To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregro
    • 2011
    • 2

Najczęściej wymiana przesłony, przerwa na tasiemce łączącej ją ze stykami. Ja zapłaciłem 60zł przesłona + 220 robocizna. Przy okazji naciągnąłem ich na kalibrację.

Komentarz

• PrzemoWLKP
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 25

Zamieszczone przez guru1989
      Czyli serwis? ??:
      Próbowałes z inna kartą pamięci?
      1Ds mk2, 50D, C17-40L, C50/1.4, C85/1.8, C135/2L, S 70-200/2.8, S telekonwerter x2, samyang 8/3.5, kilka lamp i wuchta modyfikatorów

Komentarz

• grecjaa
        • 2010
        • 3

Zamieszczone przez gregro
        Najczęściej wymiana przesłony, przerwa na tasiemce łączącej ją ze stykami. Ja zapłaciłem 60zł przesłona + 220 robocizna. Przy okazji naciągnąłem ich na kalibrację.
        Przez jakiś czas było dobrze, aż w końcu padł doszczętnie na sylwestra. Z innymi obiektywami też nie idzie, cały czas error. Czyżby migawka?

Komentarz

• darkier
          • 2011
          • 2

pomoc dla miłośniczki fotografii

Witam
          Czy nie zechciał by ktoś z was użytkowników CANON pomóc w ogólnonarodowej zbiórce na CANONA .Aparat tej dziewczyny od kilku miesięcy jest w naprawie - eror99 we Foto-serwis Compur z Wrocławia .Teraz jeszcze tą dziewczynę
          spotkła tragedia - poczytajcie : http://pomozmyewie.pl/
          Może nowa lustrzanka poprawiła by jej nastrój ......
          pozdrawiam

Komentarz

• zejleman
            Coś już napisał
            • 2007
            • 74

hymmmm
            Może nie od razu dorzucę się na nowego Canona, ale zapytam czemu ten aparat tak długo leży w serwisie i czy jest na gwarancji?
            Skoro we Wrocławiu nie dają rady to może w CSI w Warszawie?

Pozdrawiam

Komentarz

• darkier
              • 2011
              • 2

Jest to eos 30d , padło zasilanie , i jeszcze płyta główna , i jeszcze co to nie wiem ciągle czeka na części .Gdy nie wstanie to zostaną obiektywy i dylemat do czego podłączyć .
              POZDRAWIAM

Komentarz

• C80
                Uzależniony
                • 2007
                • 855

Czy ktoś może wie jaki jest obecnie koszt wymiany migawki w xxD (40D)?
                [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• grecjaa
                  • 2010
                  • 3

Czy ktoś się orientuje czy nadal istnieje gwarancja producenta na migawkę? Bo zamierzam wysłać sprzęt na Żytnią, ale z tego co czytałam na forach to czasami wymieniają za free, a czasami nie. Aparat jest po gwarancji, także jeszcze gorsza klapa :/

Komentarz

• C80
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 855

Ja mam pytanie z innej beczki. Czy zawsze wymiana migawki oznacza zresetowanie licznika? Czy może ktoś z was spotkał się z wymianą bez resetu licznika?
                    [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• michu004
                      • 2012
                      • 5

Mam problem z moim Canonem 20D, niedawno kupiłem do niego SIGMĘ APO DG 70-300, zrobiłem w tym zestawie już robiłem zdjęcia. A tu nagle aparat przy zrobieniu zdjęcia zaczął otwierać i zamykać lustro bez przerwy, jednocześnie wyskakuje ERR99 na górnym wyświetlaczu. Aparacik ma już trochę przebiegu (około 60k) więc martwię się, że to może być migawka. Dodam że z kartą czy bez, obiektywem czy bez, ciągle pstryka. Miał może już ktoś tak lub wie co to za problem proszę o podpowiedzi.

Komentarz

• Opa_Apo
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 226

Zamieszczone przez michu004
                        Mam problem z moim Canonem 20D, niedawno kupiłem do niego SIGMĘ APO DG 70-300, zrobiłem w tym zestawie już robiłem zdjęcia. A tu nagle aparat przy zrobieniu zdjęcia zaczął otwierać i zamykać lustro bez przerwy, jednocześnie wyskakuje ERR99 na górnym wyświetlaczu. Aparacik ma już trochę przebiegu (około 60k) więc martwię się, że to może być migawka. Dodam że z kartą czy bez, obiektywem czy bez, ciągle pstryka. Miał może już ktoś tak lub wie co to za problem proszę o podpowiedzi.
                        Tak, to padnięta migawka niestety. Albo zakupić i samemu wymienić, albo inne body zakupić. Wymiana w serwisie się nie opłaca z tego co pamiętam.

Komentarz

• michu004
                          • 2012
                          • 5

Dzięki, za szybką reakcję. Fakt jeśli mam płacić 400zł za naprawę to lepiej kupić body nowe. Jeszcze przejadę się do serwisu żeby upewnić się czy na 100% jest to migawka, bo może tylko spust migawki.

Komentarz

• sylwek2k
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 352

Dzięki, za szybką reakcję. Fakt jeśli mam płacić 400zł za naprawę to lepiej kupić body nowe. Jeszcze przejadę się do serwisu żeby upewnić się czy na 100% jest to migawka, bo może tylko spust migawki.
                            Wlacz tryb auto /zielony/ zaloz obiektyw z wlaczona opcja AF i z zalozonym dekielkiem. Jezeli to wina spustu migawki, to zacznie sie proba ustawienia ostrosci i podniesienie kukulki.

Mozesz tez wylaczyc aparat, delikatnie recznie podniesc lustra i sprawdzic, czy nic nie blokuje lamelek migawki.

Komentarz

• michu004
                              • 2012
                              • 5

Zamieszczone przez sylwek2k
                              Wlacz tryb auto /zielony/ zaloz obiektyw z wlaczona opcja AF i z zalozonym dekielkiem. Jezeli to wina spustu migawki, to zacznie sie proba ustawienia ostrosci i podniesienie kukulki.

Mozesz tez wylaczyc aparat, delikatnie recznie podniesc lustra i sprawdzic, czy nic nie blokuje lamelek migawki.
                              Nie mogę sprawdzić czy spróbuje złapać ostrość bo ciągle otwiera i zamyka lustro. Po odchyleniu luster nic tam nie zauważyłem.

Komentarz

• sylwek2k
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 352

Nie mogę sprawdzić czy spróbuje złapać ostrość bo ciągle otwiera i zamyka lustro.
                                No to wlasnie przeprowadziles skutecznie eksperyment, czy masz zaciety przycisk spustu - wynik: nie jest zaciety

Jakby byl zaciety, to aparat probowalby ustawic ostrosc, a nie klapal caly czas lustrem

Jak na moj gust, zachowuje sie tak, jakby jedna z lamelek sie zaciela i nie wrocila na swoje pierwotne polozenie.

Komentarz

Pracuję...