X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

o masz ci los.. a juz myslalem ze to ja wymyslilem
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Marcin29

witam,
      po wgraniu hacka wyswietla mi 1)AF SE 2)AF AI 3)AF 05 KTORY TRYB PRACY AUTOFOKUSA JEST KTORY..!??!(ZWLASZCZA ONE SHOT)
      Pozdrawiam,Marcin

i czy w kilku zdaniach moze mi ktos praktycznie wyjasnic do czego poszczegolne tryby sie najlepiej nadaja..?

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

AF SE -> AF Servo (sledzenie ostrosci), zle dziala
        AF AI -> inteligentny <do bani>
        AF OS -> ONE SHOT

SE to do wszystkiego w ruchu, samochody, sport, biegajace dzieci.
        OS, wszystko, gdy masz dosc czasu.
        AI -> nic.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Przemek Białek
          Uzależniony
          • 2004
          • 832

AF SE -> AF Servo (sledzenie ostrosci), zle dziala
          a co sadzicie o tym triku z wpinaniem do portu tej przejsciowki!
          aby ai servo chodzilo normalnie?
          dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
          "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

nie probowalem, ale powinno dzialac. tylko, ze nie wiem jak przekonac AI do przejscia w SERVO. czasem machanie reka przed obiektywem nie pomaga... zamiast jacka mono moze byc i stereo, tylko trzeba zewrzec ktorestam bolce.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• lec
              Początki nałogu
              • 2004
              • 258

ehm, ze tak zapytam bom nie w temacie... JAKA przejciowka ? jaki port?
              EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

Wtykasz minijacka w port od wężyka i zwierasz w niej któreśtam bolce. Wtedy efekt jest taki, jakby przycisk był cały czas do połowy wcisniety. Wtedy jeśli aparat wejdzie w tryb SERVO to w nim pozostanie.

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                  Wtykasz minijacka w port od wężyka i zwierasz w niej któreśtam bolce. Wtedy efekt jest taki, jakby przycisk był cały czas do połowy wcisniety. Wtedy jeśli aparat wejdzie w tryb SERVO to w nim pozostanie.
                  http://www.bahneman.com/liem/photos/...el-tricks.html
                  I nie wiem... gratulowac pomyslowosci czy wspolczuc uzytkownikom 300D ze musza tak kombinowac?

Komentarz

• wizja
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 116

Zamieszczone przez Vitez
                    I nie wiem... gratulowac pomyslowosci czy wspolczuc uzytkownikom 300D ze musza tak kombinowac?
                    to zależy jak bardzo martwi Cię fakt, że ktoś za o wiele mniejsze pieniądze może mieć aparat funkcjonalnie podobny do Twojego
                    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
                    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• santiblue
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 322

Ale niestety tylko podobny.....
                      dSLR + coś tam...

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez wizja
                        to zależy jak bardzo martwi Cię fakt, że ktoś za o wiele mniejsze pieniądze może mieć aparat funkcjonalnie podobny do Twojego
                        Rozwine mysl santiblue... maluch z silnikiem Forda tez jest funkcjonalnie podobny do Forda, ale tylko podobny (i tez trzeba sie nakombinowac by sie kupy trzymal i dzialal w miare).

Komentarz

• Czacha
                          fotograf
                          • 2004
                          • 4868

no dobra.. a kiedy hack robiacy z 10d -> 20d? ;-)
                          https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• wizja
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 116

Vitez - tyle, że to nietrafiony przykład.

to raczej jak z lekko podkreconą skodą octavią TDI i vw passatem TDI - różnica w osiągach niewielka ale jaka przepaść cenowa oczywiście każdy woli mieć paska, to zrozumiałe, ale nie każdy może wywalić tyle kasy na pułkę wyżej - dla niektórych liczy się stosunek (ekhm :wink: ) cena/jakość.

Poza tym kombinacje zazwyczaj cieszą, przynajmniej mnie. Miałbym 10D i też szukałbym jak coś z nim zakombinować- taki majster ze mnie trochę :wink:
                            konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
                            "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• radekbo
                              Dopiero zaczyna
                              • 2004
                              • 42

Na początek - jestem posiadaczem niestety tylko 300D (takie małe 5 pensjii robotnika - nie jadł nie pił za pół roku kupił). Uważam że nie macie racji z dyskryminacją 300D. Właściciele 10D - pokażcie swoje zdjęcia a nie chwalcie się sprzętem. Matryca jest taka - lub prawie taka sama (niezauważalne różnice). Jestem pewien że np Horovitz gdyby wystawił zdjęcia z 300D to wasze byłyby co najwyżej knotami (moje też). Jeżeli chodzi o samochody to jest już troszkę inna bajka. Uważam że np Satriani zrobi więcej na gitarze made in USSR - typu pudło niż np ja na super gibsonie les paul. To co porównujecie to jedynie - powtarzam - jedynie wygoda obsługi - ale jeśli mam wydać dwa koła więcej na czarny aparat z większym menu - to sorry - ale mam jeszcze poczucie rzeczywistości - wolę tę kasę przeznaczyć nawet na biedne dzieci. Pewnie chciałbym mieć 1Ds, ale nie jestem zawodowcem i nie zarabiam na zdjęciach i wydatek ponad 20 tys jest bez sensu. Czekajmy jeszcze ze 3 latka - wszystko się zmienie diametralnie w cenach - będziemy żałować, że wywalilismy taką grubą kasę za takie złomy jak 300D i 10D. Niestety fotki z 10D to też mydło jak z 300D - przykro mi - ten typ tak ma. A jesli istnieje możliwość podkręcenia możliwości sprzętu za darmosię to czemu nie??

Komentarz

• Przemek Białek
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 832

no nareszcie ktos modrze odpisal...BRAVO!!!!
                                dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                                "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

Pracuję...