o masz ci los.. a juz myslalem ze to ja wymyslilem
X
-
-
witam,
po wgraniu hacka wyswietla mi 1)AF SE 2)AF AI 3)AF 05 KTORY TRYB PRACY AUTOFOKUSA JEST KTORY..!??!(ZWLASZCZA ONE SHOT)
Pozdrawiam,Marcin
i czy w kilku zdaniach moze mi ktos praktycznie wyjasnic do czego poszczegolne tryby sie najlepiej nadaja..?Komentarz
-
AF SE -> AF Servo (sledzenie ostrosci), zle dziala
AF AI -> inteligentny <do bani>
AF OS -> ONE SHOT
SE to do wszystkiego w ruchu, samochody, sport, biegajace dzieci.
OS, wszystko, gdy masz dosc czasu.
AI -> nic.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
a co sadzicie o tym triku z wpinaniem do portu tej przejsciowki!AF SE -> AF Servo (sledzenie ostrosci), zle dziala
aby ai servo chodzilo normalnie?dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
nie probowalem, ale powinno dzialac. tylko, ze nie wiem jak przekonac AI do przejscia w SERVO. czasem machanie reka przed obiektywem nie pomaga... zamiast jacka mono moze byc i stereo, tylko trzeba zewrzec ktorestam bolce.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
ehm, ze tak zapytam bom nie w temacie... JAKA przejciowka ? jaki port?EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AWKomentarz
-
Wtykasz minijacka w port od wężyka i zwierasz w niej któreśtam bolce. Wtedy efekt jest taki, jakby przycisk był cały czas do połowy wcisniety. Wtedy jeśli aparat wejdzie w tryb SERVO to w nim pozostanie.
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
I nie wiem... gratulowac pomyslowosci czy wspolczuc uzytkownikom 300D ze musza tak kombinowac?Zamieszczone przez Tomasz GolinskiWtykasz minijacka w port od wężyka i zwierasz w niej któreśtam bolce. Wtedy efekt jest taki, jakby przycisk był cały czas do połowy wcisniety. Wtedy jeśli aparat wejdzie w tryb SERVO to w nim pozostanie.
http://www.bahneman.com/liem/photos/...el-tricks.html
Komentarz
-
to zależy jak bardzo martwi Cię fakt, że ktoś za o wiele mniejsze pieniądze może mieć aparat funkcjonalnie podobny do TwojegoZamieszczone przez VitezI nie wiem... gratulowac pomyslowosci czy wspolczuc uzytkownikom 300D ze musza tak kombinowac?
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duCheminKomentarz
-
-
Rozwine mysl santiblue... maluch z silnikiem Forda tez jest funkcjonalnie podobny do Forda, ale tylko podobnyZamieszczone przez wizjato zależy jak bardzo martwi Cię fakt, że ktoś za o wiele mniejsze pieniądze może mieć aparat funkcjonalnie podobny do Twojego
(i tez trzeba sie nakombinowac by sie kupy trzymal i dzialal w miare).
Komentarz
-
-
Vitez - tyle, że to nietrafiony przykład.
to raczej jak z lekko podkreconą skodą octavią TDI i vw passatem TDI - różnica w osiągach niewielka ale jaka przepaść cenowa
oczywiście każdy woli mieć paska, to zrozumiałe, ale nie każdy może wywalić tyle kasy na pułkę wyżej - dla niektórych liczy się stosunek (ekhm :wink: ) cena/jakość.
Poza tym kombinacje zazwyczaj cieszą, przynajmniej mnie. Miałbym 10D i też szukałbym jak coś z nim zakombinować- taki majster ze mnie trochę :wink:konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duCheminKomentarz
-
Na początek - jestem posiadaczem niestety tylko 300D (takie małe 5 pensjii robotnika - nie jadł nie pił za pół roku kupił). Uważam że nie macie racji z dyskryminacją 300D. Właściciele 10D - pokażcie swoje zdjęcia a nie chwalcie się sprzętem. Matryca jest taka - lub prawie taka sama (niezauważalne różnice). Jestem pewien że np Horovitz gdyby wystawił zdjęcia z 300D to wasze byłyby co najwyżej knotami (moje też). Jeżeli chodzi o samochody to jest już troszkę inna bajka. Uważam że np Satriani zrobi więcej na gitarze made in USSR - typu pudło niż np ja na super gibsonie les paul. To co porównujecie to jedynie - powtarzam - jedynie wygoda obsługi - ale jeśli mam wydać dwa koła więcej na czarny aparat z większym menu - to sorry - ale mam jeszcze poczucie rzeczywistości - wolę tę kasę przeznaczyć nawet na biedne dzieci. Pewnie chciałbym mieć 1Ds, ale nie jestem zawodowcem i nie zarabiam na zdjęciach i wydatek ponad 20 tys jest bez sensu. Czekajmy jeszcze ze 3 latka - wszystko się zmienie diametralnie w cenach - będziemy żałować, że wywalilismy taką grubą kasę za takie złomy jak 300D i 10D. Niestety fotki z 10D to też mydło jak z 300D - przykro mi - ten typ tak ma. A jesli istnieje możliwość podkręcenia możliwości sprzętu za darmosię to czemu nie??Komentarz
-
no nareszcie ktos modrze odpisal...BRAVO!!!!dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
Komentarz