X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

ja.. ja.. ja chce pokazac..

http://www.altphotos.com/(43ekluixk0yeuzqlk2azeret)/Gallery.aspx?&a=MemberGallery&memberid=894

.. i nie wstydze sie przyznac, ze jestem onanista sprzetowym i sni mi sie po nocach 1Ds

a 300d nie dyskryminuje... uwazam go za dobry sprzet.. i az dzwin mnie np. bierze gdy wszyscy tak pieja nad D70... a jak dla mnie poza buforem nie ma niczego lepszego od 300D..

a 10D to inna bajka.. pomimo ze jakosc zdjec jest taka sama..

[ Dodano: Sro Sie 18, 2004 9:35 pm ]
    aha.. i tak.. 83% tych zdjec zrobil bym tez 300d.. ale wole jednak 10'tke.. sorry ;-)
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• JaW
      Początki nałogu
      • 2004
      • 258

Zamieszczone przez radekbo
      Właściciele 10D - pokażcie swoje zdjęcia a nie chwalcie się sprzętem. Matryca jest taka - lub prawie taka sama (niezauważalne różnice).
      Wielu wlascicieli DSLR'ow (nie tylko 10D, mowie ogólnie) zapomina, ze aparat ma robić zdjęcia, skupiaja się na rozbudowie systemu. Wszelkie uwagi o gniotowatosci swoich produkcji zwalają na sprzęt: zobaczysz, jak sobie kupię 16-35 L to zadziwię swiat moimi zdjeciami, bo tym KIT-owcem to się nie da normalnie fotek robic! Dlatego
      wlasciciele 10D powinni byc bardziej wyrozumiali dla cieniarzy z 300D. Jesli takiemu lamerowi z plastikowa puszką w dłoniach uda sie zrobic w miarę poprawne zdjecie, to zrozumcie - ilez on sie musiał namęczyć, aby czyms tak podłym w ogole uzyskac jakis efekt... Cud niemalże. 8)
      Pozdr - JaW
      Moja galeria Fotojaw
      Moje zdjęcia na plfoto
      Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

wiesz, panuje taka mentalonosc, ze jak bede mial fajny aparat to bede robil fajne foty.. slysze takie opinie kilkanascie razy dziennie w sklepie.. i bardzo lubie sprowadzac takich ludzi na ziemie ;-)

Komentarz

• JaW
          Początki nałogu
          • 2004
          • 258

Zamieszczone przez Czacha
          wiesz, panuje taka mentalonosc, ze jak bede mial fajny aparat to bede robil fajne foty.. slysze takie opinie kilkanascie razy dziennie w sklepie.. i bardzo lubie sprowadzac takich ludzi na ziemie ;-)
          To marny z Ciebie sprzedawca
          Pozdr - JaW
          Moja galeria Fotojaw
          Moje zdjęcia na plfoto
          Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

jak marny? jak mu przytakne, ze z tym aparatem bedzie gosc robil super foty... to przyjdzie za dwa tyg. i powie ze chce kase spowrotem, bo nie sa swietne.. ;-)

lepiej przygotwac ich na najgorsze

Komentarz

• JaW
              Początki nałogu
              • 2004
              • 258

Zamieszczone przez Czacha
              jak marny? jak mu przytakne, ze z tym aparatem bedzie gosc robil super foty... to przyjdzie za dwa tyg. i powie ze chce kase spowrotem, bo nie sa swietne.. ;-)
              Wtedy pytasz: a jakim to obiektywem robione? CO??? KIT-em???? Panie, bez porzadnej eLki to szkoda w ogole wyciagac aparat z torby...
              A potem druga eLka, jakis konwerterek, lampa... itp W koncu kierujesz gościa na Canon Board, gdzie klient chwali się swoim sprzętem, jest ogólnie szanowany i podziwiany i wraszcie happy 8)
              Pozdr - JaW
              Moja galeria Fotojaw
              Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• Czacha
                fotograf
                • 2004
                • 4868

hehehe.. niestety elek nie mamy w sklepie.. chyba ze przyniose swoje

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez JaW
                  Jesli takiemu lamerowi z plastikowa puszką w dłoniach uda sie zrobic w miarę poprawne zdjecie, to zrozumcie - ilez on sie musiał namęczyć, aby czyms tak podłym w ogole uzyskac jakis efekt... Cud niemalże. 8)
                  Dokladnie o to mi chodzi 8) - ilez sie trzeba nameczyc tym 300D .
                  Hej... to wlasciwie ci z 10D to jeszcze wieksi lamerzy - bo nie musza sie meczyc z roznymi ustawieniami ktore trzeba wymeczyc w 300D - wszystko im (nam? ) latwiej przychodzi.

[ Dodano: Czw Sie 19, 2004 1:11 pm ]
                  Zamieszczone przez radekbo
                  Właściciele 10D - pokażcie swoje zdjęcia a nie chwalcie się sprzętem.
                  A zajrzales do podforum Galerii i/lub probowales klikac na ikonke WWW pod postami uzytkownikow ktorzy chwala sie sprzetem (bo podejrzewam ze podpisy cie bola ) ?

Komentarz

• lec
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 258

ehh i kolejna nonsensowna dyskusja, czy warto 10D skoro 300D....i wyzej....

ja mam 300d, 3 obiektywy, filtry jakies inne duperele + torbe i caly swiat do fotografowania. I moja dewiza jest taka - jak juz bede umial wycisnac wszystko z 300D to bede myslal co dalej. Onanistow sprzetowych zupelnie rozumiem - latwo wpasc w nalog. Tylko ze ludzie Ci zapominaja po co kupili sobie aparat.

Czacha - znam Twoje prace (m.in z SIG'a), jestes IMO niezły lecz nie o to chodzi.... czy 1D zrobisz lepsze zdjecie niz 10D ? Uwazam ze nie. Talentu nie kupuje sie wraz z aparatem. Moze beda robione szybciej i latwiej ale imo nie beda lepsze artystycznie (a jesli juz to nie dlatego ze nastapil upgrade sprzetu).

Po co mi 10D, 20D itp skoro nie umiem jeszcze wycisnac tego co daje mi 300D ? Ostatnio technologia zmienia sie tak szybko, ze aby nie zostac w tyle zmienia sie sprzet zanim sie go jeszcze dobrze pozna.

pozdrawiam onanistow i majetnych I zeby nie bylo, ja sie nie znam , ja nie wiem ja tylko obserwuje i nasunela mi sie taka wlasnie refleksja - czy o cos konkretnego wogole chodzi w tym watku, czy jest o co sie spierac...

To nie jest dyskusja co kupic.... gdzie pytajacy nie wie co lepiej wybrac. Przeciez Wy Panowie doskonale wiecie co oferuje Wasz sprzet jak i jego starszy/nowszy model. Wszyscy wiecie czy warto 10D czy tez 300D.
                    EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW

Komentarz

• Aszu
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 707

Następny hack, z 300D zrobi przedpremierową 20D.
                      Rosjanie potrafią, trzeba im dac szansę to napewno coś wymyślą.

A my użytkownicy 10D zostaniemy ze swoimi od początku dobrymi aparatami.
                      .... Chyba że rosjanie wymysla coś dla nas....?
                      //mj

Komentarz

• wizja
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 116

mi się wydaję, że o czymś się tu zapomina..

otóż (już pomijając celowość dyskusji) hack do 300D ODBLOKOWUJE funkcje, które tam zawsze były a NIE DODAJE ich. :wink:
                        konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
                        "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

Zamieszczone przez Vitez
                          Dokladnie o to mi chodzi 8) - ilez sie trzeba nameczyc tym 300D .
                          Hej... to wlasciwie ci z 10D to jeszcze wieksi lamerzy - bo nie musza sie meczyc z roznymi ustawieniami ktore trzeba wymeczyc w 300D - wszystko im (nam? ) latwiej przychodzi.
                          Ja jakos sie nie mecze. Moze Vitez gdybys popstrykal troche 300D to bys sie przyzwyczail.
                          Podaj mi przyklad takiego ustawienia, ktore musze "wymeczac" w moim 300D a tobie z taka latwoscia przychodzi.

Komentarz

• Cichy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 7443

Witaj LEC Po części się zgodzę (wielkopolska solidarność)

Śledzicie wątek z hackiem, wgrywacie nowe upgrade'y a ciekawe, ile razy skorzystaliście z chociażby Mirror lock up'a ,ISO 3200 czy FEC... Czy kupując 10D, czy w niedalekiej przyszłości 20D automatycznie podniesie się poziom techniczny / artystyczny Waszych zdjęć ? Nie sądzę.

Ja w zasadzie byłem o krok od zmiany korpusu na 10d, lecz sięgnąłem na szczęście w ostatniej chwili po rozum do glowy i zaoszczędziłem parę złociszy. Zainwestowalem troszkę w optykę tele, czyli w zakres, którego najczęściej używam i jetstem zadowolony, jakość zdjęć wyraźnie poprawiła się, czego z pewnością nie mógłbym powiedzieć kupując nowe body czy wgrywając nowy super-hiper crack.

Chwała oczywiście naszym wschodnim sąsiadom, którzy umożliwili nam dostęp do zablokowanych funkcji aparatu, nie ukrywam, że bardzo się przydają i z nich często korzystam. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze trybu Al Servo autofocusa oraz blysku flasha na drugą kurtynę, co często używałem pstrykając Canonem G5...

Od tej chwili nie wdaję się w polemiki hardware'owe, skompletowałem jako taki sprzęt i teraz nadeszła pora, by go poznać...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników 300 D i D 10
                            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
                              ]
                              Podaj mi przyklad takiego ustawienia, ktore musze "wymeczac" w moim 300D a tobie z taka latwoscia przychodzi.
                              1. AI Servo

2. Pomiar punktowy (obszarowy)

[ Dodano: Czw Sie 19, 2004 10:23 pm ]
                              Zamieszczone przez Cichy
                              ciekawe, ile razy skorzystaliście z chociażby Mirror lock up'a ,ISO 3200 czy FEC...
                              Z FEC korzystam nagminnie

Komentarz

• Przemek Białek
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 832

Zamieszczone przez Vitez
                                Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
                                ]
                                1. AI Servo

2. Pomiar punktowy (obszarowy)

[ Dodano: Czw Sie 19, 2004 10:23 pm ]
                                Zamieszczone przez Cichy
                                ciekawe, ile razy skorzystaliście z chociażby Mirror lock up'a ,ISO 3200 czy FEC...
                                Z FEC korzystam nagminnie
                                no widzisz a ja tam tez mam te funkcje, tylko zajmja mi w przypadku jedne ok 1/2sek dluze mowie o blokowaniu ekspozycji aby wymusic spota, fec mam w lampie nie uzywam w aparacie a ai servo z wpietym drucikiem chodzi nawet, nawet tylko aby wejsc w niego wystarczy zrobic szybki ruch aparatemdzila w 95%
                                a wiec widzisz jaszcze kupie dobre farby modelarskie i juz mam o klase lepszy sprzet, a pozatym an ef-s naklejam czerwony pasek i mam L-ke :P
                                dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                                "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

Pracuję...