X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mirek.c

Po co kupować czytnik 1 in 1, skoro w tej samej cenie są np. 9 in 1. Ja taki mam i zgrałem już około 1000 fotek i nie widzę aby mi coś się schrzaniło. A pozatym mam aż 9 stacji dysków i wykorzystuję karty z innych cyfrówek i telefonu.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

O czytnikach 9in1 poczytajcie tutaj: http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.p...81&start=0 . Jest sporo glosow potwierdzajacych ze takie cos co jest do wszystkiego moze byc do d...
      Niektorym taki czytnik nie psuje zdjec, innym psuje... za to nie slyszalem o ani jednym przypadku by czytnik 1in1 psul zdjecia - wybor i ryzyko nalezy do was.

Komentarz

• McKane
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2015

Dodatkowo duza zaleta czytnikow 1in1 jest ich niewielki rozmiar ktory pozwala na noszenie go przy sobie i uzywanie wraz z karta z aparatu jako przenosnego dysku.
        http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Mirek.c

Trochę sie przeraziłem z tym czytnikiem i jeszcze raz go sprawdziłem. Narazie działa bez zarzutu. Ale skoro tyle ludzi miało problem to może faktycznie tylko 1 in 1

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Mirek.c
            Ale skoro tyle ludzi miało problem to może faktycznie tylko 1 in 1
            Moze masz po prostu udany egzemplarz albo szczescie... nie kupuj od razu 1in1 tylko zachowaj srodki ostroznosci przy zgrywaniu zdjec w tymc zytniku: kopiuj, nie przenos, potem przejrzyj wszystkie, sprawdz czy ilosc sie zgadza i czy zadne nie jest uszkodzone. Jesli czytnik zawariuje to zawsze masz jeszcze zdjecia na karcie i mozesz sprobowac je zgrac jeszcze raz, np z aparatu a nie przez czytnik. Jesli caly komplet zdjec jest bez szwanku to mozesz bez obawy wyczyscic karte.

Komentarz

• eternus
              Uzależniony
              • 2004
              • 668

Zamieszczone przez Vitez
              Moze masz po prostu udany egzemplarz albo szczescie... nie kupuj od razu 1in1 tylko zachowaj srodki ostroznosci przy zgrywaniu zdjec w tymc zytniku: kopiuj, nie przenos, potem przejrzyj wszystkie, sprawdz czy ilosc sie zgadza i czy zadne nie jest uszkodzone. Jesli czytnik zawariuje to zawsze masz jeszcze zdjecia na karcie i mozesz sprobowac je zgrac jeszcze raz, np z aparatu a nie przez czytnik. Jesli caly komplet zdjec jest bez szwanku to mozesz bez obawy wyczyscic karte.
              Ale jesli kupuje sie sprzet, to trzeba miec do niego zaufanie i takie srodki bezpieczenstwa ew. zastosowac tylko raz. Bo gdyby to miala byc standardowa procedura, to zakup czytnika mija sie z celem, bo wtedy to juz przeciez zadna oszczednosc czasu.
              EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
              "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
              że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• canonik

Czesc! Ja walsnie w sprawie tego calego wasiaware ...

Pare zeczy on faktycznie dodaje, jest git, ale tak na prawde najbardziej (mi) brakuje w 300D AI Servo ktorego i tak nie ma ...

Ale idac dalej ... czym rozni sie w tym aparacie One shoot od Ai focus? Bo mzoe faktycznie czyms sie rozni w 300D i chcialbym doweidziec sie czym, dotychczas robilem zdjecia EOS 50E i tam trub AI focus polegal na tym, ze jesli obiekt fotografowany sie nie ruszal, to aparat przelaczal sie w One Shoot, a jesli sie ruszal to przelaczal sie w AI servo ... tu ai servo nie dziala wiec wychodzi ze cale zamieszanie wokol (najciekawszej chyba) funkcji wasiaware jest jakies takie nie trafione.

Czy moglby mnie ktos naprostowac?

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

chodzi o to, zeby aparat nie przelaczal sie w serwo, gdy ustawiam sobie ostrosc na cos i przekadrowuje. zdaza sie to mimo wszystko dosc czesto.
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez eternus
                    Ale jesli kupuje sie sprzet, to trzeba miec do niego zaufanie i takie srodki bezpieczenstwa ew. zastosowac tylko raz. Bo gdyby to miala byc standardowa procedura, to zakup czytnika mija sie z celem, bo wtedy to juz przeciez zadna oszczednosc czasu.
                    Taka procedura to zwykly srodek zapobiegawczy - by w razie czego miec jednak zdjecia jeszcze na karcie.
                    Gdybys zupelnie negowal tego typu procedury i mial zaufanie do sprzetu to czy osobm skanujacym sobie negatywy doradzalbys palenie ich po zeskanowaniu? "bo macie zaufanie do sprzetu na ktorym trzymacie zdjecia/skanera itp" ?
                    Przenoszenie zdjec, czy ich usuwanie z karty tuz po zgraniu bez sprawdzenia czy wszystkie sa OK to wlasnie takie spalenie negatywu po zeskanowaniu bez obejrzenia chociazby fotoindeksu - wg mnie bez sensu.
                    To zaden problem nacisnac f5, czy 'kopiuj' zamiast f6 czy przenies - to zadna zmudna procedura, po prostu inna opcja kopiowania zdjec, a o niebo bezpiecnziejsza... nie wiem czemu tak negatywnie nazywasz to "procedura"
                    Ja tak robie zawsze, nawet mimo tego ze mam czytnik 1in1 - po prostu 'wszystko sie moze zdarzyc' nawet z najdrozszym, najpewniejszym sprzetem (choc moj i tak do takich nie nalezy) i nie zaszkodzi jeszcze przez chwile potrzymac zdjecia na karcie - formatowanie jej w aparacie tez jej nie szkodzi a trwa pare sekund ledwie.

Komentarz

• pnt
                      • 2004
                      • 6

Zobaczcie - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31454241 gość jest uparty.

Komentarz

• (mec)

słowem złodziej!

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Hehe... zglosilem naruszenie zasad z powodu "Simlock - programy, uslugi" ... chyba sie nadaje cio?

Komentarz

• santiblue
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 322

tez zglosilem wczoraj naruszenie zasad ale zanim sprawdza to aukcja sie pewnie zakonczy. w weekendy baaaardzo wolno obsluga allegro dziala.
                            dSLR + coś tam...

Komentarz

• Cichy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 7443

Zamieszczone przez absolut
                              Muflon 18 lipca napisal:

- Ślub/wesele? Nie próbowałem (i nie zamierzam) ale bez 2GB bym nawet nie startował.
                              A po co te 2 gigabajty? Robiac w najwiekszym jpg'u bedziesz mial jakies 600 zdjec, a prawde powiedziawszy mozna spokojnie robic w nizszym jpgu a wtedy to juz sporo wiecej bedzie fotek. Standardowy slub to wedlug mnie jakies 50 zdjec z kosciola, z 30 jak ludzie daja prezenty, sesja na jakies kolejne 40 zdjec i pozniej wesele 50 zdjec. Wychodzi 170 zdjec czyli 6 filmow. Nie widze potrzeby na wiecej, bo ciezko potem przez to przebrnac. Tyle fotek zmiesci sie na karte 512 mega.

pozdrawiam
                              [/quote]

Ja robiłem fotki na weselu i wyszło mi ponad 600 sztuk ...
                              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• jim

Witam!

Czy wgranie softu Wasi spowoduje iz aktualne numerowanie zdjec przez aparat zostanie wyzerowane i zacznie liczyc od 0 ?
                                Czy wogole warto zmieniac soft ?

Pozdrawiam !

Komentarz

Pracuję...