X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirror
    Pełne uzależnienie
    • 2018
    • 1446

Odp: Canon EOS R5

nie no ekstra i z przytupem jest - tylko jeszcze ta gwiazdka wzbudza moje obawy (rozum podpowiada że to nie może być prawda te trzy pierwsze linijki) - ten mały druczek od tej gwiazdki poproszę - czy to aby nie oznacza że te pierwsze trzy linijki (lub tylko druga i trzecia) to nawijka marketingowa o cropie w video jest?

doczytałem tą gwiazdkę
    Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.
    EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• sv

bez cropa w 4k i w 8k

Komentarz

• mirror
        Pełne uzależnienie
        • 2018
        • 1446

Zamieszczone przez sven
        bez cropa w 4k i w 8k
        rzeczywiście wyglada na to że jest dobrze
        EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Zamieszczone przez mirror
          nie no ekstra i z przytupem jest - tylko jeszcze ta gwiazdka wzbudza moje obawy (rozum podpowiada że to nie może być prawda te trzy pierwsze linijki) - ten mały druczek od tej gwiazdki poproszę - czy to aby nie oznacza że te pierwsze trzy linijki (lub tylko druga i trzecia) to nawijka marketingowa o cropie w video jest?

tak. matryca ma format 3:2. wycinek widelo jest 16:9. wiec nie da sie bez cropa, chocby skaly sraly
          www albo tez flickr

Komentarz

• mirror
            Pełne uzależnienie
            • 2018
            • 1446

Zamieszczone przez akustyk
            tak. matryca ma format 3:2. wycinek widelo jest 16:9. wiec nie da sie bez cropa, chocby skaly sraly
            to akurat chyba każdy rozumie (trzeba trochę obciąć z wysokości - 8K DCI to 8192 x 4320 a 3:2 do tych 8192 daje 5461 czyli z formatu 3:2 trzeba obciąć 1141 linii jeśli dobrze liczę) ale to zdecydowanie inny problem niż crop 1.6 w video "bo taki jest jest? był kiedyś? każdemu wystarcza? ma być? czy cóś format video" - ja stawiam na "czy cóś" w takich wyjasnieniach
            EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Do filmu jeszcze bardziej się obcina.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Bechamot
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 2512

Zamieszczone przez mirror
                rzeczywiście wyglada na to że jest dobrze
                ten aparat juz mi sie znudzil.
                wiem juz o nim wszystko a nawet wiecej, bo albo cos bedzie mial , albo nie bedzie. albo bedzie tak , albo inaczej.

osobiscie czekam na r5mk2 - dokladniej mowiac - na internetowa zapowiedz. Ciekawe co bedzie mial a byc moze nie bedzie mial ?
                Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• candar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 3366

Zamieszczone przez Bechamot
                  wiem juz o nim wszystko a nawet wiecej, bo albo cos bedzie mial , albo nie bedzie. albo bedzie tak , albo inaczej.

osobiscie czekam na r5mk2 - dokladniej mowiac - na internetowa zapowiedz. Ciekawe co bedzie mial a byc moze nie bedzie mial ?
                  [MENTION=45969]Bechamot[/MENTION] Ona jest bardzo dobra ta koncepcja!

Niniejszym przychylam się do Twojej petycji i jako założyciel obecnego wątku składam formalny wniosek na CB do rozpoznania w trybie uproszczonym i przyspieszonym (najlepiej w godzinach nocnych) o założenie nowego wątku mającego w tytule

R5 mk2 - zapowiedź

ps.
                  ileż nowych możliwości do dyskusji powstanie!
                  co będzie miał, a czego nie, co powinien mieć, czego lepiej aby nie miał, że rozjedzie gąsienicami cała konkurencję 50 lat do przodu...
                  że będzie miał w sobie coś nieziemsko magicznego,
                  a sam korpus przed złożeniem w fabryce skropiony zostanie łzami jednorożca podczas pełni księżyca...
                  Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                  Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• mirror
                    Pełne uzależnienie
                    • 2018
                    • 1446

Zamieszczone przez Bechamot

to mija wystarczy poczekać
                    EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• jan pawlak
                      Pełne uzależnienie
                      • 2012
                      • 4283

jp
                      puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
                      Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
                      http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
                      public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• candar
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 3366

Czyli cd. pełzającej premiery? Dorzucę info z innych forów na temat ceny: 8K za 8K USD
                        Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• jinks
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2178

W końcu będzie Trochę wydłużają wszystko, bo teraz nie ma sensu wypuszczać takiego aparatu ze względu na koronę. Z 1dxIII już nie pykło, bo sporo wydarzeń sportowych jest i będzie odwołana.
                          Swoją drogą z ujawnieniem kolejnych specyfikacji R5 pozycjonuje się jako bardzo zaawansowane narzędzie. To już nie jest odpowiednik 5d. Trochę można się już w tym pogubić, bo niedługo będą 4 linie bezlusterkowych fullfrejmów: R, RP, R5, R6. Chyba, że te dwa pierwsze były tylko pilotażowe dla systemu.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
                          Miłego dnia
                          moja www

Komentarz

• candar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 3366

No może jakiś konkret Czyli plus podatek i wysyłka wyjdzie 5499.99 USD Trafiłem idealnie

Canon EOS R5 launch price will be below $4000 USD https://www.canonrumors.com/canon-eo...y5oBX9bN61O4Vk

Komentarz

• zdebik
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 4065

Tak jak myślalem około 3500 funtów...
                              https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• mirror
                                Pełne uzależnienie
                                • 2018
                                • 1446

już czas pokazać jakieś konkrety wszyscy są już chyba znudzeni tym hajpem - temat jest już mocno przeciągnięty niczym ..... u emeryta
                                EOS 3, 5D, R5

Komentarz

Pracuję...