X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • m_o_b_y
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1095

Zamieszczone przez ghost4
    Spędziłem weekend pracowicie oglądając właśnie ten o którym piszesz i Panasonic GF1 i wszystko skłania ( za wyjątkiem kaski ) za Panasem, chociaż PEN PL1 jest zdecydowanie tańszy, i do końca tego miesiąca jest promocja - gratis ,, Olympus konwerter MMF-2 /MMF-1 ,, i to mnie trochę kusi by podpiąć 14-54

Podobne rozważania mam już za sobą.
    Panasonic nie ma stabilizacji, ale co było dla mnie najważniejsze, na zewnątrz wygląda i ma gabaryty, jak tylko trochę mniejsza lustrzanka, a zupełnie nie o to mi chodziło..
    To już lepiej kupić C450...
    Olek jest naprawdę mały, kieszonkowy i daje świetne fotki.
    Głosuję na Olka ! :-D
    Do niego możesz dokupić znakomite szkło 50 f2 macro (nakręcane przez przejściówkę), bardzo wysoko oceniane przez dpreview.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------

Komentarz

• wielbicielxx
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 17

A nikt nie slyszal o samsungu EX1 ;-) Mialem kiedys do lustra LX3 teraz mam EX1 i powiem krotko samsung niszczy panasa jakoscia zdjec. Szklo f 1/8-2,4 zyleta w pelnym zakresie i uzywalne iso 800.

Komentarz

• pianista
        Coś już napisał
        • 2008
        • 51

gdzie najtaniej mogę kupić G11 ?
        G11 / eos 33 + bp300 / speedlight 270ex / 50 1,8 / 70-300 / 35-80

Komentarz

• szuler
          Uzależniony
          • 2007
          • 829

też szukam coś małego, aby mieć zawsze przy sobie na spacerze z dzieckiem
          zobaczyłem tego olka i po 1-sze cena po 2-gie to ma bagnet, trzeba przypiąć obiektyw i robi się po mału lustro
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          może i kupiłbym coś takiego, ale canona
          istnieje ?
          Ostatnio edytowany przez szuler; 13488. Powód: Automerged Doublepost
          A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• a13
            Bywalec
            • 2005
            • 107

Zamieszczone przez pianista
            gdzie najtaniej mogę kupić G11 ?
            Kupiłem tutaj:

Dlaczego ? Ponieważ 30 rat bez procentu najkorzystniejsza stosunek
            wydanych pieniędzy do wartości towaru.
            Marek

Komentarz

• christof
              Bywalec
              • 2007
              • 203

Zamieszczone przez szuler
              też szukam coś małego, aby mieć zawsze przy sobie na spacerze z dzieckiem
              Pół roku temu miałem ten sam problem, Panasonic GF1 z 20/1.7 rozwiązał go bardzo skutecznie - nie zamieniłbym na nic innego. Z tak małego zestawu (co prawda nie kieszonkowego, ale w porównaniu z G7 nie odczuwalna różnica) wychodzą naprawdę świetne zdjęcia no i te filmy HD z niezłą głębią. Polecam w 100%.
              Przykładowe dwa zdjęcia.

plfoto|Makro na c-b |Krajobrazy na c-b

Komentarz

• pianista
                Coś już napisał
                • 2008
                • 51

Zamieszczone przez christof
                Pół roku temu miałem ten sam problem, Panasonic GF1 z 20/1.7 rozwiązał go bardzo skutecznie - nie zamieniłbym na nic innego. Z tak małego zestawu (co prawda nie kieszonkowego, ale w porównaniu z G7 nie odczuwalna różnica) wychodzą naprawdę świetne zdjęcia no i te filmy HD z niezłą głębią. Polecam w 100%.
                Przykładowe dwa zdjęcia.

wszystko fajnie kolego ale gf1 z 20/1.7 to dużo ponad 3K zł także troche różnica jest z G11.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                a olek jak dla mnie odpada ze względu braku lampy wbudowanej.

chyba jednak padnie na G11
                Ostatnio edytowany przez pianista; 22072. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Janusz Body
                  Moderator
                  • 2004
                  • 5757

Poczekaj na G12 - będzie miało sensor APS-C jak w lustrzankach. Podobno ma to być DX (nikonopodobny ;-) )

Janusz,
                  Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• pianista
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 51

sprzedałem 30d i kupiłem G11 - 30d był za duży jak na moje potrzeby. zaczynam się bawić G11 ale widzę że polubię ten aparat. nie za duży, nie za mały - myślę że dobrze zrobiłem decydując się na ten model.
                    Cena 1799zł ale kupiłem na firmę czyli minus VAT i w koszty wrzucę także wyjdzie nie tak źle.

pzd.

Komentarz

• christof
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 203

wszystko fajnie kolego ale gf1 z 20/1.7 to dużo ponad 3K zł także troche różnica jest z G11.
                      Swój kupiłem poniżej, czyli różnica w cenie (patrz poniżej) to niecałe 1200zł - a zupełnie inna liga, w tym wypadku wyższa cena zupełnie uzasadniona.

sprzedałem 30d i kupiłem G11 - 30d był za duży jak na moje potrzeby. zaczynam się bawić G11 ale widzę że polubię ten aparat. nie za duży, nie za mały - myślę że dobrze zrobiłem decydując się na ten model.
                      Cena 1799zł ale kupiłem na firmę czyli minus VAT i w koszty wrzucę także wyjdzie nie tak źle.
                      Wszystko zależy od potrzeb, ja nie wyobrażam sobie już robienia zdjęć dziecku kompaktem, shutter lag jest nie do przejścia, nie da się ukryć, że kontrola GO jest też bardzo ograniczona - tutaj nie ma co się oszukiwać. Ale jakbym miał wybrać kompakt Canona teraz to wolałbym S90, jest dużo mniejszy a możliwości podobne przy niższej cenie.

Komentarz

• pianista
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 51

s90 też brałem pod uwagę ale jednak przyzwyczajony jestem mieć dużo funkcji pod ręką bez wchodzenia w menu.

rynek jest tak duży że każdy wybierze coś dla siebie. na moje potrzeby G11 jest w zupełności wystarczający.

pozdrawiam.

Komentarz

• christof
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 203

s90 też brałem pod uwagę ale jednak przyzwyczajony jestem mieć dużo funkcji pod ręką bez wchodzenia w menu.

rynek jest tak duży że każdy wybierze coś dla siebie. na moje potrzeby G11 jest w zupełności wystarczający.

pozdrawiam.
                          Trochę wbrew naszemu ulubionemu systemowi, ale pomyśl też o zapowiedzianym parę dni temu Panasoniku LX5, poprzednia wersja LX3 zrobiła niezłą furorę Cena, co prawda, w Polsce jeszcze jest nieznana.

Komentarz

• wielbicielxx
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 17

to tez warto wziasc pod rozwage G11 sie umywa LX3 tez. Tylko mentalnie moze odstraszac bo Samsung

Komentarz

Pracuję...