X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mecowhy
    • 2005
    • 12

Zamieszczone przez mlody_3
    możecie jeszcze koledzy powiedzieć po pierwsze czy warto będzie czekać na aktualizacje czy lepiej zmodować nissina, po drugie czy i gdzie najbliżej robią update za granicą, po trzecie kiedy mniej więcej będzie to dostępne w Polsce?
    Czy będzie warto dowiemy się dopiero jak upgrade się pojawi.
    Za granicą pewnie będą robić to u głównych dystrybutorów, pełną ich listę masz na stronie producenta: http://www.nissindigital.com/en/distributors.html

Dystrybutor i serwis na Polskę, czyli firma Migomex nie otrzymała jeszcze żadnej informacji od producenta dotyczącej tej aktualizacji. Gdy tylko coś się pojawi umieszczą info na stronie.
    Wg tego co nissin zapowiadał aktualizacja powinna pojawić się na dniach, ale biorąc pod uwagę wprowadzanie na rynek canon'owskiego nissina Di866 i ich "obsuwy" terminowe, obawiam się, że jeżeli zobaczymy tę aktualizację w tym roku to będzie dobrze.

Komentarz

• dj_drops
      Coś już napisał
      • 2009
      • 84

Cytuję co mi odpisali z HK:
      Thank you for your email and support to Nissin.

Actually the original design of Di622 is not support X-contact.
      But due to many users asked to release it. We decided to do and hope users
      can enjoy more with our flash.

This advanced feature will be released in next Monday. We will release
      X-contact for the Nikon version first.
      For Canon version due to the hardware problem, our engineer team is studying
      now. No confirmed date to
      release at this moment.

For detailed, please contact our distributor in Poland for update as
      follows:

MIGOMEX
      P.H. Migomex Sp.j.
      Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
      http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• Mecowhy
        • 2005
        • 12

Miałem nadzieje że obie wersje pojawią się równocześnie. Niestety jeszcze sobie poczekamy, miejmy nadzieje że rozwiążą problem.

Komentarz

• Frugo
          Zablokowany
          • 2009
          • 45

Właściwie troche pisałem w tym temacie, ale dopiero zorientowałem się że nissin nie może być wyzwalany radiowo tak ?! a chociaż na kabel ? Jeżeli tak to jaki "propozycja(tania oczywiście) a jeżeli ani to ani to, to co lepiej kupić ,) Mam nadzieje że to nie jest aż taki OT ,)

Komentarz

• radradish
            Bywalec
            • 2009
            • 123

Przez kabel synchro, który przenosi cały sygnał, podobno działa. Są też wyzwalace radiowe za około 1000 zł, które przenoszą cały sygnał TTL - być może one by sobie poradziły z tą lampą, ale znowu śmiesznie mieć tak tanią lampę z takim drogim wyzwalaczem.

Komentarz

• mykelo
              • 2006
              • 10

Mam Nissina ok 4 miesiące w TTL-u działa bez zarzutu(nie jest to co prawda 430 ale stosunek cena jakość jest jak dla mnie ok). Problemy ma z trybem manualnym raz da się przełączyć a raz nie(diody na skali poziomu mocy migają i wtedy niestety nie wyzwala błysku a jak świecą ciągłym światłem to wszystko jest ok ) Wysłałem mojego Nissina do serwisu -Migomexu (oficjalny dystrybutor) aby go sprawdzili. Jednak chciałbym używać lampy również w trybie manualnym i mieć kontrole nad światłem . Jak wróci z serwisu mam zamiar przerobić Nissina aby działał z radiowymi wyzwalaczami bo wydaje mi się ze z tego upgrejdu nic nie będzie a ingerencja w lampę niewielka i nie kosztowna.

Komentarz

• radradish
                Bywalec
                • 2009
                • 123

Tak też zrób Czekamy na relację z przeróbki

Komentarz

• Alf182
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 27

nissin di622 problem !

Witam,
                  próbowałem przerobić swoją lampe wg instrukcji na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=S6EzCU03ymQ

i powiem wam ze kiepsko to wyszło a raczej nie wyszło czy ktoś z was robił coś takiego ??
                  jeśli tak to napiszcie jak

Komentarz

• Alf182
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 27

A czy jest opcja, że inna lampa canona używana troche już nie wyzwala nissina błyskiem bo przeba
                    a) dodać gorącą stopkę z fotocelą
                    b) zmienić żarnik w lampie bo jest juz inna temperatura barwowa i nissina to nie rusza gdzie można kupić samą żarówkę do lampy??

Komentarz

• Mecowhy
                      • 2005
                      • 12

Co dokładnie Ci nie wyszło i w czym leży problem?

Komentarz

• Alf182
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 27

jeśli podłączy się kabel to nie działa nic a nic a jeśli gorącą stopkę to strzela bez przerwy sama z siebie

Komentarz

• mykelo
                          • 2006
                          • 10

Podłącz gniazdo mini jack pod przycisk lampy test i wszystko będzie działało tzn przez kabelek podepniesz wyzwalacz radiowy np.PT-04 .Oczywiście lampa będzie działać w trybie manualnym.O TTL zapomnij ale to chyba najprostsze rozwiązanie.

Komentarz

• Yumeka
                            Zablokowany
                            • 2009
                            • 68

Alf182-jaki masz aparat?

Komentarz

• gadget_zary
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1046

mykelo po necie chodzi info ze te nissiny nie dzialaja z wyzwalaczami radiowymi - ale ile w tym prawdy nie wiem - nie mialem zadnej lampy nissina

Komentarz

• Yumeka
                                Zablokowany
                                • 2009
                                • 68

no nie działają-ale w trybie slave można wyzwalać wbudowaną lampą

Komentarz

Pracuję...