Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • enter
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1201

potrzebuję torby na miasto
    powinno się zmieścić
    40d + grip z zapiętym szkłem 24-105
    obok 4/70-200 i 50mm

chętnie coś w lowepro tylko szukam i albo wchodzi bez gripa albo 2 szkła się nie mieszczą

mam wstępnie Tamraca pro7
    Makers of rugged camera bags, backpacks, and accessories since 1977.

ale ma kilka rzeczy, które mi w nim przeszkadzają

w lowe mam Pro Mag II AW i mi bardzo odpowiada pojemnościowo ale suwak na wierzchu i cena 500zł to masakra
    mam jeszcze do wyboru Stealth Reporter D200 AW ale nie widzę z fot czy szkła które wymieniłem zmieszczą się w takim komplecie - ktoś ma i coś może dodać ? ewentualnie jakieś inne propozycje ?

pozdrawiam
    szukam czegoś do 350 najchętniej z lowepro

Komentarz

• klu
      • 2010
      • 13

Zamieszczone przez enter
      potrzebuję torby na miasto
      powinno się zmieścić
      40d + grip z zapiętym szkłem 24-105
      obok 4/70-200 i 50mm

chętnie coś w lowepro tylko szukam i albo wchodzi bez gripa albo 2 szkła się nie mieszczą
      Może Lowepro Outback 200? Mam i nie narzekam. Wady to suwaki na wierzchu i problem z zapakowaniem 3 tulipanków do wszystkich szkieł, ale spokojnie mieści duży korpus z gripem i 3 długie obiektywy (typu 70-200/2.8). Poza tym jest wygodna i zapewnia szybki dostęp do sprzętu.

Komentarz

• enter
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1201

Outback odpada w głównej komorze mieści tylko korpus z tele plus dodatkowe LC
        właśnie pogoniłem 75AW - szukam torby która wewn, pomieści komplet
        do powyższych podanych mogę sobie dopiąć LC jak będę potrzebował zapakować 1-2 kolejne szkła w LC

Pro Mag kusi ale ma zaporową cenę
        suwak jest do przeżycia najwyżej po 2-3 latach codziennego noszenia oddam na serwis
        na 3-5 miesięcy problem jest z tym że nie wiadomo czy dostane taką samą torbę czy jakiś nowy zamiennik który znów nie będzie mi pasował do sprzętu

Komentarz

• Bonio61
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 19

Witam czy ktoś używa torbę HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .

Komentarz

• Bangi
            Moderator
            • 2010
            • 5117

Tamrac nr MX5375 (system MAS) vs. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS

Witam, chciałbym się podzielić swoim ostatnim doświadczeniem z futerałem na obiekty Tamrac nr MX5375 (system MAS). Zgodnie z Tamrac Lens Case Fit Chart futerał ten nadaje się m.in. do obiektywu EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Moim jednak zdaniem nie do końca się nadaje do tego obiektywu, bowiem jak mam założony filtr polaryzyacyjny i do tego jeszcze załozę oba dekle na obiektyw to wchodzi on co prawda do futreału, ale futerał zapina się bardzo na siłę i mam wrażenie, że tak nie powinno być. Uważam, że jest minimlanie za mały (za niski, za krótki - jak ktow woli) do takiej konfiguracji.
            Piszę gdyby ktoś chciał kupić ten futerał do tego obiektywu i się zastanawiał. Sugeruję większy.
            SAMOLOTY CB
            SAMOLOTY lotnictwo.net
            SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• enter
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1201

Zamieszczone przez Bangi
              Witam, chciałbym się podzielić swoim ostatnim doświadczeniem z futerałem na obiekty Tamrac nr MX5375 (system MAS). Zgodnie z Tamrac Lens Case Fit Chart futerał ten nadaje się m.in. do obiektywu EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Moim jednak zdaniem nie do końca się nadaje do tego obiektywu, bowiem jak mam założony filtr polaryzyacyjny i do tego jeszcze załozę oba dekle na obiektyw to wchodzi on co prawda do futreału, ale futerał zapina się bardzo na siłę i mam wrażenie, że tak nie powinno być. Uważam, że jest minimlanie za mały (za niski, za krótki - jak ktow woli) do takiej konfiguracji.
              Piszę gdyby ktoś chciał kupić ten futerał do tego obiektywu i się zastanawiał. Sugeruję większy.
              Bangi przerzuć tą informację do właściwego wątku

pzdr

Komentarz

• Bangi
                Moderator
                • 2010
                • 5117

ale ten futerał jest również elementem Toreb ktore mają MAS, dlatego tu umieściłem, ale napiszę również w podanym przez Ciebie
                SAMOLOTY CB
                SAMOLOTY lotnictwo.net
                SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• enter
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1201

Zamieszczone przez Bangi
                  ale ten futerał jest również elementem Toreb ktore mają MAS, dlatego tu umieściłem, ale napiszę również w podanym przez Ciebie
                  tak wiem bo mam dużego tamraca
                  ale, warto trzymać porządek w wątkach

Komentarz

• MaciejPN
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 24

LOWEPRO PASSPORT SLING - korzystal ktos moze? zastanawiam sie czy nie kupic, jako torba do miasta i ogolnie pojetego transportu. Zmiesci sie 40d z 17-40L i 70-200L?

Komentarz

• horak
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 589

Witajcie,

Z racji tego, że nie mam możliwości sprawdzenia wszystkich toreb na rynku bardzo prosiłbym o polecenie modeli toreb fotograficznych ( nie plecaków), które pomieściłyby: 5dmk2, 50d, c70-200, c85/1.8, c24-70, 580exII. NIe wiem czy to wszystko da się zmieścić do jednej torby. Torba oczywiście ma być adekwatna pod względem jakości wykonania, wytrzymałości do wartości sprzętu.

Proszę o pomoc i pozdrawiam

Komentarz

• amroz
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 772

Zamieszczone przez horak
                        Witajcie,

Z racji tego, że nie mam możliwości sprawdzenia wszystkich toreb na rynku bardzo prosiłbym o polecenie modeli toreb fotograficznych ( nie plecaków), które pomieściłyby: 5dmk2, 50d, c70-200, c85/1.8, c24-70, 580exII. NIe wiem czy to wszystko da się zmieścić do jednej torby. Torba oczywiście ma być adekwatna pod względem jakości wykonania, wytrzymałości do wartości sprzętu.

Proszę o pomoc i pozdrawiam
                        wybrałem Tamrac pro12 i jestem mega zadowolony. Wszystko co piszesz wsadzisz i będzie świetnie lezało

Komentarz

• horak
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 589

Oglądam ją i naprawdę ma pokaźne wymiary, powinna wszystko pomieścić, a nawet więcej. Mógłbyś napisać jak jakość wykonania - przede wszystkim jak z przegrodami i ogólną ochroną sprzętu - czy jest jakoś wzmacniana aby dobrze chronić nasz dobytek ?? Czy zastanawiałeś się może jeszcze nad jakąś inną ? Ja myślałem nad Hama Defender ale one nie są za pojemne.

Komentarz

• amroz
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 772

Zamieszczone przez horak
                            Oglądam ją i naprawdę ma pokaźne wymiary, powinna wszystko pomieścić, a nawet więcej. Mógłbyś napisać jak jakość wykonania - przede wszystkim jak z przegrodami i ogólną ochroną sprzętu - czy jest jakoś wzmacniana aby dobrze chronić nasz dobytek ?? Czy zastanawiałeś się może jeszcze nad jakąś inną ? Ja myślałem nad Hama Defender ale one nie są za pojemne.
                            naprawdę dobra jakosć wykonania. Jakichś specjalnych wzmocnień nie ma ale jest na tyle dobrze wykonana że nie powino nic się zniszczyć. Szukałem bardzo długo tego typu torby i nic lepszego nie wyczaiłem A mimo swoich "pokaźnych" wymiarów po zapakowaniu wszystkiego okazuje się całkiem zgrabna

Komentarz

• enter
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1201

Horak z Pro 12 będziesz zadowolony Tamrac wszystko ładnie i mocno zszywa, wszystko trzyma wymiary i się nie mechaci materiał. w Pro12 zmieścisz wszystko co opisałeś bez składania osłon p.słonecznych i jeszcze trochę miejsca zostanie, ta torba wydaje się tylko być duża [w porównaniu do pro13 ]
                              w Hama Defender nawet w największą się nie zmieścisz

ja mam ultra Pro 13 kolega ma Pro 12, ten segment jest perfekcyjny pod względem jakości, trwałości [suwaki,szwy, szlufki, paski] Tamrac daje na torbę 5 lat gwarancji, przy zakupie warto się dopytać sprzedawcy gdzie w razie czego uderzać po 3 latach, i czy np suwak gwarancja obejmuje. Pytania zadawać przez mail będziesz miał na piśmie.
                              pzdr.

Komentarz

• Bonio61
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 19

ponawiam pytanie bo zalezy mi na odpowiedzi, czy ktos mial doczynienia z torba HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .

Komentarz

Pracuję...