Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Zamieszczone przez himi
    Domke f6 - mała, dyskretna, wygodna i leciutka. Polecam.
    Dzięki himi, przyjrzę się tej torbie.

Komentarz

• C80
      Uzależniony
      • 2007
      • 855

Zamieszczone przez _igi
      Bo Trekker Plus już kobylasty mocno jest, poza tym tyle sprzętu to jeszcze długo mieć nie będę
      Ano duży. Wchodzi laptop 15,4 cala i ma trochę luzu. Wchodzą dwa 40D z gripami, podpięte do body 24-70 f/2.8 i 70-200 f/2.8, S10-22, ex430, osłony oddzielnie na półeczkach, ext 1.4. I jeszcze z jeden, dwa słoiki wejdą.
      [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez sal
        Jeszcze jedna uwaga - pisałeś o macbooku 15" - sprawdź czy Ci na pewno wejdzie do komory laptopowej - pamiętaj że góra plecaka jest owalna i komora na laptopa nie ma kształtu prostokąta (ja miałem np. problem z wciśnięciem jednego starego laptopa Acera - wystawało po 0.5cm na rogach laptopa i nie dawało się zamknąć zamka).
        Skoro do CompuDaypacka mieści się 17" HP Pavilion to czemu do większego Computrekkera miałby 15" nie wejść?
        A wiesz że w większości plecaków z komorą na lapa Lowepro wsadza taką podkładkę na dół komory by 15" lapek się nie majtał? Z tą podpórką też mi się 17" nie mieścił tak że rogi leciutko wystawały.
        Polecam przejażdżkę do Ursusa albo na giełdę poprzymierzać np u tego Pana: http://www.torbyfoto.pl/

Komentarz

• sal
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1071

Zamieszczone przez Vitez
          Skoro do CompuDaypacka mieści się 17" HP Pavilion to czemu do większego Computrekkera miałby 15" nie wejść?
          A wiesz że w większości plecaków z komorą na lapa Lowepro wsadza taką podkładkę na dół komory by 15" lapek się nie majtał? Z tą podpórką też mi się 17" nie mieścił tak że rogi leciutko wystawały.
          Polecam przejażdżkę do Ursusa albo na giełdę poprzymierzać np u tego Pana: http://www.torbyfoto.pl/
          *wzdech*
          1. Komora na laptopa w Computrekkerze jest mniejsza niż w Compudaypacku
          2. Ze zdjęć wynika że Compudaypack ma prawie prostokątną komorę na laptopa. Computrekker ma górę zaokrągloną i przez to efektywnie po bokach ma kilka cm długości mniej (pisałem o tym wyżej).
          3. W moim Computrekkerze nie ma żadnej podkładki w komorze na laptopa
          Mogę tylko zasugerować abyś następnym razem zerknął chociaż na stronę producenta.
          Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez sal
            Mogę tylko zasugerować abyś następnym razem zerknął chociaż na stronę producenta.
            Macałem Computrekkera, nawet go przez tydzień miałem. Za duży był na moje potrzeby, sprzedałem i kupiłem CompuDaypacka. Widać pamięć zawodna co do szczegółów i zapamiętałem tylko że za duży.

Komentarz

• sal
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1071

Zamieszczone przez Vitez
              Macałem Computrekkera, nawet go przez tydzień miałem. Za duży był na moje potrzeby, sprzedałem i kupiłem CompuDaypacka. Widać pamięć zawodna co do szczegółów i zapamiętałem tylko że za duży.
              Starość nie radość

Przy okazji tematyki wątku - dzisiaj porównywaliśmy z muflonem Computrekkera i Mini Trekkera.
              Compu jest minimalnie dłuższy (wyższy, o jakieś 1.5-2cm), głębokość identyczna, szerokość takoż.
              No i oczywiście Mini jest efektywnie cieńszy (wymiarami zewnętrznymi), bo nie ma komory na laptopa od strony pleców.
              Do tego Compu ma lepsze szelki i lepszy uchwyt górny.
              Ostatnio edytowany przez sal; 591.
              Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• _igi
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2035

Dzięki za odzew. Na razie problem jest taki, że planuję ten plecak na jakiś czas - więc siłą rzeczy zakładam żeby był na parę obiektywów więcej , korpusik czy GRIP'a.

Laptok na 15", ale jest wide - przez co jest węższy od normalnego. No i jeszcze jeden fakt, że jest bardziej szczupły niż statystyczny hapek. Więc zmieścić się powinien.

Chciałbym głównie plecak który będzie się wygodnie nosiło (nabawiłem się problemów z kręgosłupem od noszenia torby z laptopem, paroma książkami, często do tego 40D + 10-20 i 70-200), żeby można go było spokojnie załadować sprzętem i nie martwić się, że np. sprzęt zgniecie laptopa, albo że jeśli całość dupnie na ziemię (oczywiście z małej wysokości) to nie będę w środku miał proszku z obiektywów A, no i wodoszczelność, często fotografuję jak jest pochmurno, więc siłą rzeczy i jak pada deszcz.

Do mojego zestawu dojdą jeszcze na bank trzy - cztery obiektywy (28/1,8, fiszajka, 85/1,8 i spacerzoom), więc wolałbym mieć rezerwę na graty.
                Ostatnio edytowany przez _igi; 15112.
                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• APP
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 664

W kwestii Lowepro CompuTrekker'a -mój stary Acer Aspire 3690 (panorama 15,4") o naprędce zmierzonych wymiarach 35,7 x 26,5 x ~3,5 [cm] wchodzi do kieszeni plecaka na styk, po bokach jest jeszcze odrobina miejsca, ale na rogach zamki trzeba już naciągać przy zapinaniu (dosłownie 2mm laptopa więcej i pewnie byłaby przysłowiowa klapa, ale tu pewnie zahaczamy o tolerancję produkcyjną plecaka ).

Komentarz

• jotes25
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3608

W czym nosicie 500/4 L IS?

Jeśli w ogóle chce się Wam nosić?
                    Ale do rzeczy: potrzebowałbym na włóczęgi wąski, długi plecak, w którym zmieści się normalny korpus bez dodatkowego gripa z podpiętym 500/4 L IS i ew. konwerterem. I nic więcej. Żadnych dodatkowych obiektywów itp. Co polecicie? Zależy mi na wygodzie, małych rozmiarach i szybkim dostępie do zestawu.

Komentarz

• Garnett
                      Coś już napisał
                      • 2004
                      • 79

jotes25

Lowepro Lenstrekker 500
                      Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
                      ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Komentarz

• jotes25
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3608

Rzeczywiście, jest coś takiego jak Lenstrekker 600, dziękuję
                        A konkurencja może ma coś podobnego? Ew. podróby?

Komentarz

• radradish
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 123

Czy ktoś miał do czynienia z plecakiem Opticam Transformer SM402R, który można złożyć do postaci torby?

Komentarz

• wiktor2323
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 1290

A czy możecie polecić plecak dla motocyklisty? Najważniejsze jest bezpieczeństwo sprzętu.Body+ dwa obiektywy + lampa ?
                            Facebook

Komentarz

• Jago
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1502

Zamieszczone przez wiktor2323
                              A czy możecie polecić plecak dla motocyklisty? Najważniejsze jest bezpieczeństwo sprzętu.Body+ dwa obiektywy + lampa ?
                              Poczytaj o tym: Naneu Pro Alpha. To co mam wymienione w stopce mieści się do dolnej komory i jest jeszcze pewien luzik. Jakość wykonania też nie budzi zastrzeżeń.
                              C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• kantor
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 38

A ja noszę sprzęt w zwykłej torbie canona, którą dostałam przy zakupie swojego aparatu. Nie mam za wiele sprzętu dodatkowego w tym momencie więc wszystko mi się idealnie do niej mieści. Body, kit, 75-300 tamrona, lampa błyskowa, jakiś tam konwerter + filtry. Ot co mi potrzeba Ah no i statyw zawieszony przez ramię. Jak dorobię się lepszego sprzętu to pewnie dorobię się też wtedy lepszej torby/plecaka

Komentarz

Pracuję...