Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bartek_902
    Uzależniony
    • 2010
    • 690

Ja ze swojej strony polecam to co powiedziałem czyli domke f1x duza pojemna torba zmiescisz tam wszystko co chcesz i jeszcze bedziesz miał zapasu,ewentualnie domke f2 które posiadam dla mnie jest rewelacyjna bo ma dosyć kompaktowe wymiary ale jest bardzo pojemna,tyle że do niej to tylko jeden korpus z podpietym szkłem plus 4 szkła do inserta i w boczne kieszenie lampy czy akcesoria,2 body dało by rade zmiescić ale to już bez szkieł...
    Chociaż ja tak mówie o domke a nie wiadomo jaki masz budżet bo obie te torby o ktorych mówie to wydatek ponad 500zł
    EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• Kr4nkEd
      Bywalec
      • 2005
      • 119

Zamieszczone przez Bartek_902
      No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu... to się sprawdzi dobrze ale w opcji gdy mamy wrazie czego torbe i do niej przekładamy rzeczy z pasa gdy idziemy na plener np
      Z reguły i tak mam ze sobą torbę/plecak, bo nie używam wszystkiego naraz.
      Nieraz się jednak zdarza, że jadąc np. na koncert w znane już dobrze miejsce zabieram tylko pas i body na szelkach. Nic nie zostaje w aucie, nic nie trzeba nosić - wygodne rozwiązanie.

Plenerowo - zgadzam się, jeden aparat do ręki a reszta do jakiegoś nosidła jest optymalnym rozwiązaniem.

Używam Naneu U220 (spory kawał plecaka + kółka), Tamrac Pro12 (wieksza, pełna pokrywa), Kata PR460 (mniejsza od Tamrac ale dostęp od góry), Kata 3N1 (sling na body+kilka mniejszych szkieł), Kata Bumblebee (kiedy trzeba zabrać dużo i nosić na plecach).
      kalibracja monitora
      fotografia i film ślubny
      targi ślubne łódź / warszawa
      fotografia × kolarstwo

Komentarz

• Bartek_902
        Uzależniony
        • 2010
        • 690

Miałem kate 3n1-30 kawał plecaka i ostatnio postawiłem na to iż chce coś jak najmniejszego i jak najbardziej niepozornego do przenoszenia sprzetu...postawiłem na domke f-2 i jestem bardzo zadowolony nie powiem złego słowa,kompaktowa,bardzoe pojemna,bardzo szybki dostęp do wszystkiego...
        Chociaz pewnie przyjdzie moment gdy pojade gdzieś w góry czy miejsce gdzie potrzeba trochę się powspinac czy pogimnastykować i bedzie mi doskwierał brak plecaka...co prawda na rower mam do tego specjalnie slingshota lowepro ale w teren jednak lepiej sprawdzają się normalne podwójne szelki,prawdopodobnie przed wakacjami bede musiał pomyśleć nad jakimś plecakiem...
        Puki co przy tym co robie świetnie sprawdza się torba

Komentarz

• Kr4nkEd
          Bywalec
          • 2005
          • 119

Kata 3N1-30 to już faktycznie kawał nosidła...

Mam 3N1-22, najmniejszy z posiadanych, bardzo rozsądny pod względem wielkości.
          Właśnie pakuję na klubowe spotkanie z poezją śpiewaną
          kalibracja monitora
          fotografia i film ślubny
          fotografia × kolarstwo

Komentarz

• amroz
            Uzależniony
            • 2006
            • 772

Ja ze swojej strony polecam to co powiedziałem czyli domke f1x duza pojemna torba zmiescisz tam wszystko co chcesz i jeszcze bedziesz miał zapasu,ewentualnie domke f2 które posiadam dla mnie jest rewelacyjna bo ma dosyć kompaktowe wymiary ale jest bardzo pojemna,tyle że do niej to tylko jeden korpus z podpietym szkłem plus 4 szkła do inserta i w boczne kieszenie lampy czy akcesoria,2 body dało by rade zmiescić ale to już bez szkieł...
            Chociaż ja tak mówie o domke a nie wiadomo jaki masz budżet bo obie te torby o ktorych mówie to wydatek ponad 500zł
            popatrzyłem na ceny domke i to zdecydowanie nie na moją kieszeń na dzień dzisiejszy:-?
            Cos max do 400zł to by mi odpowiadało. A plecaki choć fajne ale torba wygodniejsza bo nie trzeba zapinać i można przeniesc z miejsca na miejsce

Komentarz

• Bartek_902
              Uzależniony
              • 2010
              • 690

popatrzyłem na ceny domke i to zdecydowanie nie na moją kieszeń na dzień dzisiejszy
              Cos max do 400zł to by mi odpowiadało. A plecaki choć fajne ale torba wygodniejsza bo nie trzeba zapinać i można przeniesc z miejsca na miejsce
              No niestety na domke trzeba wydać troche więcej,ewentualnie są podobne odpowiedniki pod nazwa Mekko są tanie a też bardzo chwalone.
              Co do torby,zależy co robimy przy reporterce napewno sprawdzi się lepiej bo jest lepszy i szybszy dostęp i ciągle pod ręką...natomiast na dłuższe wypaday to opinie są różne

Komentarz

• Kr4nkEd
                Bywalec
                • 2005
                • 119

Jeśli nie trzeba szybkiego dostępu...i nie trzeba dużo chodzić ze sprzętem na ramieniu - plecak. Pośrednie rozwiązanie - sling.

W kwestii torby - Tamrac Pro 8/12 lub LowePro Nova 5 to też bardzo dobre rozwiązania.
                kalibracja monitora
                fotografia i film ślubny
                fotografia × kolarstwo

Komentarz

• marcinez
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 16

Plecak kata rzeczywiście oferuje szybki dostęp do sprzętu. Moim zdaniem jedyny minus to wygląd plecaka, który zdradza jego zastosowanie. Zamiast domke można zainteresować się torbami mekko. Są zdecydowanie tańsze, a oferują podobne rozwiązania.

Komentarz

• Bartek_902
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 690

Plecak kata rzeczywiście oferuje szybki dostęp do sprzętu
                    Co do tego trochę bym się posprzeczał,oferuje szybki dostęp ale do samego apratu,a gdy chcemy zmienić szkło zaczyna się problem bo mamy do rozpięcia 2 zatrzaski i zamek no i oczywiście najwiekszy minus to klapa która zakrywa przedział ze sprzetem odkrywa się tylko do połowy,druga czesc pod ktorą sa miejsca na szkła jest zasłonięta i trzebą grzebać na ślepo...to mnie denerwowało najbardziej,co do wykonania rewelacja,wyglad fajny,tylko właśnie jednym będzie się odrazu rzucał w oczy a innym nie,ale większości będzie bo widać że to raczej na sprzet ze wzgledu na to że ma sztywną konstrukcje
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Co do toreb mekko to już wspominałem,niektóre wygladają dosłownie tak samo jak domke,z tego co pamietam jest taki model jak r1 czy coś takiego odpowiednik domke f1x bardzo pakowna i tania bo coś koło 200zł
                    Ostatnio edytowany przez Bartek_902; 34670. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• marcinez
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 16

Miałem o tym właśnie pisać, ale pomyślałem, że nie ma chyba plecaka, który umożliwia szybki dostęp to każdego z elementów wyposażenia. Zgadzam się, że szybki dostęp jest tylko do aparatu. Jak dla mnie największa wadą jest wygląd. Może nie jest typowo fotograficzny, ale jest ogólnie "nietypowy" i na pewno zwraca uwagę

Komentarz

• Kr4nkEd
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 119

Co do tego trochę bym się posprzeczał,oferuje szybki dostęp ale do samego apratu,a gdy chcemy zmienić szkło zaczyna się problem bo mamy do rozpięcia 2 zatrzaski i zamek no i oczywiście najwiekszy minus to klapa która zakrywa przedział ze sprzetem odkrywa się tylko do połowy,druga czesc pod ktorą sa miejsca na szkła jest zasłonięta i trzebą grzebać na ślepo...
                        Na pewno mówisz o 3N1 ? W 22 mam dostęp do wszystkich szkieł (wejdą 4 + aparat ze szkłem) przez otwartą klapę tylko na bocznej ściance.
                        Nie trzeba rozpinać zatrzasku. Kwestia ustawienia przegród.
                        kalibracja monitora
                        fotografia i film ślubny
                        fotografia × kolarstwo

Komentarz

• Bartek_902
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 690

Na pewno mówisz o 3N1
                          No tak przecięż miałem ten plecak przez rok jakoś,z boku dostęp był ok ale na pleneże często kładłem plecak na ziemi na ,,plecach" i brakowało mi możliwosci otworzenia całej klapy żeby miec swobodny dostęp do wszystkiego

Komentarz

• Yova
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 160

Witam

Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zmianą mojego wysłużonego defendera 200 na coś innego. Szukałem oglądałem i prawie się zdecydowałem na Lowepro Reporter d200/d300 (chociaż ogólnie średnio mi się podobają ich torby ;/) ale dziś przez przypadek znalazłem w internecie torby Vanguarda Up-Rise 28 i Up-Rise 33. Torby bardzo mi sie podobają, ale niestety nie mam okazji ich pomacania. Może ktoś z forumowiczów posiada taką torbę i zechciał by się podzielić wrażeniami?

Pozdrawiam
                            "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
                            18-35+85

Komentarz

• diplo
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 298

Hey postanowiłem oprócz mojej torby Hama dokupic sobie jakąś torbę Crumplera ... i nie wiem czy było ale znalazłem fajną stronkę http://www.cambags.com/by-camera-typ...dium-menu.html
                              5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• amroz
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 772

Zamieszczone przez Kr4nkEd

W kwestii torby - Tamrac Pro 8/12 lub LowePro Nova 5 to też bardzo dobre rozwiązania.
                                Wybrałem Tamrac pro12. Myślę że to dobry wybór na torbę ślubną. Dzięki za pomoc!

Komentarz

Pracuję...