X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CoobaCK
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 22

Dziekuje za szybka odpowiedz
    EOS

Komentarz

• sebcio80
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2655

Zamieszczone przez totus
      nie wiem czy jest sens kombinowac, polski dystrybutor juz ma i flex i mini
      cena detaliczna kompletu dwoch sztuk, wynosic bedzie 1800 zł (jak nie wiecej),
      cena w USA z (przesyłką) po przeliczeniu na złotówki to 1400 zł,
      a jak ktoś zmawia 3 sztuki to róznica jest jeszcze wieksza...
      Moje wątki na forum: sport | fashion
      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

czyli jedna lampa to 200 zł róznicy? to powiem szczerze roznica minimalna. jkaby taka roznica byla na szklach to w zyciu bym w usa nie kupil tylko bym porobil onanistyczne testy na miejscu

Komentarz

• CoobaCK
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 22

Dzwonilem sie spytac o ceny. Wersja Flex 1050zl, a mini 850zl.
          Tak przynajmniej powiedziano mi przez telefon
          Dzis beda testowac wersje europejska pod wzgledem kompatybilnosci z 5d MK II i 580EX II. Kombinowac raczej nie bede i kupie w Polsce.
          W nastepnym tygodniu postaram sie zakupic o ile bedzie i podziele sie wrażeniami.
          Pozdrawiam
          EOS

Komentarz

• piotrthx
            Bywalec
            • 2009
            • 105

czy w wypadku uzycia lamp canona 430 i 580 ,lepiej zainwestowac w Pocket Wizard czy w Transmiter ST-E2?
            40d 10-20,17-55.70-200,50,85,430,055
            Kupno Canona nie czyni Cię fotografem. Stajesz się zaledwie posiadaczem Canona

Komentarz

• sebcio80
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2655

Zamieszczone przez piotrthx
              czy w wypadku uzycia lamp canona 430 i 580 ,lepiej zainwestowac w Pocket Wizard czy w Transmiter ST-E2?
              ostatnie pare stron to dyskusja na ten temat,
              inna sprawa ze bardziej od ST-E2 oplaca kupic sie 550EX - cena za używki taka sama a zawsze lampa więcej + możliwość kierunkowego ustawienia palnika na lampę slave.
              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

IR jest do bani. Wolałbym zawodzące w 50% przypadków radio, niż IR.

Komentarz

• Rakan
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 20

Zamieszczone przez piotrthx
                  musisz kupić to i to... inaczej sie nie da. To ma zalety i wady i to. PW do dynamicznych scen średnio sie nadaje, ale tu znów mobilny jestes z puszką, nie myslisz czy stroby widzą sie z ST, a mając ST masz spokojnie małą GO, krótki czas, zamrozisz czlowieka w locie, salcie itp, ale znów non stop badasz "widoczność" latasz i przestawiasz flesze. NIE MA ZŁOTEGO ŚRODKA... owszem pokazała sie mozliwosc owego złotego środka na tych nowych PW, ale coś nie dziala to jak powinno, nie wiadomo jak to pojdzie z dwiema, trzema lampami itp. Kup to i to, to moja rada.
                  1Dmk2, 5Dmk2, Rolleiflex 6008, 300/2.8L IS, TCx1.4, 85/1.2L II, 70-200/2.8L, 24-70/2.8L, 100/2.8, 14/2.8L, 15/2.8 fish, LensBaby 3G, Elinki Ranger RX 2 główki, p-wizardy, 580tki, PW, ST i masa duperelów do strobist'a, do studia itp itd, rajdy samochodowe, portrety, kotlety,
                  blog - www.koteras.art.pl, ofi - www.markmedia.pl, slubna - www.slub.markmedia.pl, maxmodels - http://www.maxmodels.pl/markmedia.html

Komentarz

• schabu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1352

Zamieszczone przez Rakan
                    musisz kupić to i to... inaczej sie nie da.
                    z nowymi PW się da; radio poppery też dają radę - nawet lepiej niż PW2.
                    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• sebcio80
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2655

pojawił się na allegro:

Komentarz

• trampek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1546

jescze synchro 1/1000-1/2000

PS. rozwiazalem swoj najwiekszy problem czyli zawodnosc. mianowicie kiedy wlaczalem odbiornik zalozony na statyw ten wchodzil mi odrazu w tryb ttl i nie bylo mozliwe wyzwalanie za zadne skarby. okzalo sie ze statyw przeznaczony do trzymania lampy przewodzi prad i odbiornikowi sie cos mieszalo i dezinformowal lampe ktora byla na nim zalozona. Przed zalozeniem odbiornika na cokolwiek pamietajcie ze musi byc juz wlaczony. duzo nerwowo mnie to kosztowalo...
                        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• Paweł
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 209

Zachecony slowami kolegi Trampka " nie kupisz, sie nie przekonasz" postanowilem kupic.
                          Wczoraj pierwszy raz flexy mialy okazje sie wykazac i powiem ze moje oczekiwania spelnily w 100%
                          Znikomy prawie procent nieodpalonych lamp a na tym mi najbardziej zalezalo, bo przy IR czasami dostawalem szalu.
                          I nawet sie zastanawialem czy brak wyzwolenia lamp nie byl spowodowany przestawieniem anteny, jak troche zlozona jest komunikacja siada. Wiec trzeba na to zwracac uwage, zwlaszcza w moim przypadku majac CP-E4 przestawialem kabelek i mimowolnie skladalem troche antenke.

Kilka razy na jakies powiedzmy 200 strzalow zdarzylo mi sie ze automatyka chybila i zdjecie bylo przepalone ale taka czestotliwosc jest wiecej niz znosna Przy IR tego nie zauwazylem raczej.

Tyle spostrzezen po pierwszym dniu.
                          http://pawelkupczak.pl/

Komentarz

• dzik
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 884

Zamieszczone przez totus
                            Polecam omijac ta firme baardzo szerokil lukiem.
                            Lepiej kupic cos od dytrybutorow z poza Polski.

Nikt nic nie wie, zawsze obiecuja oddzwonic, "ktos pana sprawe juz prowadzi", tego pana dzisiaj nie ma, nie przyszedl jeszcze, bedzie jutro, dwa tygodnie urlopu. Czekam za zamowienie z lipca, zawsze slysze "za tydzien". Slysze to wtedy kiedy handlowca uda sie zlapac, na maile nie odpowiada. Jak jest na urlopie dwa tygodnie to nikt nie przejmuje jego obowiazkow.

Komentarz

• thedoc
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 328

Zamieszczone przez Paweł
                              Zachecony slowami kolegi Trampka " nie kupisz, sie nie przekonasz" postanowilem kupic.
                              Wczoraj pierwszy raz flexy mialy okazje sie wykazac i powiem ze moje oczekiwania spelnily w 100%
                              Znikomy prawie procent nieodpalonych lamp a na tym mi najbardziej zalezalo, bo przy IR czasami dostawalem szalu.
                              I nawet sie zastanawialem czy brak wyzwolenia lamp nie byl spowodowany przestawieniem anteny, jak troche zlozona jest komunikacja siada. Wiec trzeba na to zwracac uwage, zwlaszcza w moim przypadku majac CP-E4 przestawialem kabelek i mimowolnie skladalem troche antenke.

Kilka razy na jakies powiedzmy 200 strzalow zdarzylo mi sie ze automatyka chybila i zdjecie bylo przepalone ale taka czestotliwosc jest wiecej niz znosna Przy IR tego nie zauwazylem raczej.

Tyle spostrzezen po pierwszym dniu.
                              można zapytać gdzie i za ile kolega nabył Mini i Flexa? i z ciekawości: ile flexów?

Komentarz

• wojkij
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1915

Ma ktoś namiary na sklep sprzedający aktualnie te ustrojstwa?

Ile maksymalnie lamp można obsłużyć tymi pocketami i w jakich konfiguracjach(tt5/mini)?
                                www.kwapisz.org

Komentarz

Pracuję...