X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

Zamieszczone przez trampek
    no wlasnie zasieg i to ze odbiornik musi byc skierowany na nadajnik ( musza sie widziec) no i w otwartym terenie jest kicha nawet na nieduzych odleglosciach.
    mi poki co zasieg nie przeszkadza, a i ustawienie lampy aby sie widzialy to tez nie problem
    oczywiscie radio lepsze, ale zawodnosc mnie troche odstrasza poki co

Sofbox 60x60 , jedna lampa 430 i chyba tez 580 na jednym zdeciu - nie pamietam.
    Dlatego kupilem wlasnie PW z ettlem zebym nie potrzebowal nikogo do pomocy...
    a to bez PW kogos potrzeba do pomocy?
    starczy mocy? ja do tej pory blyskalem w plenerze bardzo zachowawczo, musze to zmienic, chce za parasolka umiescic dwie lampy kolo siebie

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• trampek
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1546

mi poki co zasieg nie przeszkadza, a i ustawienie lampy aby sie widzialy to tez nie problem
      oczywiscie radio lepsze, ale zawodnosc mnie troche odstrasza poki co

to powiem ci ze niezawodnosc jest wyzsza zdecydowanie na radiu.

a to bez PW kogos potrzeba do pomocy?
      oczywisice ze nie ale bieganie tam i spowrotem do lam nie bawi mnie za bardzo ( mowie tu o radio manualnych)

starczy mocy? ja do tej pory blyskalem w plenerze bardzo zachowawczo, musze to zmienic, chce za parasolka umiescic dwie lampy kolo siebie
      starcza to jest demencja. a starczy to uwiąd.

Natomiast mocy tak w 430 jak i 580 nie brakuje nawet pod swiatlo przy 1/8000. Minus taki ze przy uderezniu bliskim pelnej mocy potrzeba troszke czasu na recycling ( nawet 15s)

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs
      na dzisiaj nie widze sensu tego urzadzenia. nie twierdze ze nie ma ale dla mine na dzisiaj wystarcza jedna lampa. mysli jescze o jednym flexie i jescze jednej lapie ale to oddzielnie

CZasem lubi emocno blysnac
      R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

mnie IR szczerze mowiac nie zawodzi...

na dzisiaj nie widze sensu tego urzadzenia. nie twierdze ze nie ma ale dla mine na dzisiaj wystarcza jedna lampa. mysli jescze o jednym flexie i jescze jednej lapie ale to oddzielnie
        no wlasnie... a czy lampa na odbiorniku nie moze byc ustawiona jako master? i skierowana na lampe z boku ktora byla by jako slave... zadziala?
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• trampek
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1546

Zamieszczone przez sebcio80
          a czy lampa na odbiorniku nie moze byc ustawiona jako master? i skierowana na lampe z boku ktora byla by jako slave... zadziala?
          Lampa na odbiorniu musi byc w trybie normalnym czyli ani slave ani master. nawet jak jest inacej PW wymusza zwykly tryb.

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

Lampa na odbiorniu musi byc w trybie normalnym czyli ani slave ani master. nawet jak jest inacej PW wymusza zwykly tryb.
            cfaniaki, trzeba wiec kupic drugi odbiornik...

...ale chwila, w starszych lampach z przelacznikiem OFF - MASTER - SLAVE tez zmieni tryb?

Komentarz

• MTBTREK
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 45

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs [/QUOTE]

I tu się mylisz bo można.
              TriFlash 2412 -- 168.00 PLN netto w firmie DICAM Sp. z o.o.
              ul. Karolkowa 28, 01-207 Warszawa ,tel. 022/ 631 48 78
              fax.022/ 631 48 77, kom. 696 44 00 11, e-mail: [email protected]
              DICAM - Profesjonalny sprzęt fotograficzny - Broncolor, Visatec, Sinar, Manfrotto, Avenger, Chimera, Foba, Lastolite, B&W, Clik Elite, McRoy Digital, iPro Lens, Dust-Aid, Bacht, Rodenstock

Właśnie skaładają zamówienie do Lastolite i można się podczepić. Wystarczy wpłacić do nich 30% zaliczkę.

MTBTREK

Komentarz

• trampek
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1546

cfaniaki, trzeba wiec kupic drugi odbiornik...

...ale chwila, w starszych lampach z przelacznikiem OFF - MASTER - SLAVE tez zmieni tryb?
                oj nie wiem. mozliwe ze cos pomieszalem. juz sprawdzam w manualu

The remote Speedlites should be set to normal
                mode, not <MASTER> or <SLAVE>.
                i
                IMPORTANT: Canon flashes set to <SLAVE> and connected to FlexTT5 radios will have
                slave mode automatically turned off, but will still function as slaves correctly. Set the
                Canon slave group via the FlexTT5 Zone Switch
                Jeszcze raz zainteresowanych zapraszam do instrukcji. przestaniecie pisac ze "powinno dzialac" latwo.
                Ostatnim czasem dzieki PW naprawde duzo o blysku sie nauczylem. i na dazisiaj podejrzewam ze blysk spidlajtow jest jedna z trudniekszych technologii do opanowania poza systemem.

Dobra wiadomosc:

znaczy sie beda niedlugo...
                Ostatnio edytowany przez trampek; 6355.

Komentarz

• wojkij
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1915

Za ~1100pln sztuka - przeginają. Chyba się do Adoramy uśmiechnę po 3 sztuki, jeśli ktoś z Wrocławia lub okolic będzie chciał się podłączyć to zapraszam, nawet z cłem będzie taniej...
                  Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                  www.kwapisz.org

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

Zamieszczone przez wojkij
                    Za ~1100pln sztuka - przeginają. Chyba się do Adoramy uśmiechnę po 3 sztuki, jeśli ktoś z Wrocławia lub okolic będzie chciał się podłączyć to zapraszam, nawet z cłem będzie sporo taniej...
                    ja sie moge jescze zapisac na 1szt.

Komentarz

• sebcio80
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2655

ja sie chyba zdecyduje na 2 sztuki tych PW, jak mi nie podpasuje to raczej dosc łatwo je będzie chyba sprzedac, mozemy zamowic razem, tylko moze poczekac pare dni na wersje EU? bedzie dostepna w Adoramie?

trampek mi pisal ze cla nie placil ale przy wiekszej paczce moga sie juz doczepic
                      Ostatnio edytowany przez sebcio80; 3099.

Komentarz

• allxages
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2549

trampek mi pisal ze cla nie placil ale przy wiekszej paczce moga sie juz doczepic
                        To jest całkowita loteria. Mają prawo doczepić się do każdej paczki o wartości >100EURO. Nie robią tego, bo brakuje zasobów ludzkich. Czyli, trafi, albo nie trafi.

Komentarz

• sebcio80
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2655

jeszcze jedno pytanie.. odnosnie oszczednosci :-)

zadziala poleczenie dwoch lamp do odbiornika przez podwojny kabel?

Komentarz

• totus
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 114

nie wiem czy jest sens kombinowac, polski dystrybutor juz ma i flex i mini

Komentarz

• CoobaCK
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 22

Nie jestem w temacie.
                              Gdzie go mozna dostac??
                              Jakis adres, telefon??
                              EOS

Komentarz

• totus
                                Bywalec