X
-
-
No jest chyba automat w 5d włączony na stałe, bo słychać szum straszny w tle, a w pokoju była cisza. Zrobiłem drugi filmik z włączoną muzyką w tle i tutaj już słychać różnicę w głośności szkiełek.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Jesli wyrownaloby glosnosc, to raczej na niskich tonach, one najwiekszy sygnal daja.
Roznica faktycznie na plus, dzieki, o takie porownanie mi chodzilo
Bzyczy wprawdzie dalej ale nie jest to juz takie denerwujace... no to pozostaje mi zbierac pieniadze powoli
Komentarz
-
Pewnie to subiektywne odczucia, ale wersja mkII przede wszystkim inny dzwiek (dla mnie mniej denerwujacy) oraz wyraznie ciszej.www.mantykora.net/~kuba/tamrontesty/bzz.mov
17-50 stary, nowy i 70-300 USM. Generalnie jest duża różnica w głośności, może tego tak w tym filmiku nie słychać.
Przyznam szczerze, ze czytalem ledwo kilka postow z tej strony w tym watku, jednak juz widac, ze znowu mydlanosc sie powtarza. Eleminujac mydlo, chociazby zakupem u Cichego mam tylko jedno pytanko, jak z AFem i jak z AFem w ciemniejszych, mniej kontrastowych kadrach, oczywiscie w porownaniu do pierwszej wersji. Wydaje sie to byc kluczowe pytanie dla wielu z stojacych przed wyborem C17-55 2.8 IS vs. nowy Tami.Ostatnio edytowany przez Merauder; 18254.7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
Dostałem dzisiaj w łapy ten obiektywik, działa fajnie, ale z puchą trzycyfrową wydaje się być nienajlepszy, jeśli chodzi o AF. Wykonanie fajne, tylko osłonka przeciwsłoneczna wybitnie tandetna. Szkło duże, zwarte, ciężkie, ale dużo bardziej plastikowe, niż Sigma 10-20. Przyznam jeszcze, że nieco mi szczęka opadła, bo dawno nie widziałem zoom'a, któremu się pysk wysuwa, a temu się wysuwa całkiem pokaźnie.
Niemniej jednak, obiektywik wzbudził moją ciekawość (obiektyw narzeczonej
), w przeciągu paru dni sobie pofotografujemy i zobaczę, czy jest wart swojej ceny.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrottoKomentarz
-
-
Moim zdaniem jest na tyle cicho, że nie ma co marudzić. Tylko z tą precyzją
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrottoKomentarz
-
z innej beczki
bardzo interesuje mnie ten obiektyw, mocno zastanawiam się nad kupnem
ale interesuje mnie jeszcze inna sprawa, czy istnieje jakieś inne szkło o podobnych parametrach w podobnej cenie?.:: 450D ::.Komentarz
-
Z tym światłem i ze stabilizacją - nie ma. Niedługo będzie Sigma 17-70/2.8-4.0 OS HSM, ale to już neico inna klasa. Z kolei Canon 17-55 jest znacznie droższy.
Mnie się coś nie chce odtworzyć, ale jak twierdzisz, że podobny, to świetnie - mnie dzwięk 10-24 nie przeszkadza.Komentarz
-
Komentarz
-
Inna klasa, bo nie ma stałego światła 2.8 (kończy się na ok. 20mm), sam musisz zdecydować, czy ma to dla Ciebie znaczenie. Bo jeśli jednak bardziej podoba ci się pomysł z HSMem i dłuższym zakresem kosztem światła - bierz Sigmę. Jeśli zależy ci na naprawdę jasnym zoomie - tamron.
W sumie ta Sigma w połączeniu z 50/1.8, to może być nawet ciekawsza propozycja, niż Tami. Więc może z tą "inną klasą" nieco przesadziłem.Ostatnio edytowany przez MatusP; 21066.Komentarz
-
A czy może ktoś ocenić jak się ma szybkość AF w tym 17-50VC w stosunku do Canona Kita 18-55IS ?
Pozdrawiam
PawełKomentarz
-
W najnowszym, styczniowym wydaniu czasopisma Digital Foto Video jest test tego obiektywu i porównanie z wersja bez VC. Można poczytać...Ostatnio edytowany przez andrewjohn; 19812.Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 ISKomentarz
-
-
Moim zdaniem warto. Wychodzi z tego, że wersja ze stabilizacją jest jednak poprawiona, także pod względem ostrości, tzn.w centrum wychodzi podobnie, natomiast na brzegach wyszło im znacznie lepiej z VC. Co ciekawe, gdzieś w necie czytałem podobne porównanie, z którego wynikało coś zupełnie odwrotnego... I komu tu wierzyć?
??:
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 ISKomentarz
Komentarz