oj tam, wiadomo o co chodzi
X
-
-
chcialoby sie powiedziec, ze az szkoda, ze Canon nie ma 35/1.2, bo na pewno znalazlaby sie duza grupa maniakow, ktorzy niedomiar rozmiaru pracia skompensowaliby wydaniem fortuny na zabawke, no bo przeciez kupienie czegos tanszego absolutnie nie wchodzi pod uwage...Komentarz
-
Komentarz
-
Przeczytałem, przenalizowałem. Mimo fajnych zdjęć jakie daje 35/2 jako użytkownik 50tki wolę dozbierać do 24mm. Może gdybym nie miał 50tki zakup byłby uzasadniony jednak w tej sytuacji chyba lepiej jest kupić 24/1,4 L bądź S24/1,8 lub S20/1,8Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
Jest na to tylko jedna rada...sprzedać 50tkę
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5Komentarz
-
O krucafiks! Moderator ma racje!
Z tym, ze przy zalozeniu że do normalnych zdjec, bo do ślubnych to wiadomo. L musi być conajmniej. Inaczej się nie da. Wszak sztuka zobowiazuje.Komentarz
-
Ojtam ojtam, ja bym akurat nie wymienił w życiu 35L na wersję 1.2 gdyby była jeśli szybkość AF miała by być taka jak w 50tce 1.2. 35L świetnie nadaje się do szybkich akcji, dynamicznego tańca itp, a bokeh to można studiować przy dłuższych ogniskowych, gdzie robi się zwykle wąskie kadry i wszystko co w nie wlezie ma spory wpływ na wygląd całości.Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5Komentarz
-
Komentarz
-
Po podpięciu 35L już nie jest takie fajne
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5Komentarz
-
albo za malo procentow mam, albo mi sie gramatyka jezyka ojczystego juz mocno zatarla z niedostatecznie czestego uzywania... w kazdym razie parser mi sie kompletnie wylozyl na tym zdaniu.
tak i nie. na duzych dziurach i przy niewielkich odleglosciach szklo z kiepskim bokehem potrafi sie wylozyc, jak sie trafi nieodpowiednie tlo. w przypadku 35/2 na pewno jest to istotny problem.
co do wyboru... IMHO wybor 50-tek do Canona jest bidny. dla odmiany 35 i 85 jest porzadne na praktycznie kazda kieszen, a zarabiajacy z fotografii moga tez wybierac z fajnych 24 mm. tylko do 50 jest mizeria...Komentarz
-
Ja jakos problemu z zakupem 50tki nie miałem, kupiłem Sigme i jestem mega zadowolonySkupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
Haha, w sumie racjaalbo za malo procentow mam, albo mi sie gramatyka jezyka ojczystego juz mocno zatarla z niedostatecznie czestego uzywania... w kazdym razie parser mi sie kompletnie wylozyl na tym zdaniu.
tak i nie. na duzych dziurach i przy niewielkich odleglosciach szklo z kiepskim bokehem potrafi sie wylozyc, jak sie trafi nieodpowiednie tlo. w przypadku 35/2 na pewno jest to istotny problem.
co do wyboru... IMHO wybor 50-tek do Canona jest bidny. dla odmiany 35 i 85 jest porzadne na praktycznie kazda kieszen, a zarabiajacy z fotografii moga tez wybierac z fajnych 24 mm. tylko do 50 jest mizeria...
. Tak to jest, jak się pisze w czasie pracy posty 
To od nowa:
"Ojtam, ojtam. Ja bym akurat nie wymienił 35L na wersję 1.2, gdyby takowa istniała, jeśli szybkość AF miała by być podobna do 50tki 1.2." - Chyba jakoś tak to powinno brzmieć.Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5Komentarz
-
tez mam Sigme, dlatego ze nie fotografuje poruszajacych sie obiektow (slimaki pomijam). ale biorac pod uwage mase/gabaryt i jakosc AF to trudno tu mowic o idealnym kompromisie. ot, sensowna alternatywa przy okreslonych potrzebach...Komentarz
-
Ja fotografuje tym szkłem praktycznie wszystko, jest to moje podstawowe szkło i nie mam problemów z AF ani z poruszająymi sie obiektami
Co do jakości to mi ona bardzo odpowiada i cholernie z niej jestem zadowolony
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz

Komentarz