Miłego oglądania http://www.youtube.com/watch?v=kXQnf0piYoc
X
-
-
Panowie co sie tu gryzc. Jak cię stać to wybiezesz 35L proste. A argumenty typu jest 5 razy droższa a nie 5 razy lepsza to sobie można w buty wsadzić bo czy porsche jest 10 razy szybsze niż Punto skoro kosztuje 10 razy wiecej.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UKKomentarz
-
Komentarz
-
Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)Komentarz
-
No nie do końca...
Miałem odłożona kase i poszedłem "oglądnąć" 35 f/1.4 w sklepie i do domu wróciłem z 35 f/2.
Powód? Jasniejsze szkło jest wielkie i ciężkie, filtry kosztują krocie i miałbym kolejny obiektyw (vide 24-70 f/2.8) którego nigdy ze soba nie mam bo mi się go nie chce nosić.
35 f/2 to fajne, sympatyczne szkło, dające ładny obrazek. Zdjęcia z 35 1.4 sa może i lepsze, ale nie widzę przepaści.Komentarz
-
Komentarz
-
Zazwyczaj pracuje w okolicach 4 - 5,6. Tak szczerze, to nie rozumiem pytania...Komentarz
-
Komentarz
-
Nie jestem fanem zdjęć typu "ostre oko w misce budyniu". Pewnie gdybym był, to bym się szarpnął na L-kę... Bokeh w plasticzaku jest inny niż w L-ce, ale czy paskudny..?
W normalnych dla mnie zastosowaniach akceptowalny.Komentarz
-
Tapirek: przepasc jest gigantyczna. I w obrazku i w AF. Ale cala reszta to prawda. Dlatego najlepiej miec oba
Komentarz
-
Nie dramatyzuj z wielkością przepaści. Jest różnica, ale nie dla każdego inny sposób rysowania jednego czy drugiego obiektywu ma na tyle istotne znaczenie, by dopłacać. Zwłaszcza jak np. pracuje się po reportersku na f/5,6, a zdjęcia wywołuje w surowej, kontrastowej czerni-bieli (żeby podać jedno z możliwych sposobów użycia, kiedy różnice nie mają znaczenia). Uprzedzając pytanie - pracowałem na obu tych szkłach. To ciemniejsze wypełnia wszelkie kryteria stwierdzenia "najlepsze co można mieć za tę cenę". Jest wiele osób, które będą bardzo zadowolone z obrazka jakie daje.Komentarz
-
Dokladnie. Zwlaszcza jak im się nie chce nosic 10kg stałek a nie lubią zoomów.Nie dramatyzuj z wielkością przepaści. Jest różnica, ale nie dla każdego inny sposób rysowania jednego czy drugiego obiektywu ma na tyle istotne znaczenie, by dopłacać. [...] To ciemniejsze wypełnia wszelkie kryteria stwierdzenia "najlepsze co można mieć za tę cenę". Jest wiele osób, które będą bardzo zadowolone z obrazka jakie daje.Komentarz
-
Różnicy w obrazku nie ma, ale różnica w obrazku jest. Najlepiej faktycznie mieć obydwa
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Już nie przesadzajcie z tą wielkością 35/1.4 Jacyś zniewieściali jesteście czy co. Jeszcze byłbym skłonny zrozumieć gdybyście mówili o wadze i gabarytach 24-70 ale w tym przypadku to już przesada Panowie. Nie dla was w takim razie 135L i inne cukiereczkiCanona.Komentarz
-
Komentarz

Komentarz