X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szuler
    Uzależniony
    • 2007
    • 829

wlodal wrzuć fotkę z 1/3s
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• Canion
      Uzależniony
      • 2008
      • 551

nie zagalopował tylko namacalnie stwierdził po prawie rocznym użytkowaniu 100 i kilkuletnim 135. niestety/stety w plenerze gdzie czesto właśnie walczymy o bokeh 135 miażdzy 100tkę pozostawiająć jej trzewia na pożarcie sępom. w skrócie "pastelowość" bokehu z 135 jest niepodrabialna.

natomiast w studio gdzie kontrast i nasycenie biorą górę 100L z powodzeniem może zastąpić135tkę co zresztą często w moim przypadku czyni.
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      reasumując. po zakupie 100L nigdy nawet przez sekundę nie przemknęła mi myśl o sprzedaży 135ki. nie ma że albo to albo to. trzeba mieć oba i stosować w zależności od wyznaczonego celu sesji.
      Ostatnio edytowany przez Canion; 17216. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• koraf
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1748

Zamieszczone przez Canion
        nie zagalopował tylko namacalnie stwierdził po prawie rocznym użytkowaniu 100 i kilkuletnim 135. niestety/stety w plenerze gdzie czesto właśnie walczymy o bokeh 135 miażdzy 100tkę pozostawiająć jej trzewia na pożarcie sępom. w skrócie "pastelowość" bokehu z 135 jest niepodrabialna.

natomiast w studio gdzie kontrast i nasycenie biorą górę 100L z powodzeniem może zastąpić135tkę co zresztą często w moim przypadku czyni.
        reasumując. po zakupie 100L nigdy nawet przez sekundę nie przemknęła mi myśl o sprzedaży 135ki. nie ma że albo to albo to. trzeba mieć oba i stosować w zależności od wyznaczonego celu sesji.
        Z tymi stwierdzeniami w pełni sie zgadzam :-D, sprzedałem 135L i zaczynam tesknić .

Komentarz

• Dzygit-Dublin
          Uzależniony
          • 2005
          • 754

Zamieszczone przez ArturBonoVox
          100L ma niesamowity kontrast, nasycenie i bokeh. Jest to najlepszy bokeh jaki widziano w stajni canona.
          Kontrast , nasycenie ok minimalna odleglosc ostrzenia powoduje ze jest bardziej uniwersalne niz 135.
          Z bokeh to juz Artur pojechales bez przesady 100l jest super do ok 2m odleglosci robi fajnie pozniej juz szalu nie ma 135L ma lepszy i jest jeszcze jedno szklo zjada te 2 razem ale to inna historia tylko ze min jest 1,9m .

135l sprzedalem bo byla mniej uzyteczna niz 100L , 100l jest nawet szybka ale nie jest tak szybka jak 135L porownywalnie lecz czasami sie gubi.
          Idealnie af cel ktory jedzie na ciebie lub sie oddala ale ktory przemieszcza sie prostopadle juz ma problemy 135 nigdy tego nie robila.
          To szklo macro wiec nie narzekam ale 135l vs 100l - szybkosc AF dosc rozna i nie wazne co pokazuje filmy na youtube- testowalem na autach pare razy.

pozdrawiam
          Darek
          pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• miszaqq
            Uzależniony
            • 2006
            • 678

tak tak Canon EF 200mm f/2.0 L IS USM, tylko ze za ta cene to mozna miec juz puszke plus obydwa porownywane w watku szkla, ale tak marzy mi sie kiedys
            EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Dzygit-Dublin
              Uzależniony
              • 2005
              • 754

Zamieszczone przez miszaqq
              tak tak Canon EF 200mm f/2.0 L IS USM, tylko ze za ta cene to mozna miec juz puszke plus obydwa porownywane w watku szkla, ale tak marzy mi sie kiedys
              wiem , wiem ale nikt tu o cenie nie rozmawia tylko o szklach

Darek
              pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• Canion
                Uzależniony
                • 2008
                • 551

znam dwie osoby które w zeszłym roku po zakupie 100 zachłysnęły sie uniwesalnością tego szła i sprzedały swoje 135. nie na długo. sa już znowu szczęśliwymi posiadaczami 135 i 100 jednoczęsnie.

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 754

Zamieszczone przez Canion
                  znam dwie osoby które w zeszłym roku po zakupie 100 zachłysnęły sie uniwesalnością tego szła i sprzedały swoje 135. nie na długo. sa już znowu szczęśliwymi posiadaczami 135 i 100 jednoczęsnie.
                  zgadza sie jednemu podpasuje innemu nie to indywidualna sprawa szkla / puszki.
                  ja wciaz mam dostep do 135L kumpla ale jakos nie ciagnie mnie wcale

darek
                  Ostatnio edytowany przez Dzygit-Dublin; 3093. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• biesik
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 40

Przy okazji. Czy kupując C 100L też należy wybierać spośród kilku egzemplarzy ?

Komentarz

• Sunders
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 2746

Zamieszczone przez biesik
                      Przy okazji. Czy kupując C 100L też należy wybierać spośród kilku egzemplarzy ?
                      Pewnie nie jest to niemożliwe, ale nie słyszałem o problemach 100L z jakością. Sam kupiłem w e-sklepie i jestem b.zadowlony.
                      http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• biesik
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 40

Dzięki.

Komentarz

• Bingant
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 507

a czy zmienił ktoś 85/1,8 na 100L?
                          6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• madc0w
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 370

Zamieszczone przez Dzygit-Dublin
                            wiem , wiem ale nikt tu o cenie nie rozmawia tylko o szklach

Darek
                            łałałiła : O
                            W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Komentarz

• Selena
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 502

Zamieszczone przez Bingant
                              Miałam taki zamiar, ale ... po ponad roku nadal mam obydwa szkła :-D
                              Moje zdjęcia

Komentarz

• ARN
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 757

Zamieszczone przez Bingant
                                Ja zmieniłem..

I szybko wróciłem ;-)

Komentarz

Pracuję...