X
-
-
-
Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
A może po prostu fotograf dał ciała , nikt z Was o tym nie pomyślał?Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
W takich warunkach? Serio? Obiekt w centrum, więc raczej odpada opcja "ostrość uciekła przy przekadrowaniu", światła też raczej niemało.
W jednym na pewno dał ciała - że puścił takie zdjęcie "w świat" ;-)
Za MC_: tak, to jest ewidentny front focus, ostrość gdzieś w okolicach prawego dolnego rogu (ale chyba poza kadrem lekko).I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Komentarz
-
Zgadzam sie! Ostrości nie ma tan gdzie powinna byc! Mało tego na tym zdjęciu nie ma jej nigdzie. Na powiekszeniu widać, że to jakieś mydło. Wiem jak wyglądają ostre zdjęcia z tej sigmy i 5d2. No cóż trafił gość na słabą sztukę.
Jezeli chodzi o AF to właśnie tego jestem najmniej pewien w swojej sigmie. Zwłaszcza z 5d2. Przyznaje, że po kilku pobierznych testach na dalsze odległości zdażyło sie jej spudłować. Ale z 35L też pudła zaliczałem. Tak naprawdę zdania nabiorę po weekendzie. Szkoda by było takich właściwości optycznych zmarnowanych kiepskim AF.Komentarz
-
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...Komentarz
-
Może ostrzył górnym punktem a nie centralnym, punkty inne niż środkowy w 5D II żyją własnym życiem, z mojego doświadczenia nie da się ich używać z jasnymi stałkami.Komentarz
-
-
Tak patrzę na tą Sigmę i patrzę i sam nie wiem ;-)
Akurat potrzebuję takiej ogniskowej - i myślałem nad Canonem - a tutaj taka sigma wyskoczyła - i wszystko super ostrosc itp ale ...
Wszystkie te przykładowe zdjęcia mnie nie przekonują - brakuje im czegos co by zachwycilo (ja wiem ze nie tylko sprzet o tym decyduje) - ma ktos jakies przklady albo linki z czyms naprawde dobrym z tej Sigmy?Komentarz
-
nie, nikt nie ma
kup 35L ktorej magie juz wszyscy znaja
Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/Komentarz
-
New Sigma 35mm f/1.4 HSM DG - Canon Digital Photography ForumsTak patrzę na tą Sigmę i patrzę i sam nie wiem ;-)
Akurat potrzebuję takiej ogniskowej - i myślałem nad Canonem - a tutaj taka sigma wyskoczyła - i wszystko super ostrosc itp ale ...
Wszystkie te przykładowe zdjęcia mnie nie przekonują - brakuje im czegos co by zachwycilo (ja wiem ze nie tylko sprzet o tym decyduje) - ma ktos jakies przklady albo linki z czyms naprawde dobrym z tej Sigmy?
Prosze bardzo, zdjęcia się tam robi z przyjemności i z pasji, nie tak jak u nas "liczy sie sprzęt"Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
Myślę, że jak zrobisz to będzie
ja mam jeszcze coś takiego f/1.4:
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Znów mi się podoba.Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz