X
-
-
Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Moda to jedno wlasny styl to drugie. Jeden woli matke drugi tesciowa. Wiec nie mozna tego tak jednoznacznie okreslic bo gusta kazdy z nas ma inne :-)Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
Dla mnie fajne szkło. Czekam tylko aż pojawią się używki na rynku w większej ilości i za jakiś 2k z hakiem kupi się za jakieś pół roku ;-)czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)Komentarz
-
Możesz się przeliczyć, do premiery C35L II możesz nie znaleźć zbyt wielu chętnych na pozbycie się szkła. Na razie było tu chyba tylko 1 ogłoszenie sprzedaży tego słoikaKomentarz
-
Manieryzm to trzecie.Moda to jedno wlasny styl to drugie.Komentarz
-
Chętni się zdarzają, tylko ceny nie są jakieś bardzo atrakcyjne:
Sigma 35/1,4 - Obiektywy Canon - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Przewidując ile może ew. kosztować oczekiwany C35L II, IMO trudno oczekiwać aby znacząco wpłynął na podaż używanych sigm 35/1,4.Komentarz
-
Ale zawsze znajdzie się paru, którzy po zakupie dojdą do wniosku że jednak 35L jest lepsze (to wymaga czasu). Mi nie leżała 35 Canona choć większość twierdzi że jest rewelacyjne wiec teraz czas na sigme. Testy testami a i tak każdy musi się przekonać na własnej skórze.Ostatnio edytowany przez jb79; 21111.czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)Komentarz
-
A na premierę 35L II ludziska czekają od baaardzo wielu lat...
Niektórzy się nie doczekali i system zmienili
Komentarz
-
Po miesiącu intensywnego użytkowania mogę potwierdzić co już wcześniej napisano - obiektyw fajny ale ma też swoje za uszami - przy słabym świetle AF działa jak żółw, a manualny AF ma tak mały skok że bez tabletu 10" nie wyobrażam sobie korzystania z niego. Z mniej istotnych - ciężki, ale można się przyzwyczaić.Komentarz
-
Canonowi nie wypada zrobić gorszego optycznie szkła niż sigma. Musi być wyraźnie lepsze od poprzednika i niekoniecznie dorównywać ceną 85L. Jeżeli będzie tak dobry jak sigma i zachowa klasę AFu z 35L bądź go poprawi będzie świetną propozycją. Tylko kiedy? Prosiłby się też następca 50L...R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
canonowi bardziej wypada zrobić gorsze szkło od sigmy a cenić je na poziomie 85L II.Regulamin pkt 8.Komentarz
-
Fajna ta Sigma
Na początku roku albo na wiosnę planuję jej zakup. Na razie cały czas systematycznie tanieje.
Obecnie używam C 28mm f1.8 ale jest chyba dla mnie trochę za szeroki i jakoś nie potrafię się do niego przekonać.
Jak myślicie, czy zamiana C28 na 14mm Samyang'a bedzie rozsądne do kompletu z Sigmą? Obecnie mam Fisza Zenitara 16mm, ale on jest ostry od >f4.Komentarz
-
Do tej pory takie prawa miała sigma, 35-ka to bodajże pierwsze lub drugie szkło, które im się w miarę udało. A canon zawsze będzie dobrym starym canonem - to tak jak z mercedesami i bmw - choćby nie wiem jak się hyundai starał i jakiego auta nie skonstruował, zawsze znajdą się fani jednego i drugiego...R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
Widzę, że po ślepej fascynacji Sigma, Canon
wraca do łask.Komentarz
-
A po czym tak wnosisz? Bo czytając od początku te 92 strony tego wątku nie zauważyłem żeby coś się zmieniło - Sigma wygrywa optycznie ale robiąc foty za pieniądze (szczególnie w ekstremalnych warunkach) dla niektórych bezpieczniej jest mieć AF Canona.Komentarz
Komentarz