X
-
-
Komentarz
-
-
Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Pewnie przyjdzie czas i na 24. Na razie trzeba się cieszyć tym co jest.
Komentarz
-
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Być może podobnie jak to jest w 100L są dwie przysłony. Jedna domyka się w momencie kiedy przechodzimy pierścieniem ostrości do " macro"Komentarz
-
Komentarz
-
Ciekawy test. Rozmycie 35L jest równie beznadziejne, jak 35/2. Nowe 35/2 IS to przy tym wręcz perła
Tak, wiem, przyznam uczciwie, że gdybym zapłacił 6.5 klocka za 35L, to też bym piał o jego cudowności, bo co by mi pozostało
5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USMKomentarz
-
Canon 35mm f/2 IS Review
Zielono fioletowa perła.
Ale IS działa ładnie. Chociaż dziwi mnie nagłe przejście ze 100% do 16%. Bez IS było to jakoś bardziej stopniowe.
Komentarz
-
Moim zdaniem wcale nie jest beznadziejne. W cale nikt tu z "piejących " co posiada 35L nie wychwala jego cudowności tylko ma malutka przewagę nad tymi co ciągle o niej marzą, praktykę..CANON aikKomentarz
-
Canon po części jednak sprzedaje powietrze. Jak w audiofilskim sprzęcie. Tyle, że w obiektywie sporo rzeczy można zmierzyć. Aczkolwiek ocena bokeh i pracy AF są względne. W droższych obiektywach brzydki bokeh i niepewny AF wcale nie są wadą dyskwalifikującą przy zakupie, a po prostu cechą produktu. Bo dane szkło i tak trzeba mieć.
Generalnie fotografowie i audiofile są ze sobą często bardzo blisko spokrewnieni. Ciekawe czy jest zbiór wspólny? 
BTW to do tej pory nie było alternatywy dla 35 L. Teraz to się trzeba będzie nawychwalać.
Komentarz
-
Nie będzie trzeba nic wychwalać. Ci co na niej pracują mają zdanie jakie maja. Nie musza naprawdę nikomu nic udowadniać czy prowadzić wojenki o wyższości jednej nad drugą.Canon po części jednak sprzedaje powietrze. Jak w audiofilskim sprzęcie. Tyle, że w obiektywie sporo rzeczy można zmierzyć. Aczkolwiek ocena bokeh i pracy AF są względne. W droższych obiektywach brzydki bokeh i niepewny AF wcale nie są wadą dyskwalifikującą przy zakupie, a po prostu cechą produktu. Bo dane szkło i tak trzeba mieć.
Generalnie fotografowie i audiofile są ze sobą często bardzo blisko spokrewnieni. Ciekawe czy jest zbiór wspólny? 
BTW to do tej pory nie było alternatywy dla 35 L. Teraz to się trzeba będzie nawychwalać.
A co do Sigmy super że jest alternatywa. Jeśli ktoś uważa że warto kupić zamiast 35L to do sklepu...CANON aikKomentarz
Komentarz