X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • butters

Prześledziłem ten wątek, szczególnie zaciekawiły mnie wypowiedzi canon polska, że promocja nie jest ważna jeżeli jestem mieszkańcem polski a mam niemiecką fakturę na aparat. Skontaktowałem się ze sklepem, który sprowadzał mój aparat i doszliśmy wspólnie do takich wniosków:

punkt 2. regulaminu:
    Promocja jest ważna w następujących krajach: (...) Niemcy (...) Polska (...) Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. (...)

Wynika z tego, że wystarczającym warunkiem promocji jest zakup aparatu w jednym z wymienionych krajów, natomiast nie jest nic napisane, że trzeba mieć paragon z kraju rezydencji, tak jak twierdzi Canon Polska! Poza tym to niedorzeczne, żebym np. pojechał do Niemiec, kupił aparat i otrzymał za niego polski paragon.

punkt 4. regulaminu:
    Zwrot części zapłaty zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub Szwajcarii.

Nie ma tu napisane, że zwrot zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został sprzedany w kraju rezydencji klienta, który chce skorzystać z promocji!

Dlaczego w takim razie CP nadinterpretuje regulamin tej promocji? Przecież to zwykłe wprowadzanie w błąd! Oni nie mają nic do tej promocji bo nie pośredniczą w niej w żaden sposób. Co o tym myślicie?

Komentarz

• slawek c1
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 34

powiem Wam że juz miałem brać od Patrixa.......a tu sie okazuje że niemiecki paragon i przyznaje...scykałem
      ...trzydzieścide...

Komentarz

• PatriX
        Bywalec
        • 2005
        • 150

Qrde ... Ale zamieszanie ... Ma już ktoś jakieś info z Irlandii ? Qrcze jak by nie mogli z tym rabatem w sklepach sprzedawać czyli o 590PLN i by nie było problemu... Ja też mam niemiecki paragon i się wacham ... czy wysyłać czy oddać aparat bo mam taką możliwość;-)

www.SIERAQ.digart.pl
        ..::SieraQ::..

Komentarz

• WereWolf
          Coś już napisał
          • 2005
          • 96

Zamieszczone przez himi
          Jesteś z Rawicza, sklep Jacka pewnie znasz doskonale. O to chodziło. Nic więcej.
          Możesz taniej niż 4290 z VAT? Będziesz miał sporo chętnych pewnie.
          można wiedzieć o jakis konkretnie sklep chodzi? mieszkam stosunkowo niedaleko rawicza, a w dodatku dowozimy tam towar dość często (niezwiązany z fotografią) i z chęcią bym go poznał, zwłaszcza jak mają takie ceny
          moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
          Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• Pawełek
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 31

Zamieszczone przez butters
            Prześledziłem ten wątek, szczególnie zaciekawiły mnie wypowiedzi canon polska, że promocja nie jest ważna jeżeli jestem mieszkańcem polski a mam niemiecką fakturę na aparat. Skontaktowałem się ze sklepem, który sprowadzał mój aparat i doszliśmy wspólnie do takich wniosków:

punkt 2. regulaminu:
            Promocja jest ważna w następujących krajach: (...) Niemcy (...) Polska (...) Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. (...)

Wynika z tego, że wystarczającym warunkiem promocji jest zakup aparatu w jednym z wymienionych krajów, natomiast nie jest nic napisane, że trzeba mieć paragon z kraju rezydencji, tak jak twierdzi Canon Polska! Poza tym to niedorzeczne, żebym np. pojechał do Niemiec, kupił aparat i otrzymał za niego polski paragon.

punkt 4. regulaminu:
            Zwrot części zapłaty zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub Szwajcarii.

Nie ma tu napisane, że zwrot zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został sprzedany w kraju rezydencji klienta, który chce skorzystać z promocji!

Dlaczego w takim razie CP nadinterpretuje regulamin tej promocji? Przecież to zwykłe wprowadzanie w błąd! Oni nie mają nic do tej promocji bo nie pośredniczą w niej w żaden sposób. Co o tym myślicie?
            Nareszcie ktoś w mojej sprawie. Dokładnie tak samo rozumiem tę sytuację. Wydaje mi się, że w regulaminie nie ma nic o paragonie z kraju zakupu. Pisałem o tym wyżej, ale wątek nie został rozwinięty. Czekam na kogoś kto wyjaśni to w Irlandii.
            www.pofoto.pl

Komentarz

• PatriX
              Bywalec
              • 2005
              • 150

Moim zdaniem też to nie ma znaczenia czy paragon jest polski czy niemiecki ... Przecież mogłem sobie zakupić aparat na wycieczce w Niemczech ... I tak jak piszecie ... NIC nie jest napisane w regulaminie że musi to byc POLSKI paragon ... Również czekam na info od GÓRY ;-) PoZdrO

www.SIERAQ.digart.pl

Komentarz

• himi
                Zablokowany
                • 2006
                • 2638

Beata Fyszemberg z Canon Polska w mailu do mnie: ,, W warunkach promocji jest podane, że oferta jest ważna w kraju zakupu aparatu''.
                Ja wysłałem z polską FV, ale naklejki na pudle - kody (jest wklejone zdjęcie) są z DE. Olewam to i się nie martwie. Jak mają oddać, oddadzą, jak nie to szajz das. Tyle zachodu o te 600, że możn osiwieć

W Rawiczu chodzi o sklep Kodaka na deptaku, ma dobre ceny. Tam wszyscy wiedzą gdzie to.

Komentarz

• butters

Beata Fyszemberg z Canon Polska w mailu do mnie: ,, W warunkach promocji jest podane, że oferta jest ważna w kraju zakupu aparatu''.
                  To zdanie dowodzi, że w CP tak naprawdę wielkie G wiedzą i opierają się tylko na interpretacji regulaminu, czyli robią dokładnie to co my tutaj.

Poza tym pokażcie mi w którym miejscu jest napisane to, na co ta pani się powołuje.
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 8197.

Komentarz

• ixi
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 49

Canon Polska będzie tak zawsze mówił bo dba o swoje "słupki" w Polsce .... :-)
                    Zenit TTL :-D

Komentarz

• slawek c1
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 34

Zamieszczone przez ixi
                      Canon Polska będzie tak zawsze mówił bo dba o swoje "słupki" w Polsce .... :-)

coś w tym jest ;-)

a czy wie ktoś czy oni prześlą w złotówach czy funtach?..
                      ...trzydzieścide...

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Zamieszczone przez slawek c1
                        coś w tym jest ;-)

a czy wie ktoś czy oni prześlą w złotówach czy funtach?..
                        A niechby i w jenach przysyłali byle tylko dało się to odzyskać. To akurat najmniejszy problem. Bank zresztą od razu to przeliczy na złotówki - chyba że ktoś ma konto walutowe.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• slawek c1
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 34

racja Kolekcjoner.......ale tak sobie myśle czy im sie chce w złotówy bawic ;-)
                          a kazde zlecenie w banku troche ich bedzie kosztować...wiem,wiem nie nasz problem ;-)

pozdrawiam
                          ...trzydzieścide...

Komentarz

• himi
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 2638

Przesyłają w juro. To Irlandia. Przy wpływie do banku przeliczą to na złotówy, po kursie. Przynajmniej w moim -WBK.

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

PatriX vs fatman -> http://canon-board.info/showthread.php?t=16579
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• PatriX
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 150

Dzwonił już ktoś do Irlandii? Wiecie cokolwiek nowego w sprawie tej promocji ... :-(

www.SIERAQ.digart.pl

Komentarz

Pracuję...