X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nowart
    Uzależniony
    • 2007
    • 809

body to najtaniej w pl ok 4600zl, szkło ok 2150 (widzę, że w tajmtubaj.pl jest jedynie taniej ). Razem daje ok 6750.
    co do cen wirtualnych stosowanych przez sklepy pod wyszukiwarki cenowe już swoją opinię wyraziłem niejednokrotnie więc ... po prostu zamów i daj znać jaką odpowiedź otrzymałeś

Komentarz

• savage67
      Bywalec
      • 2010
      • 122

Zamieszczone przez nowart
      ... po prostu zamów i daj znać jaką odpowiedź otrzymałeś
      Witam, niestety jest pomyłka w cenie na ten produkt. Produkt w tej cenie nie jest dostępny.
      Ech......

Komentarz

• imichal
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 26

savage67 złożyłeś zamówienie czy wysłałeś zapytanie ?
        C 5dII | L's

Komentarz

• savage67
          Bywalec
          • 2010
          • 122

Na stronie jest taka informacja :
          Magazyn zewnętrzny, produkt dostępny. Przewidywany termin dostawy 1-3 dni.
          A pod linkiem jest to :
          W przypadku indexu "magazyn zewnętrzny" oznaczonego kolorem żółtym prosimy o wcześniejsze potwierdzenie dostępności, przed złożeniem zamówienia, celem uzyskania potwierdzenia stanu magazynowego oraz rezerwacji produktu celem uniknięcia ewentualnych reklamacji dotyczących dostępności produktu.
          Więc najpierw napisałem ... Cena już poprawiona jest 6845,00 zł.

Komentarz

• Misiek87
            Początki nałogu
            • 2009
            • 267

Pomylka, nie pomylka Trza zamawiac, jesli przyjma i potwierdza automatycznie to musza sprzedac . Jesli sie da zlozyc zamowienie oczywicie przez strone, nawet gdy nie maja na stanie.

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

nic nie muszą, wystarczą jakieś zastrzeżenia w ogólnym regulaminie, lub że ceny nie mają charakteru oferty handlowei itp itd i tyle z "muszą" ...

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

Ja kilka miesięcy temu pytałem w foto-rimex na kiedy mogą mieć Zeissa 85/1,4. W czasie wysyłania zapytania cena była ok. 3600zł, status "dostępny".
                Następnego dnia przyszła odpowiedź, że mają na stanie. Cena w sklepie jednak już dużo wyższa i pozostała taka do dziś.
                W związku z tym, firmie tej dziękuję.

Komentarz

• imichal
                  Dopiero zaczyna
                  • 2010
                  • 26

popmart to prawda ale sklep foto-net jako jeden z nielicznych posiada wyjątkowy certyfikat Euro-Label, który zobowiązuje chociażby do realizacji zamówienia po cenie w jakiej był wystawiony.

W innym przypadku jak MC_ napisał: ... dziękuję za współpracę
                  C 5dII | L's

Komentarz

• savage67
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 122

Co kraj to obyczaj. W Polsce jeszcze niestety certyfikaty tak nie zobowiązują. Nobilituje jedynie ich posiadanie. Ale idzie ku lepszemu

W USA spotkałem się z takim napisem w knajpce (w wolnym tłumaczeniu , nie pamiętam dokładnie): "Jeżeli pominiemy coś ze złożonego przez Ciebie zamówienia nie zapłacisz za nie ani centa". No ale to inny kraj.

imichal , nie złożyłem zamówienia, tylko zapytałem o dostępność po określonej cenie , która widniała na stronie internetowej , zgodnie zresztą z "instrukcją" tak, że niestety nie kupie po tej cenie :-? choć wyraziłem taką wolę.

Komentarz

• foto-net
                      Zablokowany
                      • 2007
                      • 182

Witajcie, faktycznie, była pomyłka (nie widzę sensu działania celowego) na stronie, chyba nie sposób się nie zorientować, cena 10% niższa. Wszelkie potwierdzone zobowiązanie które zeszły w trakcie długiego weekendu oczywiście zrealizujemy, zgodnie z regulaminem.
                      imichal - mylisz się, praktycznie wszystkie sklepy internetowe to tak zwane tablice ogłoszeń, a nie oferta w rozumieniu KC. Jest to oczywiste i chroni przedsiębiorstwa przed między innymi ew. pomyłkami, których wykorzystywanie, pomijając względy etyczne, działa na ich szkodę. Możemy więc wyłącznie rozmawiać tutaj o etyce postępowania sklepu względem etyki klienta, który zdając sobie sprawę z pomyłki chce ją wykorzystać. Każdy kij ma dwa końce.
                      BTW, wpiszcie sobie w skąpca EOS 5D i zobaczcie jaką fajną cenę tan znajdziecie. Ciekawe czy ten sklep będzie istniał w styczniu, potwierdzałem to nie pomyłka w cenie tylko zastanawia ta forma płatności, przedpłata

Irek

Komentarz

• Canion
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 551

Zamieszczone przez foto-net
                        Możemy więc wyłącznie rozmawiać tutaj o etyce postępowania sklepu względem etyki klienta, który zdając sobie sprawę z pomyłki chce ją wykorzystać.

czyli doszliśmy do momentu że to klient postępuję nieetycznie przystając na ofertę na stronie sklepu. taaa. jasne . przedtem powinien porównać wszystkie sklepy i broń boże nie kliknąć nieetycznego "kupuję" bo może narazić sklep internetowy na straty

Panie Irku. prosze sie opamietać bo popadacie już w opary absurdu.
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        ps. również kiedyś kliknąłem nieetyczne kupuj na stronach "foto-net" . sprawa dotyczyła chyba lampy Olympus 50r. oczywiście potem sie okazało że lampy w tej cenie nie ma i może być ale za dwa tyg i w cenie o 200 zł wyzszej.
                        Czy moje zachowanie podpada pod nieetyczne? bo nie wiem.
                        Ostatnio edytowany przez Canion; 17216. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Husky
                          Zablokowany
                          • 2009
                          • 409

Ten sklep ze skąpca to stary spradzony sprzedawca z forum

Komentarz

• foto-net
                            Zablokowany
                            • 2007
                            • 182

Canion - ja mówię o etyce oczywistej pomyłki i jej świadomości u klienta, nie widzę powodu by skrajnie dramatyzować. Wiele osób zgłasza po prostu pomyłki a nie liczy, że na nich skorzysta, tak samo jak jak obniżam klientowi oczekującemu na realizację cenę jeśli ona w trakcie spadnie, mimo, że umowę zawarto na wyższej cenie.
                            W przypadku lampy sprawa pewnie była inna, specyfika handlu jaki prowadzimy niestety zakłada takie przypadki, jak w każdym sklepie tego typu, dlatego jasno opisujemy je w regulaminie. Nie widzę powodu dlaczego ktoś ma pretensje skoro wszystko ma napisane czarno na białym.
                            Husky - czy możesz to uwiarygodnić? Przychodzi czas świąt i jest wysyp firm pod tytułem, zapłać z góry i czekaj a będziesz miał tanio i legalnie. Od czasu Japanfoto, gdzie ostrzegałem długo wcześniej co się stanie i nikt mnie nie słuchał, jakoś jestem wyczulony na takie oferty, ale skoro wszystko ok to przepraszam ze ew. sugestie.

Irek

Komentarz

• miszaqq
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 678

Zamieszczone przez foto-net
                              praktycznie wszystkie sklepy internetowe to tak zwane tablice ogłoszeń, a nie oferta w rozumieniu KC
                              ja bym tutaj dopisal "polskie" "sklepy internetowe", bo jakos w cywilizowanym swiecie wchodze sobie na taka np porownywarke cen http://camerapricebuster.com/ i moge kupic wszystko po cenach ktore sa tam podane, a jak nie ma na stanie to wiekszosc sklepow sprzeda mi po cenie po ktorej zamowilem mimo iz nie mieli na stanie i wysle jak tylko towar bedzie znowu dostepny [oczywiscie nie kasujac ani pensa z kk przed wysylka towaru], wiec uscislijmy te dwie rzeczy "polskie" i niby "sklepy internetowe" [ bo co to za sklep w ktorym najpierw mam cos uzgadniac, albo sprzedaje okreslony towar po okreslonej cenie, albo do widzenia]
                              EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• foto-net
                                Zablokowany
                                • 2007
                                • 182

miszaqq - tu troszkę generalizujesz, duży sklep o dużych obrotach pomyłki wrzuca sobie w koszta lub obciąża nimi pracowników, w Polsce mało który sklep na to stać, ale nie jest regułą, że tylko w Polsce. Ponadto każdy sklep ma regulamin i jeśli jest on zgodny z prawem należy poruszać się w jego obrębie a nie na zasadzie "o super niska cena kupuję a oni muszą mi wysłać bo widziałem niską cenę i kliknąłem koszyk". Tak jak napisałem co potwierdzone, zostanie wysłane, bierzemy to na siebie i koniec tematu.

Irek

Komentarz

Pracuję...