X
-
-
Niestety, wielu Polaków nie zna nawet podstaw polskiego, co widać w treści postów,Chciałem, tak zrobić, ale obawiałem się, że zostanę "pouczony" że Polska nie jest zacofanym państwem i Polacy są na tyle wykształceni że znają podstawy angielskiego, więc zdecydowałem pominąć tłumaczenie, żeby nikogo nie obrażać... Ale przepraszam, w przyszłości w podobnych sytuacjach będę załączał tłumaczenie.
Pozdrawiam.
ale dziękuję że obiecałeś poprawę ;-)
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
no popatrz... a czy właśnei dokładnie tego nie napisałem??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
trudno sie nie zgodzić.... jakoś mnie nigdy zdjecia z FJ nie pasowały raz za ciemne 2 poprawiane na siłę przez specjalistów.... fotoksiążki jakie robią też nie zachwycają jakoscią... ale tam się wali setki sztuk na dobę książek więc i jakoś wykonania jaka jest widac ... niestetyCanon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48Komentarz
-
Komentarz
-
A mnie śmieszy w FJ sprawa sprzedaży osprzętu, aparatów canon pakowanych z uśmiechem przez sprzedawców w reklamówki nikona, olympusa itd . Średnio parę razy w roku dokonuje zakupu w nie jednym FJ - ta sama procedura. A przegięcie - zakup dokonany za kwotę 4900 zł + dopłata 35 gr za reklamówkę oczywiście "Olka
Rozumiem canon nie dał - a gdzie estetyka? standard sprzedaży itd ...Komentarz
-
Coś czuje, że się czepiasz...
A propos ignorancji to może się zdziwisz, ale w Polsce jest CBŚ które jest odpowiednikiem(nie administracyjnie, ale ma podobne zadania) amerykańskiego FBI, i jest bardzo skuteczne w swoich działaniach.
Poza tym, przesadzasz, z tą moją "nieznajomością realiów".
Realia są takie w Polsce, że wiele spraw wygląda jak wygląda przez naszą polską mentalność. Potrafimy rzucić się z pięściami na sąsiada bo jest łatwo i sprawa się kończy na miejscu. A nie potrafimy dorosnąć do XXIw i walczyć o swoje prawa w sądzie bo "nie ma sensu" bo "takie są realia", "bo się będzie ciągnęło po wieki". Najłatwiej jest narzekać, mówić że "tutaj jest jak jest", spuścić głowę i przyjąć tą rzeczywistość często nieprawdziwą tylko wyuczoną. Chcemy, żeby się coś zmieniło a może to my musimy się zmienić. Patrząc po moich znajomych mieszkających w większych miastach (Wawa, Poznań,Łódź,Wrocław), ludzie w rozwiniętych regionach Polski mają większą świadomość swoich praw niż w małych 50cio tysięcznych miasteczkach w których mieszkańcy jeszcze nie do końca wyrośli z czasów PRL.
Wracają bliżej do tematu. Jak myślisz? Czy gdyby w Polsce naturalne stało się, że sprzedawca nie przestrzegający praw konsumenta zostanie wezwany do sądu, to podejście sprzedawcy do klienta by się nie zmieniło?
Mamy tą rzeczywistość na którą się zgadzamy.Komentarz
-
w oczekiwaniu jak sprzedawca pakuje, najlepiej byłoby zjeść jeszcze kebab któy FJ sam przyrządzi, bawią mnie niektóre wypowiedzi , żal ci 35 gr na reklamówkę że tak jęczysz to nie kupuj, nie żal to bądź szczęśliwym posiadaczem kawałka plastiku , a że canona czy nikona niesiesz w torbie olympusa to aparat pewnie dostał jakiejś wewnętrznej choroby, skurczyła się matryca czy coś?A mnie śmieszy w FJ sprawa sprzedaży osprzętu, aparatów canon pakowanych z uśmiechem przez sprzedawców w reklamówki nikona, olympusa itd . Średnio parę razy w roku dokonuje zakupu w nie jednym FJ - ta sama procedura. A przegięcie - zakup dokonany za kwotę 4900 zł + dopłata 35 gr za reklamówkę oczywiście "Olka
Rozumiem canon nie dał - a gdzie estetyka? standard sprzedaży itd ...Komentarz
-
r00mak, nie czepiam się, ale jestem wyczulony na pisanie głupot jeśli chodzi o prawo.
I bardzo dobrze wiem, że CBŚ istnieje. Podejrzewam, że nawet dużo więcej o tych strukturach wiem niż Ty...
Realia sądowe znam aż zbyt dobrze, niestety. Powiem więcej - są moim chlebem powszednim.Komentarz
-
No ale chyba te realia znasz z tej "dobrej" strony a chleb to nie tzw. "czarny chleb i czarna kawa" jak w piosence śpiewanej przez Strachy Na Lachyr00mak, nie czepiam się, ale jestem wyczulony na pisanie głupot jeśli chodzi o prawo.
I bardzo dobrze wiem, że CBŚ istnieje. Podejrzewam, że nawet dużo więcej o tych strukturach wiem niż Ty...
Realia sądowe znam aż zbyt dobrze, niestety. Powiem więcej - są moim chlebem powszednim.
.
Komentarz
-
-
Właśnie złożyłem tam zamówienie. Odbiór w sklepie. Co ciekawe po 3 minutach mam "do odebrania" A zamówiłem 50d, szkło i parę gratów. Mam nadzieje że nie z półki taka szybkość
Nic. Czujny pojadę w sobotę się z nimi posiłować.
Canon 50d i działo 50mm 1.8 IIKomentarz
-
No no, czekamy na relacje. Ja u nich dwa lata temu kupowałem sprzęt przez net z odbiorem w stacjonarnym i było ok, ale czasy się zmieniają, więc trzeba być czujnym.Komentarz
-
No to widzę, że bardzo dużo o mnie wiesz... może jeszcze mi powiesz jaki mam numer buta.
Z twojej wypowiedzi wnioskuje, że pracujesz w resorcie, w policji(lub CBŚ), jesteś prawnikiem lub... kryminalistą
Jako, więc osoba związana tak ściśle z prawem powinieneś przyznać, że są w prawie przepisy zabezpieczające dobro obywatela. Nikomu jednak się nie chce z tym prawem zapoznać, żeby się bronić, bo łatwiej jest zagryźć zęby i czekać aż ktoś z małym mózgiem i dużymi ja..mi stanie żeby nas reprezentować i np. wysypie zboże na tory.
Wiadomo, że kijem Wisły nie zawrócisz, ale to tak jak z głosowaniem na prezydenta. Jeden głos nie zadecyduje o wyborach, a jednak każdy głos jest ważny.
Tak więc w mojej opinii, dowodem ignorancji w tej dziedzinie, jest powoływanie się na "Polskie realia", jako usprawiedliwienie biernej postawy wobec naruszania praw, tak bardzo osobistych, jakimi są prawa konsumenta.Komentarz
-
-
Dowodem Twojej ignorancji była propozycja wezwania policji, oskarżania o oszustwo itp.
W Polsce to jest absurd.Komentarz
Komentarz