X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gervee
    Początki nałogu
    • 2004
    • 371

Zamieszczone przez MacGyver
    Jak by miała napis Canon to i zeta by dał bez zająknienia :-)
    Pewnie by dał ale dziwnym zwyczajem handlowym jest domaganie się "grosików" w przypadku gdy kupuje się za ciężkie tysiące. Inną sprawą jest, że handlowcy Canona (istnieje ktoś taki?) nie dbają o sprzedawców nie wyposażając ich np. w tzw. reklamówki firmowe. Nikon daje radę a Conan nie ?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Zamieszczone przez gervee
      Inną sprawą jest, że handlowcy Canona (istnieje ktoś taki?) nie dbają o sprzedawców nie wyposażając ich np. w tzw. reklamówki firmowe. Nikon daje radę a Conan nie ?
      Canon Polska ma głęboko gdzieś sprzedaż sprzętu foto, stawiają na kserokopiarki i inny sprzęt biurowy. Ponadto sprzęt w FJ pochodzi obecnie, najprawdopodobniej, z dystrybucji niemieckiej.
      Tak od innej strony: popatrz ile jest w telewizji prasie czy na bilboardach reklam sprzętu foto Canona...
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Shingo
        Zablokowany
        • 2010
        • 181

Zamieszczone przez MacGyver
        Canon Polska ma głęboko gdzieś sprzedaż sprzętu foto, stawiają na kserokopiarki i inny sprzęt biurowy. Ponadto sprzęt w FJ pochodzi obecnie, najprawdopodobniej, z dystrybucji niemieckiej.
        Tak od innej strony: popatrz ile jest w telewizji prasie czy na bilboardach reklam sprzętu foto Canona...
        Niestety nic z tym nie zrobimy, walczyć z nimi? można ale ile zachodu i ile złości , ja tam wole śmiać się z tego wszystkeigo i robić zdjęcia, bez ciśnień ludzie, jad na forum jak w wężu

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Zamieszczone przez Shingo
          Niestety nic z tym nie zrobimy, walczyć z nimi? można ale ile zachodu i ile złości , ja tam wole śmiać się z tego wszystkeigo i robić zdjęcia, bez ciśnień ludzie, jad na forum jak w wężu
          Widzisz ja mam ich marketing i politykę w głębokim poważaniu. Sprzęt foto to nie samochód, nie potrzebuje sieci salonów firmowych, gadżetów i informacji o nowych produktach przynoszonych przez listonosza. Canon Polska zapewnia serwis w Polsce i to mi wystarcza. Jedyne czego bym sobie życzył to sieć punktów przyjęć tegoż serwisu (tak, punktów przyjęć, profesjonalny serwis w każdym mieście wojewódzkim to Idée fixe) bo nie lubię się uganiać za kurierami i dokładać do kosztów drobnej naprawy dodatkowych 30% na przesyłkę w dwie strony.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• damiank
            Coś już napisał
            • 2010
            • 73

Czym się różni dystrybucja niemiecka od polskiej???

Komentarz

• dziobolek
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2634

Zamieszczone przez damiank
              Czym się różni dystrybucja niemiecka od polskiej???
              Hmmm, Krajem...??? ;-)

Pozdrówka!
              "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
              Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
              tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• darogryf
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 15

A ja w jednym sklepie w Poznaniu kupiłem właśnie C100 2,8 IS i dostałem ładnie zapakowany sprzęt w reklamówkę. Tylko nie Canona a Sigmy. Wcale się nie gniewałem z tego powodu. A przypominając sobie to za każdym razem kiedy u nich coś kupuję to dostaję towar w reklamówce Sigmy.
                Zapomniałbym o jednym Canon jednak rozdaje do sklepów gadżety. Dostałem dodatkowo aż 6 (słownie sześć) długopisów z nadrukiem Canona.
                "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien, co do tej pierwszej."
                Albert Einstein

Komentarz

• damiank
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 73

Zamieszczone przez dziobolek
                  Hmmm, Krajem...??? ;-)

Pozdrówka!
                  Jak tylko krajem i tyle, to szczerze mi to zwisa, bo i tak wszystkie są robione w Japonii, albo co gorsza tylko składane tam.

Komentarz

• wojtek_j
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 352

Ja za to kupiłem u nich aparat przez sklep internetowy.Wcześniej go oglądałem u nich w sklepie ( oczywiście były dostępne mieli ich kilka sztuk) ale kupiłem przez internet bo był 100 zł tańszy.Zaznaczyłem odbiór w sklepie gdzie go oglądałem.Zadzwoniłem do nich po godzinie od kupna czy można odebrać i powiedzieli że tak.Pojechałem i co się okazało?Musiałem dopłacić prawie 30 zł za kuriera!FJ pobiera sobie opłatę niby za przywiezienie sprzętu do sklepu nawet gdy sprzęt mają u siebie.To jest moim zdaniem przekręt.W sumie i tak byłem zarobiony 70 zł ale więcej u nich nic nie kupię.A reklamówkę dostałem Nikona.Canon ma gdzieś reklamę w Polsce.
                    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• damiank
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 73

Te 30zł za odbiór u nich w sklepie stacjonarnym stoi w ich regulaminie sklepu internetowego, ale czasami faktycznie wychodzi taniej zamówić przez ich stronkę i dopłacić te 30PLN. Ja powiem tak, że jak 2 lata temu kupowałem właśnie z odbiorem w sklepie, to te 30pln nie było z kosmosu, bo raz, że widziałem w zamówieniu, że wychodziło z ich magazynu centralnego i dopiero na drugi dzień miałem, że do odbioru, a nawet dostałem tel z tego sklepu, a na pudełku i była zdaje się nawet nalepka od kuriera. Reklamówkę tez dostałem Nikona Teraz może zmienili system, żeby nie tracić na każdej przesyłce i jak co jest na sklepowym magazynie, to można za chwile odebrać.

Komentarz

• axk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2027

Zamieszczone przez wojtek_j
                        W sumie i tak byłem zarobiony 70 zł ale więcej u nich nic nie kupię.
                        Więcej u nich niczego nie kupisz ponieważ zamiast zaoszczędzić 100 zł zaoszczędziłeś "tylko" 70 zł? Dziwna filozofia.
                        EOS + Speedlite

Komentarz

• witkowskipl
                          Dopiero zaczyna
                          • 2010
                          • 16

No dobrze, obiecałem się pochwalić, więc już to robię.

Zakupiłem 50d, 50mm 1.8, kartę i torbę przez internet z opcją odbioru w sklepie. Jak już mówiłem po 3 minutach od złożenia zamówienia mój status zaświecił zielonym napisem "do odbioru". Następnego dnia zjawiłem się u nich. (oddział w Białymstoku- Galeria Biała) Dwóch panów rozłożyło cały zestaw i pozwoliło przetestować. W międzyczasie dokonali formalności z ratami. No i tyle. Może miałem szczęście, ale wszystko poszło elegancko. Problemów ze sprzętem nie stwierdzono.
                          Canon 50d i działo 50mm 1.8 II

Komentarz

• basala
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 615

Zamieszczone przez witkowskipl
                            (...)Problemów ze sprzętem nie stwierdzono.
                            To o co Ci właściwie chodzi?

Komentarz

• Bolek02
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 3225

No właśnie, nie można uogólniać sytuacji, że FotoJoker to zła firma. Komuś nie udał sie zakup i tak bywa ( to przecież ludzie tam sprzedaja i od nich wiele zależy ) Mają IMHO dobre ceny i jak widać z posta wyżej w Gdańsku porządna obsługę. Ja robię zakupy w Wielkopolsce i też nie narzekam. Wszystko jak należy - miła obsługa i można sobie wszystko sprawdzić na miejscu
                              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• alfsky
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 106

Zamieszczone przez Bolek02
                                No właśnie, nie można uogólniać sytuacji, że FotoJoker to zła firma. Komuś nie udał sie zakup i tak bywa ( to przecież ludzie tam sprzedaja i od nich wiele zależy ) Mają IMHO dobre ceny i jak widać z posta wyżej w Gdańsku porządna obsługę. Ja robię zakupy w Wielkopolsce i też nie narzekam. Wszystko jak należy - miła obsługa i można sobie wszystko sprawdzić na miejscu
                                Swoją 400 też w FJ kupiłem lat temu pare i problemów nie było. Potem przyszedł czas na lampę. Jak się trafia poważniejszy klient to od razu mówią żeby zamówić przez internet i odebrać w sklepie to będzie taniej. A z reklamówkami faktycznie jaja. Do Aparatu dostałem Olympusa a do lampy Nikona. Albo odwrotnie. Canonów nie mają

Komentarz

Pracuję...