To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sir-torpeda
    Coś już napisał
    • 2006
    • 61

Zamieszczone przez Antolll
    Otóż, fotografuje od 2lat mniej wiecej, póki co jeszcze się ucze wiec nie mam na to zbyt dużo czasu. Ale zdarza się, że np. w wakacje, na warsztatach tanecznych, czy w weekendy gdzies jade i robie zdjecia. I np. co do warsztatów - kolejnego dnia po pokazie finałowym widziałem i w wyborczej i tutej.pl i gdzies jeszcze zdjecia dużo gorsze od moich (w przyszłym roku z moich zdjec bedzie razem z warsztatami wystawa w szkole baletowej).
    Gazety (a już na pewno Wyborcza) mają swoich stałych fotoreporterów. I masz rację - czasami taki człowiek zrobi gorsze zdjęcie od Twojego, nie każdy jest maszyną pstrykającą za każdym razem coś na miarę World Press Photo. Różnica pomiędzy Wami jest taka, że redakcja ma gwarancję, iż fotoreporter _na pewno_ przyniesie z imprezy zdjęcie nadające się do opublikowania w prasie. Czy to nudna nasiadówa, czy balet - zdjęcie zawsze będzie. Czasami na jego zrobienie ma się pół godziny/godzinę, a czasem tylko pięć minut i *ziu* do następnego zlecenia.

Natomiast w przypadkach, gdy w gazecie/portalu zdjęcia robią dziennikarze, wtedy można próbować się wbić

Jednak pomimo tego, co tu napisałem - skorzystaj z rad moich przedpiśców i wyślij swoje zdjęcia do tych redakcji, z którymi chciałbyś współpracować.

Pozdrawiam!
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Komentarz

• CEDR

Nie musisz martwić się o cenę sprzętu. Bardziej ograniczy cię tak jak u większości pstrykaczy WOBRAŻNIA.
      Jeżeli chcesz zarabiać na zdjęciach to polecam zakład fotograficzny.
      pozd. grzesiek

Komentarz

• robgr85
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1719

Zamieszczone przez CEDR
        Nie musisz martwić się o cenę sprzętu. Bardziej ograniczy cię tak jak u większości pstrykaczy WOBRAŻNIA.
        Jeżeli chcesz zarabiać na zdjęciach to polecam zakład fotograficzny.
        pozd. grzesiek
        cała idea wrzucania fotek na stocki jest taka, żeby raz zrobić a potem nic nie robić - przyjemne z pożytecznym :P

praca w zakładzie to ciągłe robienie

Pozdr
        Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• zeber
          Coś już napisał
          • 2007
          • 62

Zamieszczone przez robgr85
          cała idea wrzucania fotek na stocki jest taka, żeby raz zrobić a potem nic nie robić - przyjemne z pożytecznym :P

praca w zakładzie to ciągłe robienie

Pozdr

super powiedziane (napisane) masz u mnie brovarek za to zdanie!
          wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• cos okropnego
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 20

Witam wszystkich!
            Proszę powiedzcie mi czy na iS można wysyłać przez FTP ?
            jak tak to gdzie ?
            Jestem nowym użytkownikiem i nigdzie nie widzę tego.
            Wielkie dzieki
            Pozdrawiam

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

Zamieszczone przez cos okropnego
              Witam wszystkich!
              Proszę powiedzcie mi czy na iS można wysyłać przez FTP ?
              jak tak to gdzie ?
              Jestem nowym użytkownikiem i nigdzie nie widzę tego.
              Wielkie dzieki
              Pozdrawiam
              niestety na istockphoto fotki mozna wysylac jedynie przez formularze html :-/

Komentarz

• cos okropnego
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 20

dzięki robgr85 i Pozdrawiam

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez cos okropnego
                  dzięki robgr85 i Pozdrawiam

jeśli ktoś jest zainteresowany zautomatyzowaniem wysyłania to zapraszam na moją stronę, bo w końcu się sprężyłem i opisałem skrypcik ułatwiający proces wysyłania plików...

Pozdr.

Komentarz

• sergi
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 413

niestety na istockphoto fotki mozna wysylac jedynie przez formularze html :-/
                    Robgr85 nie wprowadzaj ludzi w błąd...

Oprócz formularzy mamy jeszcze inne możliwości:
                    pierwszą możliwością jest korzystanie z programu prostockmaster

a drugą opcją jest korzystanie z oprogramowania wydanego przez istockphoto
                    http://www.istockphoto.com/downloads.php (na samym dole Image Uploading Software)
                    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                    :: Motywy wordpress

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez sergi
                      Robgr85 nie wprowadzaj ludzi w błąd...

Oprócz formularzy mamy jeszcze inne możliwości:
                      pierwszą możliwością jest korzystanie z programu prostockmaster

a drugą opcją jest korzystanie z oprogramowania wydanego przez istockphoto
                      http://www.istockphoto.com/downloads.php (na samym dole Image Uploading Software)
                      no fakt nie rozwazalem tych metod nigdy, bo na codzien kozystam z linuksa, i jakos mi tak z głowy wyleciały...

Komentarz

• rachwal
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 125

jeśli ktoś jest zainteresowany zautomatyzowaniem wysyłania to zapraszam na moją stronę, bo w końcu się sprężyłem i opisałem skrypcik ułatwiający proces wysyłania plików...
                        Tozto trzeba miec skonczone ze dwa fakultety zeby to pojac, no i ten ohydny Linux a feee Wydaje mi sie bardziej ogolne rozwiazanie zaprezentowalem dzis tutaj ... Jest to kawalek kodu w Javie, przez co zyskujemy przenosnosc miedzy platformami Windows, Linux/Unix ... Konfiguracja aplikacji banalna, kazda blondynka sobie poradzi, nie obrazajac blondynek

Zapraszam do testowania i pozdrawiam!
                        obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Zamieszczone przez rachwal
                          Tozto trzeba miec skonczone ze dwa fakultety zeby to pojac, no i ten ohydny Linux a feee Wydaje mi sie bardziej ogolne rozwiazanie zaprezentowalem dzis tutaj ... Jest to kawalek kodu w Javie, przez co zyskujemy przenosnosc miedzy platformami Windows, Linux/Unix ... Konfiguracja aplikacji banalna, kazda blondynka sobie poradzi, nie obrazajac blondynek

Zapraszam do testowania i pozdrawiam!

gdzie tam zaraz dwa fakultety. Nawet 'blondynka' *lub jakby za granicą powiedzieli w zamian za to* 'polaczek' sobie z tym poradzi. Co to za problem zamienić frazy login /password na swoje z danego stocka?

linuks jest fee? hahaha!

Pozdr.
                          Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.

Komentarz

• rachwal
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 125

gdzie tam zaraz dwa fakultety. Nawet 'blondynka' *lub jakby za granicą powiedzieli w zamian za to* 'polaczek' sobie z tym poradzi. Co to za problem zamienić frazy login /password na swoje z danego stocka?
                            Uzalezniasz ten skrypt od srodowiska. Co go w moich oczach i oczach wielu windows-like users dyskfalifikuje ... Nie twierdze, ze sam jestem windows-like.

linuks jest fee? hahaha!
                            To mowi Ci wieloletni uzytkownik systemow z rodziny pingwina.
                            Chyba nie zrozumiales sensu tego zdania
                            obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Co go w moich oczach i oczach wielu windows-like users dyskfalifikuje ...
                              to jasne, że Twój uploader w javie jest dużo bardziej elastyczny pod względem środowiskowym, ale zapewniam Ciebie że w ostatnich latach linuksy stają się coraz bardziej popularne, i już kilku zwykłych 'klikaczy/kilkaczek' których znam zostawiło windowsa dla linuksa. Wiele firm/uczelni wymaga od pracownikow pracy w systemach uniksowych (a tam raczej maja szybkie lacza, i moj skrypcik zyskuje na wartosci gdy mozna plytke ze zdjeciami wrzucic do uczelnianego cd-roma)...

Pozdr.
                              Robert

Komentarz

• rypson
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 225

Linuks jest fee.... BUHAHAHAHAHAHAHAHAH ohh zeby nie teninuks to pewnie bysmy nie mili nawet szansy sie spotkac na tym forum :P

Komentarz

Pracuję...