X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slick
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 46

klimat jest zdecydowanie przeciwko ćwiczeniom;] gorąco i duszno.
    dzisiaj na siłowni byłem.. sam(?!) a zazwyczaj jest ok 15_tu osób.
    niezdecydowani wolą odpocząć/popijać chłodny kompot w domu, a ci którzy pakowali od jesieni demonstrują efekty ćwiczeń paniom na ulicy;]
    slick

Komentarz

• krzychoo
      Początki nałogu
      • 2007
      • 349

.... ubrani tylko w dyndające u szyi białe obiektywy
      Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Komentarz

• liquidsound
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1956

że ciężko jest o lepszą motywację do wysiłku niż to, że koledze "rośnie".
        Hmmmm bylbym sklonny sie mocno z Toba poklucic o to stwierdzenie raczej motywacja bylo by to ,ze kolezanka twardnieja czy cos w tym stylu hehe.
        1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
        Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• oskarkowy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2513

Zamieszczone przez slick
          klimat jest zdecydowanie przeciwko ćwiczeniom;] gorąco i duszno.
          dzisiaj na siłowni byłem.. sam(?!) a zazwyczaj jest ok 15_tu osób.
          niezdecydowani wolą odpocząć/popijać chłodny kompot w domu, a ci którzy pakowali od jesieni demonstrują efekty ćwiczeń paniom na ulicy;]
          slick
          To ja jakiś dziwny jestem. Nie dość, że ćwiczyłem dziś pomimo upałów (łatwiej zrobić rzeźbę, jak się wytrzyma), to jeszcze właśnie wróciłem z biegania (a wcale chłodniej nie było).
          Mimo, że pakuję od jesieni (tej 15 lat temu ), to jeszcze zapomniałem dziś podemonstrować się na ulicy (jutro nadrobię). Boję się tylko, że nie opędzę się od tych wszystkich wielbicielek.

Za to zauważyłem ciekawą zależność: w supermarketach chodzą za mną ochroniarze, jakbym miał coś zwędzić.

Luuuudzie Ćwiczy się dla siebie, nie dla pań na ulicach. Zgodzę się jeszcze z tezą, że ćwiczy się dla lepszego mocowania aparatu w łapach. Innych korzyści nie ma.
          Jarek

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez oskarkowy
            Za to zauważyłem ciekawą zależność: w supermarketach chodzą za mną ochroniarze, jakbym miał coś zwędzić.
            No ja nie wiem od czego to zalezy. Ja nie cwicze, zawsze znosnie ubrany (ladna koszula, czyste spodnie, wygodne buty) a tez za mna prawie zawsze laza .

Komentarz

• -=Festyk=-
              Uzależniony
              • 2005
              • 666

Jeśli chodzi o wyniki to odkąd zacząłem jeździć intensywniej na rowerze to wydaje mi się,że urosły mi trochę mięśnie ud i ździebko schudłem.Czyli sukces jest

||Galeria

Komentarz

• liquidsound
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1956

Zamieszczone przez Vitez
                No ja nie wiem od czego to zalezy. Ja nie cwicze, zawsze znosnie ubrany (ladna koszula, czyste spodnie, wygodne buty) a tez za mna prawie zawsze laza .
                hehe moze wygladasz jak zlodziej po prostu:wink:
                1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

Zamieszczone przez oskarkowy
                  a moze pilnują by Ci sie krzywda nie stała skoro taki sliczny jestes

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• PrzemeS
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 310

A może chodzą za tobą, z nadzieją, że kiedyś udzielisz im kilku rad?

I takie pytanie mam:
                    Jak robić brzuszki? Tzn. Pełny skłon, czy tylko trochę unieść cielsko(80kg/188)?
                    Ostatnio edytowany przez PrzemeS; 7955.
                    Ślubna
                    No i niestety N.

Komentarz

• oskarkowy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2513

Zamieszczone przez PrzemeS
                      I takie pytanie mam:
                      Jak robić brzuszki? Tzn. Pełny skłon, czy tylko trochę unieść cielsko(80kg/188)?
                      Pełne skłony lepiej zostawić w ogóle.
                      Mięśnie brzucha można na szybko na nasze potrzeby podzielić na te górne i dolne. Praktycznie wszyscy robią tylko górną część, bo dolnej i tak nie widać spod kąpielówek :-x
                      Górę też można podzielić na dwie części, dokładnie takie same.
                      Tę najwyższą część możesz ćwiczyć wsuwając nogi pod kaloryfer, łóżko czy co tam jeszcze, kładąc się (ręce pod kark) i zginając się delikatnie tylko tak, żeby spiąć mięśnie. Praktycznie nie odrywa się wtedy grzbietu od ziemi, nie naraża się na kontuzje. Świczenie takich spięć jest bardzo dobre na koniec męczącego treningu. Bardzo szybko wychodzą też mięśnie (przy mostku).

Na niższe partie potrzeba trochę więcej wysiłku. Najlepiej na przyrządzie do skłonów, ale gdy nie ma takiego w pobliżu, to również łóżko się przyda.
                      Pierwszy skłon robi się tak, żeby kolana były w sporym ugięciu, trochę mniej niż 45st. Później nie opuszczamy się do końca, tylko zatrzymujemy w połowie drogi do ziemi i wracamy. Wolniej się opuszczamy w dół i szybki powrót. To jest proste.

Trudniejsza wersja to to samo ćwiczenie, tylko z wychylaniem się na boki. Jedną fazę kończymy wychyleni w prawo, drugą w lewo. Wygląda to trochę tak, jakbyśmy chcieli naysować głową literkę "U" w powietrzu. Na początku trzeba złapać rytm, ale później już pójdzie prościej. Tym ćwiczeniem łatwiej jest zmusić do pracy mięśnie skośne, zmorę każdego faceta po 30tce.
                      Jarek

Komentarz

• CoNic
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 185

Jarku, próbowałeś może A6W? Jeżeli tak to jakie to daje efekty? Jestem po pierwszym tygodniu treningu i jakichś specjalnych efektów nie widzę. Może mam coś nie tak z techniką.
                        Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• oskarkowy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2513

Zamieszczone przez CoNic
                          Jarku, próbowałeś może A6W?
                          Rany, a co to?
                          Po tygodniu treningów, to można co najwyżej zakwasy mieć.. Efekty będą później.
                          Jarek

Komentarz

• CoNic
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 185

Heh zakwasy to po tym mam takie, że chodzę non stop zgięty w pół

A6W - aerobowa szóstka weidera - tutaj masz link do jakiegoś forum:

LINK
                            Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• dentharg
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 867

Dzięki oskarkowy za ten opis brzuszków!

Jeszcze trochę i dostaniesz na forum opis "Personal bodybuilder"/"Personal trainer" i przygotujesz skrócony podręcznik ćwiczeń!
                              Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• KMV10
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2320

Oskarkowy - jak oceniasz jaka jest średnia wieku osób zainteresowanych ćwiczeniami siłowymi?

Komentarz

Pracuję...