Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
No więc minęły dwa dni od posta na dpreview i do tej pory - jak nigdy - nie zabrał głosu, gościu, który monitoruje "wszystkie" wątki o Canonie na podforach dpreview i broni jedynej słusznej marki niczym pitbull.
Do czasu 5D3 zostało równe sześć miesięcy (luty 2011), coś w tym jest.the silence is deafeningKomentarz
-
-
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Albo pojechał nad morze jak Janko.
Na poważnie to jest b. dobrze przemyślany leak
- zbyt wczesny imho, więc albo są pewni, że już więcej nie wycisną/nie chcą wcisnąć albo wiedzą, że nowe D700 jest już zamknięte/zapięte na ostatni guzik i zablokują część ficzerów, które wcześniej chcieli dać a z którymi nie wyrobił się Aktywny w następcy D700.
Tak czy siak jak z w/w tylko AF będzie grał w tej samej drużynie co fotograf to będzie massive backorder, jak zawsze
the silence is deafeningKomentarz
-
Ale przyjmując teorię, że 5d2 został w ostatniej chwili poobcinany wg teorii Corwinowskiej to z tym zamkniętym D700s bym się wstrzymał..Komentarz
-
Następca D700 to początek fiskalnego roku 2011 N****a (marzec/kwiecień). Imho minimum 6 miesięcy przed taką datą produkt musi być zamknięty a podwykonawcy zaczynają robotę.
Poza tym zamknięty następca D700 to tylko jedno z przypuszczeń jakie podałem.the silence is deafeningKomentarz
-
To ciekawe ile taki 5d3 (zgodnie z tymi wróżbami) będzie kosztował... tyle co 1d4?
Moje graty: EOS 350, 50 f/1.8 (plastik fantastik) i ITKomentarz
-
Średnio wierze w 6 miesięcy. Ale przyjmująć to wszystko za prawdę, to nie potrafie wyobrazić sobie co byłoby w 1Ds4. I dlatego troche mi to nie pasuje
Komentarz
-
Ja mam wrazenie ze na jakie spol roku mamy spokoj ze spekulacjami, erupcja nowosci juz byla (60D i L-ki). Moze za cztery-piec miesiecy pojawia sie godne uwagi przecieki.Komentarz
-
10 MPx więcej, brak filtra AA, lepsza elektronika, układ AF z 1D4, filmy na Digicu V plus ficzery z video-hack fw do 5D2, podwójna elektroniczna poziomica (patrz 645D).
S jak studio - iso 50 i 100 ma być kosmicznej jakości ze szkłami (100L, 135, 70-200II), iso 400 znośne, plus kosmetyka marketingowa.the silence is deafeningKomentarz
-
Dobra. Myślę o cenach i to co podałeś nie powoduje we mnie racjonalnego myslenia, ze 1ds4 bedzie kosztowal 3-4 razy tyle co 5d3. bo fw hack i tak bedzie, bo AA mozna sobie samemu sciagnac itd.
Jedyne dwa racjonalne argumenty to:
- killer video - 100fps? Jakies inne rzeczy? nie zna sie
- matryca o wielkosci sredniego formatu, albo ogolnie jakis over FF
i powiem szczerze, ze wtedy to ja rozumiem ze takie *******y jak 45 punktow AF wrzuca do aparatow dla plebsu jak 5d3 sprzedawanego za 12 000 ;-)Komentarz
-
RLY? nawet taką klejoną wielowarstwową OLPF+mikrosoczewki, jak (o ile dobrze pamiętam) w 5D mkII ?
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
-
No właśnie tu jest problem. Bo według mnie włożenie matrycy 32 Mpx do ds-a to nie może być powód żeby kosztował 8k$. Przy tym powoli się to układa tak że flagowcem pod względem video jest piątka i tam bym się spodziewał jakichś nowości w tym zakresie.
Czas na 3D - już czas."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz