Panowie, może to trochę OT, ale byłem ostatnio w sklepie (nie) dla idiotów i 40d kosztuje ponad 3600. ocb ?? :O
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
Pewnie powoli zatrzymują dostawy świeżych 40d i teraz ceny są takie jakie były (przykładowo) rok temu za te 40d.Komentarz
-
Jeśli tak jest to ja jestem za, bo 14-24 to jest coś co bym przygarnął
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
a kto by nie przygarnął
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...Komentarz
-
Komentarz
-
Narzekania na brak 14-24 sluszne, ale Nikon dla 17 TS-E nie ma kompletnie zadnej odpowiedzi, dokrecic do tego 5DII i dla mnie to zestaw marzen, w dodatku nie bedzie wadzil ten rzekomo beznadziejny AF
Komentarz
-
Zastanawia mnie realnosc wejscia na rynek "60D" na jesieni, a nawet pokazanie oficjalnie w sierpniu jego spec. i wygladu. Nie ukrywam, ze wlasnie na to body czekam.Komentarz
-
Canon zapowiedzial bodajze oficjalnie, ze linia xxD bedzie uaktualniana w rocznych interwalach. no to jak w mordke strzelil wychodzi sierpien 2009 na 60D.
Canon, tak ogolnie, jest bardzo przewidywalny w tym co robi. tylko trzeba na to patrzec realistycznie a nie pod katem marzen. bedzie 60D i zmiany wzgledem 50D beda tylko takie, jakie wynikaja z odswiezania ale i utrzymania spojnosci oferty DSLR
patrzac na ta strone:
60D wychodzi mi z 7fps-ami, 11 moze 13 punktami AF, nadal 15 Mpix i moze 30 jezykami menu
no i z filmami HD i przyciskiem Direct Print, bo bez tego sie nie da
Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.Komentarz
-
Żałować w takim razie można tylko filmów. Ja myślę, że jeszcze jakiś feature muszą włożyć, bo 40d>50d to już jedno odświeżenie było.Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Licze na ulepszony AF i (slepo) w te uszczelnienia, odchylany LCD stawiam na 95% ze bedzie. Wtedy do parki kupie 70-200 F4 IS i bedzie mozna w deszcz pobiegac po polach... Tryb video bedzie i takze bardzo mnie to cieszy, od kiedy podlaczylem Samyanga 8mm do 500D to pokochalem te video...Komentarz
Komentarz