X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adam Kasprzak
    Początki nałogu
    • 2007
    • 278

Ok, czas na mnie
    Rozpocząłem właśnie studia na Elektronice Telekomunikacji i Informatyce na Politechnice Gdańskiej (kierunek: elektronika i telekomunikacja, specjalność: tak sobie myślałem, że sieci komputerowe).

Od 13 roku życia chciałem być fotografem, ale w Polsce stawki są głodowe i moje marzenie utrzymania wymarzonej przyszłej drużyny koszykarskiej (chcę mieć 5 dzieci ) ległoby w gruzach

Poza tym z czegoś trzeba być mgr. a telekomunikacja obok foto też mnie interesuje.

Razem z ojcem prowadzimy firmę eksportującą części zamienne do urządzeń*okrętowych, niedługo wprowadzamy do sprzedaży urządzenie zamieniające brudną wodę na pitną (www.doe.pl)
    W pracy robię zdjęcia urządzeń, www, grafika (reklamówki, papiery firmowe, wizytówki, ostatnio nawet projekt taśmy ) i dużo jeżdżę samochodem
    Dodatkowwo dorabiam robiąc zdjęcia paznokci i ślubów (moje ulubione zajęcie)

Jeżeli podejście do fotografii byłoby inne w tym rąbniętym kraju to z całą pewnością robiłbym TYLKO zdjęcia

tak btw. murem stoję za unixem , dużo gram w kosza, i śpię średnio po 5 godzin dziennie...
    Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• MaciejW
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 36

Technik elektronik z wyksztalcenia.
      Aktualnie od kilku lat sciagam koty z drzew jako strazak zawodowy,ratownik,paramedyk,kierowca,pletwonurek.
      Co do hobby to kiedys szybownictwo,aktualnie nurkowanie,rower,moja praca oraz obecnie fotografia ot tak zeby pracy do glowy sobie nie przybierac.
      Pozdrawiam

Komentarz

• firley
        Bywalec
        • 2006
        • 135

kucharzo-ciastkarzo-piekarzo-pizzer
        Wykształcenie obecnie zawodowe. Średnie w trakcie
        Komputery (linux rox) foto, chemia i gastronomia.
        Moja kobieta mówi natomiast o moich zainteresowaniach: "Aparaty, alkohol i gołe baby" :P
        Pozdrawiam serdecznie.
        Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

• tomek1961
          Coś już napisał
          • 2005
          • 59

Jestem po Rehabilitacji i przez pierwsze 10 lat pracowałem na Oddz.Ortopedii w Szpitalu na Lindley'a.
          Pózniej 10 lat własna firma a od 2 lat pracuje jako dyr.sprzedaży d firmie handlowej.
          Czasu na fotografowanie coraz mniej ale staram sie sobie jakos radzić.
          Tomek
          ------------Canon 5 D Mark III-----------------------------------------
          www.kubis.fotoprzyroda.pl

------------------------------------------------------

Komentarz

• jarekA
            Początki nałogu
            • 2005
            • 326

Z wykształcenia magyster od instalacji wod-kan i cieplnych (u nas na wydziale sie na nas mówiło z rosyjska "wod-kanalia"). Z zawodu od jakiegoś czasu szef firmy ciepłowniczej. Stąd notoryczny brak czasu na focenie, ale staram sie to nadrabiac na wyjazdach służbowych he he ;-)
            chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Komentarz

• terminator
              Początki nałogu
              • 2007
              • 325

Zamieszczone przez kucza21
              OOo co ja widzę, sami inżynierzy Aż mi głupio...
              kurcza21 myślisz, że kogoś, kto zarabia 1500 zł, stać na sprzętowy onanizm?

Ja nie jestem inż. (ale specjalistą ds.) ale jakoś daję radę. Mam poza tym inne drogie hobby - wędkarstwo. Paradoksalnie - nieżle łączę to z fotografowaniem. Jadę na rybki i mam ciekawe plenery, wschody, zachody słońca, ptaszki itp.

A w pracy, dbam o to, aby siedzenie, które macie w samochodzie, nie wypadło Wam spod d**y.

Pozdrawiam,
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Przepraszam kucza kurcza...
              Ostatnio edytowany przez terminator; 12947. Powód: Automerged Doublepost
              __________________________________________________ ____
              " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
              chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• comatus
                Uzależniony
                • 2006
                • 725

Obecnie z 'zawodu' student - V rok Oceanografii na UG i II rok Ekonomii też na UG. Wakacyjnie dorabiam jako kucharz, sprzątacz czy pracownik w rolnictwie. Ale jeszcze nigdy nie byłem na Wyspach
                Hobby to fantastyka (bardziej sf niż fantasy), lotnictwo - odkrywam na nowo, ptasiarstwo wodne. Ogólnie to włóczenie się po róznych miejscach - najczęściej na piechotę

Komentarz

• yakuza
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 74

Ja jestem w ostatniej klasie technikum budowlanego, a interesuję się jeszcze astronomią i motocyklami - niestety to też bardzo drogie hobby A w nadchodzącym roku chce wkońcu zebrać kasę na sprzęt umożliwiający astrofotografię na odpowiednim poziomie Na nowy motorek może też się zbierze kasę. Przez wakacje zawsze sobie gdzieś dorabiam, czy to za granicą czy w Polsce, ważne by była kasa na hobby

Komentarz

• adobija
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 58

a ja pracuję w salonie komputerowym renomowanej firmy....moje główne źródło utrzymania jak na razie

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
                    85mm f1.8, 70-200mm f4 , 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Komentarz

• kucza21
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 518

Zamieszczone przez terminator
                      kurcza21 myślisz, że kogoś, kto zarabia 1500 zł, stać na sprzętowy onanizm?
                      No 1500 hmm.. Na onanizm może nie, ale niektórzy z pośród nas to osoby które mieszkają z rodzicami. Nie balują, nie wyrzucają pieniędzy w błoto. Rodzicą rzuci się te 300 zł 200 się wyda i tysiak jest na sprzęt parę takiech miesięcy i jest na jakąś L ... Ja praktycznie 50 % mojego zarobku przeznaczam na opłaty 5 % na przyjemności poza fotografią a reszta to potrzebne mi rzeczy do zdjęć ...

Komentarz

• 1507
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 327

a ja pracuję w hurtowni elektrycznej "kieruję" oddziałem
                        http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• In-victus
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 19

Od trzech tyg. bezrobotny. Z wykształcenia tech.inst.sanitarnych i informatyk.
                          Kilka zdjęć dla gazety studenckiej i ciągle próbuje załapać się do jednej z lokalnych gazet.
                          Ostatnio edytowany przez In-victus; 13606.
                          Canon 40D + kit, świnka

Komentarz

• 1507
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 327

Zamieszczone przez In-victus
                            Od trzech tyg. bezrobotny. Z wykształcenia tech.inst.sanitarnych i informatyk.
                            Kilka zdjęć dla gazety studenckiej i ciągle próbuje załapać się do jednej z lokalnych gazet.

Powodzenia
                            http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• In-victus
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 19

Zamieszczone przez 1507
                              Powodzenia

A co,jest jeszcze trudniej niż mi się wydawało?
                              Canon 40D + kit, świnka

Komentarz

• crater
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 399

a ja pracuje w polskim oddziale firmy ktora zajmuje sie assistancem dla towarzystw ubezpieczeniowych - dokladniej w dziale ub. samochodowych. Jak ktos z was sie rozwlai samochodoem to duze prawdopodobienstwo ze bedziemy was holowac

zarabiam jak na siebie caliem sporo, a na innych nieiwem.

wiem ze dizeki tej pracy moglem kupic 40D i splacic je w 4 miesiace - srednio odczowajac splate aparatu
                                www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

Pracuję...