X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bagnet007
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1344

Może lepiej mieć tonfę ? Ja na nóż bym się nie odważył. Po pierwsze mogę kogoś jak wspomniał McKane odebrać życie, albo co gorsze samemu się pochlastać. Można by też nosić kij ratanowy, taki z gwintem z jednej strony coby monopod od razu mieć :grin:

Komentarz

• Sibil
      Bywalec
      • 2006
      • 183

To może lepiej od razu monopod? Praktyczniejszy no i twardszy trochę... Co do noszenia noża to podzielam zdanie McKane'a. Jeżeli decydujesz się na jego wyciągnięcie to musisz wziąć przede wszystkim pod uwagę, że ktoś może Ci go zabrać i użyć przeciwko Tobie.. no i oczywiście + ewentualne konsekwencje.

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• decha
        Bywalec
        • 2006
        • 110

Pomysł z nożem również uważam za niezbyt trafny bo jednak nigdy nie wiadomo jak się sytuacja może potoczyć. Co jeśli próba wystraszenai nożem nie wyjdzie? Czy mamy tyle zimnej krwi żeby go użyć? Ja zabezpieczam się tym, że w zewnętrznej kieszeni torby mam gaz a jeśli mam w planach plener w jakimś dziwnym miejscu to nie jadę tam sam. Dwa razy zostałem już napadnięty (na szczęście nie miałem wtedy przy sobie aparatu) i raz miałem przystawiony nóż do brzucha a w drugim przypadku straciłem prawą dwójkę :/ Panowie z drugiego przypadku trafili jednak tam gdzie powinni więc jest przynajmniej jakiś cień satysfakcji, że nie pozostali bezkarni...
        www.piotrdeska.pl
        www.piotrdeska.pl/blog

Komentarz

• Zielony
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2928

Mi kiedyś czapkę z daszkiem na PKS'ie skroili. Charlotte Hornets Taka moda na krojenie 'raperskich' rzeczy była. Nawet buty ponoć kroili.
          Miałem może z 14 lat, więc nie dałem rady grupce pseudokiboli.
          Dzisiaj wyjąłbym Glock'a.
          sigpic

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

mi skroili taką z napisem Michael Jordan.
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
            tu tu

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Zamieszczone przez Bagnet007
              Może lepiej mieć tonfę ?
              Cyt. mniej wiecej wypowiedzi z innego forum ... noszenie tonfy (czy innych podobnych) to proszenie sie o wpier#$% zycia. Jak Ci zabiora to nie beda mieli oporow zeby uzyc jej przeciwko Tobie.
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• trigger
                Bywalec
                • 2006
                • 122

ja ostatnio oglądałem latarkę - maglite 6c - bardzo fajna, świeci pięknie, do tego ma około pół metra i waży niecałe 900g, obudowa solidny stop. Pożyteczna i może robić za niezłą pałę (używa jej policja w usa), a zawsze jest to latarka więc nie jest czymś prowokującym jak noż i tonfa.

Ostatnio edytowany przez trigger; 7143.

Komentarz

• Bagnet007
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1344

Zamieszczone przez McKane
                  Cyt. mniej wiecej wypowiedzi z innego forum ... noszenie tonfy (czy innych podobnych) to proszenie sie o wpier#$% zycia. Jak Ci zabiora to nie beda mieli oporow zeby uzyc jej przeciwko Tobie.
                  Wiadomo. Mogłem dodać uśmiecha :wink: Na poważnie myślę że najlepiej mieć jakąś piszczałkę w torbie i gaz w kieszeni. MARANTZ to nie ma takich problemów, "siła argumentów i argumenty siły"

Komentarz

• kartel
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 165

A nie myślał nikt o paralizatorze...? W sumie skuteczny i raczej bezpieczny... Czy to wogóle bezpieczne jest...?

Komentarz

• pazurek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1294

Zalezy za co sie trzyma
                      http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• kartel
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 165

my mistake... chodziło mi o to czy legalne jest posiadanie... heh głupio wyszło...

Komentarz

• McKane
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2015

Zamieszczone przez kartel
                          A nie myślał nikt o paralizatorze...? W sumie skuteczny i raczej bezpieczny... Czy to wogóle bezpieczne jest...?
                          Posiadanie jest dozwolone ale uzycie niekoniecznie latwe.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• kartel
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 165

a można więcej szczegółów...? W sumie się nie znam na paralizatorach ale wydaje sie chyba najskutecznijeszym sposobem ubezwładnienia napastnika. chce cos ci wyrwać to bach i lezy....:-) Tytm bardziej że jak zobaczy to będzie się bał podejść...

Komentarz

• McKane
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2015

No ale najpierw musisz go wyciagnac z kabury i podejsc na tyle blisko zeby przeciwnika nim dotknac Jak to mowi moj kolega (posiadacz paralizatora i kilku jeszcze innych zabawek) to tylko modyfikator sily obalajacej bez wplywu na zasieg i raczej z niewielkim wplywem na morale przeciwnika.
                              Tez nie jestem specem w srodkach obrony po wielu jednak dyskusjach wniosek wyszedl jeden ... najlepsze sa gazy w postaci żelowej - ale nie te tanie tylko takie porzadne (okolo 100-150 zl za pojemnik) dzialajace takze na osoby pod wplywem alkoholu i narkotykow.

Komentarz

• Saurus
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 269

Są też paralizatory które wysyłają haczyk na kablu na kilka metrów, gorzej jak nie trafisz ale bezpieczniej niż podchodzić i ryzykować że ktoś ci tą "zabawkę" zabierze i użyje przeciw tobie.
                                Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
                                "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

Pracuję...