X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sewi
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 27

To dotyczy gripów E2, nie wiem czym się różnią od E2N?

Wadliwa seria gripów BG-E2 to przedział:

000001 - 096000

Mój jest idealnie w połowie...

Komentarz

• axk
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2027

Zamieszczone przez Sewi
      To dotyczy gripów E2, nie wiem czym się różnią od E2N?
      Brakiem dodatkowego uszczelnienia.
      EOS + Speedlite

Komentarz

• Soundman
        Początki nałogu
        • 2008
        • 371

Czyli mozna powiedzieć że e2n też są objęte uszkodzeniami ??

Komentarz

• Soundman
          Początki nałogu
          • 2008
          • 371

Dziś dorwałem swojego bg-e2n i niewidzę żeby było z nim coś nie tak... Wkładałem baterie i pokazywał wszystko ok. Po raz kolejny przekonałem się do oryginalnych akcesoriów po tym jak kupiłem nieoryginalną osłonę przeciwsłoneczną i po kilkukrotnym założeniu nadawała się do klejenia zatrzasków... Dlatego na gripy zawsze odżałuje trochę więcej ale kupuję oryginalne.

Komentarz

• gosiaja
            • 2009
            • 7

Witam
            mam pytanie czy taki grip

się do czegoś nadaje??

Komentarz

• preinwher
              Początki nałogu
              • 2008
              • 458

Zamieszczone przez gosiaja
              Za proponowaną cenę to jakości nie oczekuj.

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• interma

Zamieszczone przez preinwher
                Myślę że to zła ocena.
                Bo jeśli by dać cynk sprzedawcy i powiedzieć żeby podniósł cene o 70 zł to już w naszej ocenie będzie grip lepszy? raczej nie...
                Po prostu takich rzeczy nie kupuje się przez neta... no chyba że dogadasz się ze sprzedawcą a ten nie zrobi nic wielkiego tylko pozwoli ci skorzystać z podstawowego prawa konsumenta czyli zwrotu towaru w przeciągu 5 dni od daty zakupu w przypadku kiedy towar nie spełnia twoich oczekiwań. W ten sposób przetestujesz gripa i być może tani i zwykły spełni twoje oczekiwania.

Komentarz

• Jago
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Zgadzam się. Kilkakrotnie na super tanich zamiennikach się zawiodłem. Kupiłem później oryginał tracąc na tym finansowo. Tym bardziej, ze gripy firm niezależnych nie zawsze są na forum chwalone
                  C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Soundman
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 371

Zamieszczone przez interma
                    Myślę że to zła ocena.
                    Bo jeśli by dać cynk sprzedawcy i powiedzieć żeby podniósł cene o 70 zł to już w naszej ocenie będzie grip lepszy? raczej nie...
                    Po prostu takich rzeczy nie kupuje się przez neta... no chyba że dogadasz się ze sprzedawcą a ten nie zrobi nic wielkiego tylko pozwoli ci skorzystać z podstawowego prawa konsumenta czyli zwrotu towaru w przeciągu 5 dni od daty zakupu w przypadku kiedy towar nie spełnia twoich oczekiwań. W ten sposób przetestujesz gripa i być może tani i zwykły spełni twoje oczekiwania.
                    Jemu nie chodziło o to że jak podniesiesz o 70 zł to powiedział by coś lepszego poprostu zamiennik to zamiennik też się o tym wypowiadałem wyżej. Aczkolwiek wiele osób kupuje i korzysta z zamienników i jest zadowolona.

Komentarz

• preinwher
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 458

Zamieszczone przez Soundman
                      Jemu nie chodziło o to że jak podniesiesz o 70 zł to powiedział by coś lepszego poprostu zamiennik to zamiennik
                      Dokładnie o to mi chodziło. Jeden zamiennik już miałem i szybko się wyleczyłem. Wolę oryginał choćby używany...

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• interma

Dokładnie o to mi chodziło. Jeden zamiennik już miałem i szybko się wyleczyłem. Wolę oryginał choćby używany...
                        tak przyznaję, że czasem nie warto szukać zamienników i sam tak często robię (nie mówię już tylko o gripie). Jednocześnie jednak wiele razy przekonałem się że nie trzeba kupować sprzętu z najwyższej półki żeby osiągnąć efekt np w postaci dobrego zdjęcia

Komentarz

• Aleksandra de Soleil
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 16

Grip

Mimo, że jest ciężki, to zdecydowanie polecam. Używam w 20D i 5D. Daje gwarancje, że baterie przetrwają nawet kilkugodzinne sesje. Do tego łatwiej zrbić zdjęcia pionowe. Pozdrawiam.
                          PROFESJONALNA FOTOGRAFIA DZIECIĘCA Aleksandra de Soleil
                          www.fotograf-dzieciecy.pl
                          www.akademia-fotografii-dzieciecej.pl

Komentarz

• Mateuniop

[...]no chyba że dogadasz się ze sprzedawcą a ten nie zrobi nic wielkiego tylko pozwoli ci skorzystać z podstawowego prawa konsumenta czyli zwrotu towaru w przeciągu 5 dni od daty zakupu w przypadku kiedy towar nie spełnia twoich oczekiwań. [...]
                            Bardzo ciekawe twierdzenie...
                            1) czy każdy konsument w każdej sytuacji ma takie prawo?
                            2) gdzie został określony pięciodniowy termin?

Komentarz

• Soundman
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 371

tak przyznaję, że czasem nie warto szukać zamienników i sam tak często robię (nie mówię już tylko o gripie). Jednocześnie jednak wiele razy przekonałem się że nie trzeba kupować sprzętu z najwyższej półki żeby osiągnąć efekt np w postaci dobrego zdjęcia
                              Wiesz nikt tu nie udowadnia że z gripem wychodzą lepsze zdjęcia

aparat staje się wiekszy ale też stabilniej się go trzyma baterie trzymają dłużej bez wymiany bo są 2 w gripie itp I nigdy nie kupie podróbki poprostu oryginalny grip to oryginalny grip jeśli chodzi o resztę sprzętu to często kuszę się na tańszą alternatywe

Komentarz

• maciej76
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 84

co do org/zam to tez mialem ten problem, juz mialem zamawiac zamiennik przez allegro a ktos na forum sprzedawal caly system C i mial org, dolozylem nieco i nie zaluje

choc do zamiennikow nie mam nic, trzymalem wiele razy w rece i zadnych zlych rzeczy nie zauwazylem
                                450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Komentarz

Pracuję...