To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Rezerwowe body + rezerwowy obiektyw, wlaczone i gotowe do akcji w torbie przy nogach = siegniecie to 2-3 sekundy.
Przezorny zawsze zabezpieczony albo zmienia branze
Komentarz
-
Zgadzam się w 100%. To są rzeczy których się nie da powtórzyć, a po za tym człowiek się nie stresuje tak bardzo. Zawsze zabieram dwa
. Z tym że obydwa trzymam przy sobie (właściwie to na sobie
).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
U mnie wyjęcie baterii nie pomogło .A z tym drugim body to macie racje chyba będę musiał ze sobą moją 60ke wozić
tym razem uratowała mi dupe a miałem 3 min drogi samochodem do studia ...
Moja dziesiąteczka od dziś siedzi w serwisie w wawie ... jutro mam dzwonić i powiedza mi co i jak .
dam znać \
pozdroKomentarz
-
Jejkuuu wymiana migawki i spustu 630zł !!! i do tego czekają teraz na części 2 tygodnie !!! czyli nie wiem czy za miesiąc odbiore aparat FAKA MADA !!Komentarz
-
Komentarz
-
Hmm jak mam err 99, Eos 300d zmieniłem baterie, soft, kartę i nic, w dodatku coś synchronicznie zgżypi w body przez około 10s, potem przestaje i po naciśnięciu migawki znowu zaczyna.Komentarz
-
-
mialem to samo
Mialem to samo w 10d. Bylo jakies rok temu. W moim wypadku byla to zacieta migawka. Nie pomagalo nic (wyjecie baterii, tej normalnej i tej do podtrzymania parametrow). Juz mialem oddac aparat do naprawy, ale wlaczylem program do czyszczenia i nagle wszystko zaskoczylo. Od tego czasu zrobilem bardzo duzo zdjec i blad nie powtorzyl sie juz. Nie wiem czy to ma jkis zwiazek, ale u mnie stalo sie to podczys pracy z obiektywem M42 z przejscowka.
PozdrKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Trochę mały OT, ale...
Mój ostatni ślub: przed kościołem pojechaliśmy w ładny plenerek. Był na tyle ciekawy, że poszły na niego 2 pełne karty 2GB (czyli wszystko co miałem). Podjeżdżamy pod kościół, 0,5h odpoczynku, więc luzik - zdążę zgrać zdjęcia na laptopa. Podłączam cały bałagan a tu się okazuje... że w czytniku kart CF wygiął się jeden z pinów i nie mogę włożyć żadnej karty!!
Było naprawdę ostro, nerwowo, kilka dodatkowych siwych włosów, spinacze i klucze od mieszkania zamiast narzędzi ale na szczęście happy end - dosłownie w ostatniej chwili, niczym w opowiastce o Jamesie Bondzie, udało mi się ustrojstwo naprawić i zdążyć ze wszystkim :cool:
Morał z tej opowiastki: nie sposób jest przewidzieć wszystkiego i zduplikować każdego elementu. Zawsze jest jakieś ryzyko.Komentarz
-
Mi dzisiaj bydle (err 99) wywalił nagle po nacisnieciu spustu lustro jakos dziwnie wolno opadło i zgon :smile: wyjecie baterii zresetowało aparat i wszystko wrociło do normy.
Pzdr.Komentarz
-
Witam
Mnie kilka razy pojawił się err 99 a mam obiektyw canona 18-55 nówka więc styki czyste teraz zdjąłem obiektyw założyłem ponownie narazie nie wyskoczył ale czy to może być coś innego. Aparat kupiłem używany - poprzedni własciciel twierdzi żę nie miał takiego błędu - używał innego obietywuKomentarz
-
I jeszcze jedno spostrzeżenie jak włączyyłem aparat po zrobieniu fotki wyskakuje ten błąd tak jakby karta była nie gotowa ? Co o tym myslicie ?Komentarz
Komentarz