X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Odp: Canon EOS RP

Zamieszczone przez mirror
    oczywiście że jest nawet w kicie będzie sprzedawane w kicie czyli dobrze dopasowane do aparatu i odbiorcy

wszytko można dlatego taki kit (nomen omen) jest sprzedawany jeszcze do kompletu brakuje EF stm 50 1.8 i będzie dual kit
    Nie bardzo rozumiem... znaczy się uważasz.... kupowanie samego body z adapterem nie ma sensu? Czy co próbujesz udowodnić?
    Nie rozumiem też o jakiego odbiorcę Ci chodzi, bo ja kto wie czy nim nie będę (eR miałem zamiar kupić ale jednak stwierdziłem że za drogi do moich potrzeb) - czyli???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Jacek_Z
      Administrator
      • 2005
      • 2694

Zamieszczone przez tomfoot
      Pytanie kiedy będzie dostępny poniżej 4000pln. Bo, że jest to przystawka służąca do napędzenia sprzedazy obiektywów RF wiadomo.
      Nie. Jesli ktoś z braku kasy wybiera RP zamiast R to nie po to by przypinać koszmarnie drogie szkła natywne. Jak ktos kupuje RP to pierw zobaczy jakie sa ceny wszystkich 4 szkieł R. To kupują ci, który chcą wejść w bezlustro z tym co maja.
      Swoją drogą to bezlustra canona wygrają z lustrzankami tym, że w lustrzankach ze średniej półki canon oferuje słaby AF. Tego w Nikonie nie ma, tam AF działa lepiej.
      Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• Diabeł
        Początki nałogu
        • 2004
        • 356

Zamieszczone przez Jacek_Z
        Swoją drogą to bezlustra canona wygrają z lustrzankami tym, że w lustrzankach ze średniej półki canon oferuje słaby AF. Tego w Nikonie nie ma, tam AF działa lepiej.
        co znaczy słaby? Celność, szybkość? Jeżeli chodzi o szybkość to w tych nowych bezlustrach Canona też szału nie ma, 4 klatki i ciekawe jak będzie spadać ta szybkość
        Moje zdjęcia
        Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Re: Odp: Canon EOS RP

ale ktore to sa te ze sredniej polki?

6D2 to nie 6D1, tam AF smiga jak nalezy
          a w dwucyfrowkach 70D czy 80D to juz od dawna wszystko smigalo jak nalezy
          www albo tez flickr

Komentarz

• mirror
            Pełne uzależnienie
            • 2018
            • 1446

Zamieszczone przez Kolekcjoner
            Nie bardzo rozumiem... znaczy się uważasz.... kupowanie samego body z adapterem nie ma sensu? Czy co próbujesz udowodnić?
            Nie rozumiem też o jakiego odbiorcę Ci chodzi, bo ja kto wie czy nim nie będę (eR miałem zamiar kupić ale jednak stwierdziłem że za drogi do moich potrzeb) - czyli???
            oczywiście że ma sens sam bym też kupił sam korpus gdybym kupował i używał z EFami, ten aparat znajdzie wielu odbiorców w każdym poście zaznaczam że to będzie hit - ja co prawda nie kupię ale może R kupię i też bez obiektywów
            natomiast link do B&H świadczy o pewnych brakach w taniej optyce tzn dopasowanej mentalnie do poziomu kupującego RP - ale jeśli ktoś posiada optykę jaką posiada to raczej nic go nie ogranicza w wyborze korpusu
            Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.
            EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• jotes25
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3608

To mi się podoba I w dodatku będzie nano USM.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: Canon-RF-70-200-03.jpeg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 48,1 KB
ID: 2081458

Jak to było? Że niby bezlustro nie ma wpływu na wielkość teleobiektywów? Jakby do tego EF-a dodać jeszcze adapter, to prawie dwa razy dłuższy by wyszedł...
              Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Zamieszczone przez jotes25
                To mi się podoba I w dodatku będzie nano USM.

[ATTACH=CONFIG]1794[/ATTACH]

Jak to było? Że niby bezlustro nie ma wpływu na wielkość teleobiektywów?
                A to ma wewnętrzne ogniskowanie?
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12158

no nie wyglada jakby sie mialo cos wysuwac
                  www albo tez flickr

Komentarz

• jotes25
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3608

Ktoś tu na forum ostatnio pytał czy warto kupować EF 100-400 czy lepiej poczekać na RF. Odpowiedzi nie znam, ale ten 70-200 daje jakiś ogólny pogląd jak może wyglądać RF 100-400. Mniejszy, lżejszy i być może jeszcze szybszy napęd AF.

Komentarz

• Cichy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 7443

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Bądźmy poważni, AF w bezslutrach to już od pewnego czasu jest pod pewnymi względami killer, nie twierdzę że w każdym i zawsze ale akurat w kwestii działania w ciemnicy to dla mnie nie ma wątpliwości co bym wybrał.
                      Czyli co i dlaczego, bo szczerze mówiąc nie wiem. Dla mnie jest jasne, że DSLR + lampa w reportażu w low light będzie nieporównywalnie lepsza niż bezlustro.
                      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Shrek
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 121

Wydaje mi się, że się wysuwa i jak się wysunie, to już nie będzie tak fajnie wyglądało
                        EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Komentarz

• Jacek_Z
                          Administrator
                          • 2005
                          • 2694

Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

Zamieszczone przez akustyk
                          ale ktore to sa te ze sredniej polki?

6D2 to nie 6D1, tam AF smiga jak nalezy
                          Oba 6D. Na bocznych śmigają? Nawet 5Dmk... nie sa w tym mistrzami.
                          Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• mirror
                            Pełne uzależnienie
                            • 2018
                            • 1446

Zamieszczone przez Shrek
                            Wydaje mi się, że się wysuwa i jak się wysunie, to już nie będzie tak fajnie wyglądało
                            dokladnie
                            EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• dan_jo
                              Coś już napisał
                              • 2012
                              • 70

Zamieszczone przez Shrek
                              Tu było trochę o nim. Raczej się wysuwa.
                              We expect to see an RF 70-200mm f/2.8L IS USM announced some time in 2019 as part of the “holy trinity” of f/2.8 zoom lenses for Canon's EOS R system. Here's the first patent for such an optical formula uncovered by Canon News. US Patent Application 20190004296 Focal length: 72.00 135.00 194.99 F-number: 2.92   2.92   2.92 […]
                              | R3 | R5 | RF 85L | RF 135L IS | RF 15-35L IS | RF 24-70L IS | RF 70-200L IS | RF 100-500L IS | RF 1,4x |

Komentarz

• tomfoot
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 2277

Nie. Jesli ktoś z braku kasy wybiera RP zamiast R to nie po to by przypinać koszmarnie drogie szkła natywne. Jak ktos kupuje RP to pierw zobaczy jakie sa ceny wszystkich 4 szkieł R. To kupują ci, który chcą wejść w bezlustro z tym co maja.
                                Nie zaczynaj tu wojenek systemowych. To nie nikoniarze Canon ma do tego RP już dobre i względnie tanie dwa RF: 35 i 24-105. W szybkim tempie uzupełni to kolejnymi szkłami i pozamiata. Ale nawet na ten moment dla osób, do których ten sprzęt jest kierowany wystarczy body i te dwa szkła. I tyle. Pozostałe RFy oczywiście poczekaja na porządne body i do innego są segmentu.

Komentarz

Pracuję...