X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkamelg
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 1255

Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce]

Zamieszczone przez 5pirit
    Właśnie skończyłem oglądać.

Niestety stało się to czego się obawiałem i wycięli "Asystent ostrzenia". ******* się Canon.

Komentarz

• tomfoot
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2277

Odp: Canon EOS RP

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Co do premiery to ja z kolei nie wiem co by mnie miało skłonić do zakupu 6D mkII mając do wyboru RP.
      Magia lustra

P.S.
      A w ogóle wiecie, że właśnie zobaczyliśmy zwycięzcę rankingu sprzedaży 2019 w kategorii ML FF??
      Ostatnio edytowany przez tomfoot; 37800.

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7443

Zamieszczone przez tomfoot
        Magia lustra

P.S.
        A w ogóle wiecie, że właśnie zobaczyliśmy zwycięzcę rankingu sprzedaży 2019 w kategorii ML FF??
        Wizjer optyczny, mniej brudząca się matryca, dużo lepsza ilość zdjęć na 1 aku, lepszy AF w ciemnych pomieszczeniach (tradycyjne czujniki AF vs AF Dual Pixel), większy uchwyt. Na wakacje RP, ale do reportażu już 6dII.
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• jotes25
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3608

Proszę mi tu nie antycypować

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Cichy
          Wizjer optyczny, mniej brudząca się matryca, dużo lepsza ilość zdjęć na 1 aku, lepszy AF w ciemnych pomieszczeniach (tradycyjne czujniki AF vs AF Dual Pixel), większy uchwyt. Na wakacje RP, ale do reportażu już 6dII.
          Nie wiem (nie używam Eos R) jak z tym AF w ciemnościach, ale z danych niby wniosek jest inny.

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7443

Na papierze to one wszystkie ( z Sony i Nikoem włącznie) mają super hiper AF w ciemniejszych warunkach. A potem lagi i czkawka w wizjerze i AF mieli i mieli. Może nie wszyscy wiedzą, ale na domiar złego NIE DZIAŁA doświetlenie AF z lampy.
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• mirror
              Pełne uzależnienie
              • 2018
              • 1446

Zamieszczone przez Jacek_Z
              Jak system ma zdobyć popularnośc to musi oferować tanie body. Choćby było kijowe.
              Jestem ciekawy kiedy pokażą body RM z matrycą APS-C za 800-900 EUR.
              apsc już jest martwe tylko jeszcze nie wszyscy się z tym pogodzili

śmierć apsh tez byla zaskoczeniem pomimo tego że apsh było martwe juz w momencie powstania

--- Kolejny post ---

Magia lustra

P.S.
              i aparat roku 2019
              Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.
              EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• tomfoot
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2277

Zamieszczone przez mirror
                i aparat roku 2019
                Pytanie kiedy będzie dostępny poniżej 4000pln. Bo, że jest to przystawka służąca do napędzenia sprzedazy obiektywów RF wiadomo. Wiadomo też, że ostatnimi ruchami to jednak canon pozamiata ponownie rynek (o sprzedaży ilościowej i wartościowej piszę).

Komentarz

• mirror
                  Pełne uzależnienie
                  • 2018
                  • 1446

Pytanie kiedy będzie dostępny poniżej 4000pln. Bo, że jest to przystawka służąca do napędzenia sprzedazy obiektywów RF wiadomo. Wiadomo też, że ostatnimi ruchami to jednak canon pozamiata ponownie rynek (o sprzedaży ilościowej i wartościowej piszę).
                  za 1.5 roku ale ja za 4000 też bym nie kupił - wyrzucona kasa z mojego punktu widzenia, ale jak ktoś zmienia z apsc albo kupuje od zera to nie mówię nie - bedą łykać jak pelikan ryby co do niego podepną to inna para kaloszy ale o tym ludzie nie myślą jak kupują wjazd na autostradę, nowoczesność w domu i zagrodzie i co tam jeszcze sobie wymyślą
                  EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• candar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 3366

apsc już jest martwe tylko jeszcze nie wszyscy się z tym pogodzili
                    Nie uogólniałbym aż tak mocno. W wielu zastosowaniach APS-C sprawdza się całkiem dobrze (długo by wypisywać). BTW - https://www.canon-board.info/threads...=1#post1385444

--- Kolejny post ---

bedą łykać jak pelikan ryby co do niego podepną to inna para kaloszy ale o tym ludzie nie myślą jak kupują wjazd na autostradę, nowoczesność w domu i zagrodzie i co tam jeszcze sobie wymyślą
                    Ano będą kupować jak RP jak szalone
                    BTW - proponuję od razu założyć nowy wątek i przypiąć u góry: "Jaki obiektyw polecacie do canona RP ?"
                    Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12158

Zamieszczone przez candar
                      BTW - proponuję od razu założyć nowy wątek i przypiąć u góry: "Jaki obiektyw polecacie do canona RP ?"
                      Jaki obiektyw RF masz i dlaczego 35/1.8
                      www albo tez flickr

Komentarz

• jinks
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2178

Zamieszczone przez akustyk
                        Jaki obiektyw RF masz i dlaczego 35/1.8
                        bolesna prawda
                        Miłego dnia
                        moja www

Komentarz

• capo-di_tutti-capi
                          Uzależniony
                          • 2017
                          • 514

To chyba najlepiej przyjęta od lat premiera Canona.
                          Cena czyni cuda.

Przy 780$ za korpus EOS M50 rok temu -wygląda to nieźle.
                          Ostatnio edytowany przez capo-di_tutti-capi; 58021.

Komentarz

• Diabeł
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 356

To akurat wiadomo - nigdy.

Co do premiery to ja z kolei nie wiem co by mnie miało skłonić do zakupu 6D mkII mając do wyboru RP.
                            na Wakacje to RP wydaje się idealny, ale np. autofocus w servo (jak ktoś potrzebuje)to jednak 6DII
                            Moje zdjęcia
                            Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez Cichy
                              Bądźmy poważni, AF w bezslutrach to już od pewnego czasu jest pod pewnymi względami killer, nie twierdzę że w każdym i zawsze ale akurat w kwestii działania w ciemnicy to dla mnie nie ma wątpliwości co bym wybrał. Oczywiście tu trzeba poczekać na realne puszki.
                              Co do "chwytów", wizjerów itd. to ja wiem że prawdziwi mężczyźni poniżej jedynki nie schodzą ale ja co do siebie jestem realistą i mnie takie małe coś bardzo by w torbie ucieszyło zamiast kłapiącego lustrem 6d.

za 1.5 roku ale ja za 4000 też bym nie kupił - wyrzucona kasa z mojego punktu widzenia, ale jak ktoś zmienia z apsc albo kupuje od zera to nie mówię nie - bedą łykać jak pelikan ryby co do niego podepną to inna para kaloszy ale o tym ludzie nie myślą jak kupują wjazd na autostradę,...
                              Tijaaa, bo w Canonie żywcem nie ma co podpiąć do FFa
                              Zamieszczone przez Diabeł
                              na Wakacje to RP wydaje się idealny, ale np. autofocus w servo (jak ktoś potrzebuje)to jednak 6DII
                              Chyba, a i to nie byłbym pewny....
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• mirror
                                Pełne uzależnienie
                                • 2018
                                • 1446

Tijaaa, bo w Canonie żywcem nie ma co podpiąć do FFa
                                oczywiście że jest nawet w kicie będzie sprzedawane w kicie czyli dobrze dopasowane do aparatu i odbiorcy

wszytko można dlatego taki kit (nomen omen) jest sprzedawany jeszcze do kompletu brakuje EF stm 50 1.8 i będzie dual kit
                                EOS 3, 5D, R5

Komentarz

Pracuję...