X
-
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200 -
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.Komentarz
-
Odp: Canon EOS R5
Jest w aparatach pole do rozwoju: moduł AF śledzenia ucha u nietoperzy. Canon EOS R5 mk DCLXVI już powinien to mieć.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
KonfucjuszKomentarz
-
Do wielu uczestników. Sugeruję skończyć z popisywania się swoim dowcipem. Szkoda wątku. OT o fotografii to jednak co innego niż robienie sobie jaj.Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...Komentarz
-
W pełni się zgadzam. To jest poważne forum. Żadnych żartów. A za epatowanie jajami dawałbym bany
Padłem i długo nie wstanę
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!Komentarz
-
no własnie z tym jest problem - są tacy co mają odłączony AF od spustu, dziwne ale są tacy - różni ludzie z różnych powodów - u mnie jak naciskam spust na wężyku lub normalnie to ostrość jest już ustawiona i nie ma potrzeby żeby aparat ponownie ją ustawiał, co więcej najczęściej się jej nie daje ustawić - więc po jaką cholerę aplikacja usiłuje mi ustawić ostrość jak naciskam zdanie migawkę? spust tego nie robi, wężyk tego nie robi, pilot tego nie robi, a aplikacja robi - ktoś nie ogarnia aparatu i jego ustawień (aparaty są troche bardziej skomplikowane niż telefony komórkowe) - zdalne wyzwalanie ma działać jak spust a nie filozofować skoro mój spust nie uruchamia AF to aplikacja ma również nie uruchamiać AF - tylko tyle i aż tyle - naciskanie do połowy nie jest moim problemem
pewnie kogoś pominąłem ale dzięki za odzew bo to prowokuje do jakiejś rozkminy moich wysublimowanych
problemów, długo mi zeszło ale znalazłem moment czasu i pochyliłem się jeszcze raz nad wężykiem, wyzwalaczem ir i aplikacją bo mój oryginalny (czyli nie kundel) węzyk za kupę kasy
z najbadziej idiotyczną wtyczką jaką widziałem (jedyna zaleta że we wszystkich moich korpusach ta wtyczka jest taka sama) chyba całkowicie wyszionął ducha, znaczy ta wtyczka (która jak kazdy widzi działać sensownie długo nie ma prawa) padła - a teraz podsumowanie
1. wężyk jak działa to działa poprawnie (w przypadku gdy af został odpięty od spustu i przypiety na af-on) tzn. nie wlącza af po naciśnięciu przycisku
2. wygrzebałem ira i kupiłem bateryjkę - ir remote działa tak samo jak wężyk (wbrew temu co pojawiło się w wątku) i nie włącza af po naciśnięciu przycisku (jak nie ma af na spuście) - więc działa tak jak powinien - brak programisty i analityka zaskutkował poprawnym działaniem
ir remota
3. aplikacja pozwala na wyświetlenie Af-buttona (obok przycisku spustu) nie wiem czy tak było zawsze bo były jakies aktualizacje aplikacji (jeśli komuś sie nie łączy po aktualizacji to należy usunąć telefon z połaczeń na aparacie i aparat z połączeń na telefonie, sparować ponownie i wszystko zacznie hulać jak burza) co powoduje że jak się naciśnie przycisk spustu to af nie jest wyzwalany (w końcu)
więc odszczekuję moje odszczekiwanie aplikacja może działać prawidłowo - równie prawidłowo jak wężyk czy ir
teraz jeszcze tylko muszę kupić kolejny wężyk z idiotyczną wtyczką bo z aplikacją działa mi tylko R5 lub przetestować pilota ir na pozostałych korpusachOstatnio edytowany przez mirror; 58955.EOS 3, 5D, R5Komentarz
-
Czy do R5 dodadzą AF w video jaki mamy w nowych puszkach (nie szuka ostrości jeśli obiekt wyszedł z kadru). Jak obstawiacie?Komentarz
-
jeśli muszę to obstawiam ze nie dodadzą bo ten korpus dał im po ..... jesli chodzi o firmware znaczy ciągle coś musieli zmieniać po słabej implementacji, a właściwie braku implementacji kontroli temperatury i jeszcze słabszych tłumaczeniach, z nowych spraw to jest jeszcze do upgrejdu korekcja oddychania obiektywu która pojawiła sie nawet w podstawowych korpusach - ogólnie to zależy jakie mają plany wobec korpusu znaczy kiedy będzie następca i od razu napiszę że nie wierzę w rumorsy w temacie następcyEOS 3, 5D, R5Komentarz
-
robi się ciekawie
EOS 3, 5D, R5Komentarz
-
Moim zdaniem stanowczo zbyt piękne, aby było prawdziwe.robi się ciekawie
https://www.canonrumors.com/canon-to...-canon-eos-r5/
Chyba, że R5mk2 jest jeszcze daleko...
p,pawhttps://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po BieszczadachKomentarz
-
tak jak pisałem dwa posty wcześniej jeśli muszę obstawiać to obstawiam że nie dostanie ale
zdecyduje marketing:
może R5II jest daleko i chcą zwiększyć sprzedaż
może R5II jest blisko i trzeba upgrejdem wyczyścić magazyny
może ludzie uważają że R5II jest blisko i czekają - taki upgrejd może ich wybić z tego myślenia
a może R5 jest korpusem typu 5DsR
i upgrejd będzie "niewadomo kiedy" - to akurat mało prawdopodobne ale też możliwe
EOS 3, 5D, R5Komentarz
-
-
Co ciekawe takie info pojawiło się w specs’ach na stronie Canona z informacja, że funkcja dostępna od FW 1.8.1 …
Wyglada prawdziwie - z drugiej strony dość dziwne, że taka zmiana w tak małym skoku firmware.
P,paw
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Prohttps://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po BieszczadachKomentarz
-
Ja bym się nie zdziwił, że takie nowości już dawno były w firmware, tylko że zdezaktywowane. Coś nie przeszło na czas w zadawalającym stopniu wewnętrznych testów producenta to zostawili sobie na później.
A czasami na nigdy, aby nie kanibalizować następnego modelu itp.R3 + RF85LDSKomentarz
-
no i jest 400Mpikseli czy ktos już zdownloadował swój nowy aparat?
Canon has released firmware v1.8.1 for the Canon EOS R5. This update brings the IBIS High-Resolution feature, allowing you to capture 400mp images. This firmware includes the following improvements and fixes: Download firmware v1.8.1 for the Canon EOS R5 Go to discussion...
a wczoraj kupiłem większą kartę
można by powiedzieć że doganiamy, a nawet przeganiamy telefon samsunga
Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.EOS 3, 5D, R5Komentarz
Komentarz