X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wielbicielxx
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 17

Polityka jasna i klarowna

Jak ktos kiedys pisal taka jest polityka firmy. W kazdym modelu cos dodac cos ujac i tak sprzedaz sie kreci. G11 nie ma nic czego by w tej lini nie bylo poza 28mm z aberacja Ja z linia G pozegnalem sie przy modelu G7 ostatnim i moim zdaniem najlepszym w lini byl G6

Komentarz

• swnw
      Początki nałogu
      • 2005
      • 275

Zamieszczone przez nowart
      ja rozumiem, ale jakoś nie przeszkadza im ta funkcja w takim choćby SX1...?
      co też mają powiedzieć te biedaki, które pokupowały kamery full hd za kilkanaście/dziesiąt tys. zł. gdy widzą co wypluwa ot taki 5D mark II
      poza tym filmuję na tyle sporadycznie, że na dodatkową skrzynkę na ramieniu raczej ochoty nie mam a jakość filmów z LX3 w zupełności mi wystarcza do takich zabaw, poza w.w. niedogodnościami...
      Podobnie ja bardzo rzadko filmuję i też bym chciał mieć HD w podręcznym aparacie. Zobaczymy jaka będzie jakość zdjęć.

swnw.

Komentarz

• Fotos
        Początki nałogu
        • 2005
        • 406

G11 moglby wygrac w konkursie "jak zrobic nowy aparat nie robiac nic nowego" :-)
        Ale Canon wie co robi, G11 nie moze konkurowac z lustrzankami. Kazde lustro to pare obiektywow do przodu, a tak to sprzeda sie kompakcik i koniec. W dodatku Zytnia nie zarobi bo nie bedzie FF/BF :-D
        Ciekawe czy zmniejszenie matrycy rzeczywiscie poprawi wysokie ISO.
        No i dlaczego ekran 2.8"

Komentarz

• gacek
          Bywalec
          • 2007
          • 129

Aj tam marudzicie od razu. Ja tam się cieszę, że wreszcie pojawił się następca G6

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Komentarz

• IGI
            Coś już napisał
            • 2009
            • 74

Dla mnie najważniejsze jest że zmniejszeniu uległa liczba pixeli, oby zapoczątkowało to ogólny trend u producentów aparatów. Może doczekam jeszcze czasów gdy kompakt będzie mógł konkurować z lustrem jakością wypluwanego obrazka, a lustro zostanie dla tych którzy naprawdę korzystają z jego możliwości.
            7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Komentarz

• magart
              Początki nałogu
              • 2008
              • 378

... Bo po co mi 15Mp jak jakości po powiększeniu obrazka jest mizerna. W 30d jest 8Mp i się nie zamienię nawet na 20Mp z kompakta. A jako support ten G11 daje do myślenia i jest wart uwagi...
              EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
              www.magaczewski.blogspot.com
              www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• RedWine
                Coś już napisał
                • 2008
                • 95

g11 a może g12 ?

Ja bym poczekał na fotki z tego aparatu i wtedy snuł opinie . To co producent miał na celu ujmujac oczekiwania z G11 (CMOS , L MP pix itd. ) , będzie wtedy wiadomo ; jesli bedzie przecietny w foceniu i posiadal braki , to pewnie wypuszcza G12 niedlugo + chocby jakies dodatki (jak to zrobili z Sxsami - ostatnia prem. Sx20 , coś szybko ?? ) , a jesli bedzie wszytko ok , czyli fotki jak trzeba , to ktow ie może to nowy trend albo w koncu ktos zmadrzal ze nigdy kompktem nie dokreci megapikselami do jakosci lustra.. i czas pomyslec nad inna droga do jakosci .

RedWine and D'SLR
                CxD + kilka szkiełek i klamot ...

Komentarz

• swnw
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 275

Z dpreview:

Today's G11 announcement by Canon.com quotes "an estimated price of $499.99."
                  This equates to £302 or thereabouts.
                  But the UK site quotes the price at £569, which is $942.

Cena proponowana przez Canon w Wielkiej Brytanii 449 £

Już widzę nasze ceny .

swnw

Komentarz

• yendash
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 17

To ja już nie rozumiem, najpierw pakują 12 mega do g9 i jest wow. Dajemy wam aż 12 mega to musi być super aparat. Potem jest 15 i taka sama śpiewka. A teraz tylko 10 i co niby mam myśleć? Wyrzucili dział marketingu czy może konsumenci powoli ewoluują i coraz mniej jest jeleni dających się nabijać przygłupim pseudo fachowcom. Czasami oglądam swoje zdjęcia z g2 i myślę że cała reszta to jedna wielka ściema. Wystarczyło tylko w tamten aparat wstawić współczesną elektronikę. No ale, marketing wie lepiej.

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

Zamieszczone przez yendash
                      No ale, marketing wie lepiej.
                      Tak tyle że bez tego marketingu firma by nie istniała i nie byłoby też wielu pozytywnych rzeczy. Więc to nie takie proste.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• nowart
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 809

Jak widzę ostatnie problemy z dostępnością wielu, drogich pozycji z oferty Canona za którymi ustawiają się kolejki na całym świecie oraz te Canonowe "sztandary" na podrzędnych kioskach z prasą i fajkami to zaczynam się zastanawiać nad tym, czy takowy marketing wogóle istnieje

Komentarz

• szwayko
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2076

Bardzo dobrze prezentuje sie za to S90 w porownaniu do G11.
                          Matryce maja takie same a obiektyw na szerokim w S90 jasniejszy.
                          G11 - 6.1-30.5mm f/2.8-4.5 (35mm film equivalent: 28-140mm)
                          S90 - 6.0-22.5mm f/2.0-4.9 (35mm equivalent: 28-105mm)

S90 tez ma RAWy, jest nieco tanszy i mniejszy.
                          frickr FB
                          www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Cichy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 7443

Najlepszy z serii był G3/G5 i basta !
                            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• renes
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 510

A jednak G6! Mam do dziś.

Nie pamiętam czy to Ty testowałeś G10 ale zdaje się że najostrzejszy obraz wypluwał on przy f/2.8, każde przymykanie zmiękczało go znacznie. Jeśli podobnie jest w G11 to nie skuszę się nawet za 250$. Największa porawa będzie z szumami na wyższych czułościach, ale co z tego jak obiektyw wciąż za ciemny. Myślę, że wciąż najlepszy mały kompakt do zdjęć reportażowych robionych we wnętrzach i tam gdzie mało światła pozostaje Leica D-Lux 4 z obiektywem 24-60mm i światłem f2.0-2.8. Obraz daje kapitany.

Komentarz

• Richie
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 625

Zamieszczone przez renes
                                Myślę, że wciąż najlepszy mały kompakt do zdjęć reportażowych robionych we wnętrzach i tam gdzie mało światła pozostaje Leica D-Lux 4 z obiektywem 24-60mm i światłem f2.0-2.8. Obraz daje kapitany.

Dla mnie lepszym rozwiązaniem byłby Panasonic LX3....w środku to samo co Leica D-Lux 4 a tysiąc złotych tańszy .
                                Richie
                                FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

Pracuję...