X
-
-
Nie, to Ty na siłę piszesz coś, żeby było inaczej, niż myślą wszyscy, lub niezgodnie ze stanem faktycznym. N 80-200 to bezpośrednia konkurencja dla T 70-200. A C 70-200 4 i 4IS to nie jest konkurencja dla T70-200. To zupełnie inna półka, ciemniejsza półka.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
No właśnie tak nie do końca sporo tańszy...
Nikkor to stara konstrukcja bez silnika, posiadająca w większości problemy z FF/BF na 200mm na cyfrowych korpusach...
Canona dostaniesz już za 4000 brutto od tego zwrot i zostaje 3750. Za silnik USM i brak problemów z celnością AF to raczej niewielka kwota...Komentarz
-
-
Tak się kłócicie, że aż uszy (oczy) więdną. Optyka przeanalizowana, do rozwiązania jeszcze sprawa AF.
4 pytania :
Prędkość AF (najlepiej zlokalizować ją pomiędzy jakimiś znanymi szkłami)
Dźwięk AF (coś na kształt T17-50? czy coś przyjemniejszego?)
Celność AF(to już było, że dobra, że 2 fotki z 30 poszły do kosza)
Kierunek zoomowania :P
(czy na skali ogniskowych patrząc od góry od strony wizjera jest po lewej stronie większa liczba, czy mniejsza?)Komentarz
-
4 pytania :
Prędkość AF (najlepiej zlokalizować ją pomiędzy jakimiś znanymi szkłami)
Dźwięk AF (coś na kształt T17-50? czy coś przyjemniejszego?)
Celność AF(to już było, że dobra, że 2 fotki z 30 poszły do kosza)
Kierunek zoomowania :P
(czy na skali ogniskowych patrząc od góry od strony wizjera jest po lewej stronie większa liczba, czy mniejsza?)
1. Szybciej niż 85 1.2, wolniej niż 85 1.8
2. Ciszej niż 17-50 ale bardziej "chrobotliwy".
3. Na 5d bardzo dobra. Na cropie czase się pomyli (350d).
4. Patrz zdjęcie post #1.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale ciekawi mnie jeszcze jedno... jak wygląda sprawa z gwarancją, ile jest lat?Komentarz
-
Nie czytałem całości, więc napiszę krótkie wrażenia z jego "testowania".
Zdjęcia bardzo przyjemne, dość ostry i precyzyjny. Ale to jest obiektyw dla amatora chcącego mieć jasne tele z tego zakresu o dobrej jakości optycznej. Koszmar zaczyna się przy zdjęciach nawet lekko dynamicznych. Dawno nie miałem w ręku obiektywu z tak beznadziejnie działającym AF-em. Gorsza była chyba tylko moja stara Tokina 400/5.6. Wolno, głośno, brak ogranicznika... do reporterki tragerdia.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez chavezNie wiem czy ktoś o tym pisał, ale ciekawi mnie jeszcze jedno... jak wygląda sprawa z gwarancją, ile jest lat?
Na aukcji Cichego widnieje, że 2 lata z możliwością rozszerzenia na kolejne 2, czyli tak jak pozostałe Tamrony.Komentarz
-
Komentarz
-
dzięki, ale szczerze to nie wiadomo za bardzo gdzie tam trafił AF ;] jak masz jakieś inne to byłbym wdzięczny.Ja mam inne.
Z konwerterem tamron 2x, przymknięte 1 działkę.
http://www.negatyw.org/test/tamron70200/t400f4.jpg
Jeszcze wracając do AF, czy mógłbyś określić jego prędkość jakoś bardziej "praktycznie"? Chodzi mi o jakiś drobny test typu seria fotek biegnącego psa etc.?350DKomentarz
-
A to dobre pytanie
To czy jest gwarancja, to jedno ale to czy mozna takie szklo naprawic po gwarancji, to drugie
Bo slyszalem, ze 28-70 nie chcieli nigdzie naprawic po uplywie gwarancji
Komentarz
-
A ja odchodząc od tematu ... ciekawe jak teraz będzie się do tego wszystkiego miała sprzedaż Sigmy 70-200 f/2.8. Moim skromnym i subiektywnym zdaniem sprzedaż teraz drastycznie spadnie, jeszcze biorąc pod uwagę wyzszą cene niż za tamronaKomentarz
-
Dobrze już, bo za bardzo się zrobiło nie na temat.
A propos Sigmy - jak już gdzieś wspomniałęm wczesniej - warto zrobić konfrontację, ale ja nie mam dotępu do tego szkiełka... Ma ktoś z Poznania ? We dwóch byłoby bardziej obiektywnie
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
Komentarz