Ja już zdecydowałem się na Tamrona, jestem amatorem i stać mnie na droższego Canona ale po co przepłacać. Wyrosłem już ze snobizmu, do dzisiaj z tamtych czasów pozostał mi kabelek między CD a wzmacniacz za 950$, teraz myślę głową a nie ego. W tym wypadku wydaje mi się że jedyna wyższość Canona to IS i literka L
X
-
-
Dlatego ja czekam na Tamiego 70-200/f4 VC
Jak widać po 17-50/2.8 i tym wątku celność sie poprawiła czyli Tamron musiał dokładniej przestudiować transmisje z puszki do obiektywu, FTM uszczelniena i takie tam są mi niepotrzebne, bo chce lepszej jakości ale prof nie jestem i nie będę
no i kasa
Albo takiego T70-300/f4 VC.... pomarzyć
Ostatnio edytowany przez milinet; 6026.Komentarz
-
Witam
stałem sie posiadaczem tego szkielka jak narazie
pełna satysfakcja....ale prawdziwy sprawdzian jutro
) fakt szybki to on nie jest
ale cena/jakosc bdb lider itp
Komentarz
-
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200
wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Pamieta ktos moze taki wynalazek jak tamron 70-300? Taki gruchot za 400 zl... Jak wypada AF w 70-200 w stosunku do niego? To taka sama maskara czy jest lepiej?Komentarz
-
Mam pytanie do użytkowników tego obiektywu.
Czy po zamocowaniu do korpusu obiektyw wykazuje lekki luz na mocowaniu tzn delikatnie "rusza" sie na boki (o tyle o ile pozwala na to kształ bagnetu), takie wyczuwalne prawo-lewo - bez użycia siły? Bedę wdzięczny za odpowiedź.Komentarz
-
-
-
Nie no... Bez przesady.
AF wypada bez porównania lepiej.
Na chwilę obecną mam oba, i 70-300 pożyczyłem na czas nieokreślony kumplowi, co by mnie to szkło nie irytowało walając się po chacie
Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
Komentarz
-
Dziś potestowałem ten obiektyw w sklepie...
i powiem szczerze, że po waszych opiniach obawiałem się o ten AF...
ale nie jest tak źle...
zdecydowanie szybszy od Canona 75-300...
no i to światło...
a i kawałek szkła w ręku... zaczynam na niego zbierać kasę
spodobał mi się...
no i na SERVO też całkiem nieźle sobie radził...
ostrzył pewnie bez pomyłek...
dźwięk nieco wkurzający no, ale co zrobić...
Komentarz
-
ta... mam identycznie ;]
podpialem do 40D znajomego i bylo to samo.
w jego 70-200/4 L rowniez byl luz.
analogicznie jak podpialem ta elke do siebie.
normalna sprawa, kazdy obiektyw ma takie luzy ;]
Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/Komentarz
-
Szukam szkła w tym zakresie ogniskowych i w przedziale cenowym 2-2.5kpln.
Mam pytanko, może ktoś testował:
Jak wypada ww. Tamron w porównaniu do Sigmy 70-200 / 2,8 APO EX MACRO HSM wersja II?
Przeszukałem prawie cały wątek, ale się nie nadtknąłem na takie porównanie.Ostatnio edytowany przez ely13; 11604.Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
Komentarz
Komentarz