X
-
-
Samo ostrzenie przebiega szybko. Gorzej jest na servo jak AF musi zmienić kierunek kręcenia, troche się zastanawia. Ale generalnie trafia.
Na razie bazuje na linijkach i cegłach, mam to szklo od niecalych 18h, wktrótce testy polowe.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
Testuj, testuj i podziel się spostrzeżeniami.Komentarz
-
Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/Komentarz
-
Chyba sprowadzają z USA ? W polską dystrybucję jakoś nie wierzę.http://www.agito.pl/Obiektywy_z_moco...01.html?bid=39
Juz mozna go kupic za 2229 pln
Wszystko zmierza w dobrym kierunku
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
-
Faktycznie, nie zwrocilem na to uwagi.
Za to tutaj rzekomo jest na stanie w cenie 2299 pln
Mysle, ze za jakis rok jego cena spadnie do mniej jak 2k, a wtedy to bedzie absolutny lider na rynku foto (jak juz nie jest...) w kategorii jakosc/cena.
Fajnie, bo spadek cen Tamrona 70-200/2.8 prawdopodobnie pociagnie za soba spadek cen Sigmy 70-200/2.8... to z kolei zaowocuje tansza cena za np. Tokina 50-135/2.8 itd itp.
Docelowo Canon bedzie zmuszony obnizyc cene za 70-200/2.8 L
Uwielbiam konkurencje na rynku
Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/Komentarz
-
Kurde zamącił mi ten temat w głowie... reasumując, cały temat stara się pokazać iż jakość optyczna Tamrona(nie jakość wykonania) jest bardzo dobra i porównywalna z Canonem 2.8L.
Moj problem polega na tym, iż szkło bedzie dosyc intensywnie eksploatowane. Koncerty w nocy - plenery - śluby - sport nieczęsto... Na bank nie zmienie go szybciej niż przez kilka lat. Czy myślicie, że lepiej jednak dołożyć ponad tysiaka i kupić super wykonaną i dobrze uszczelnioną L-ke? ahh wiem, że jeśli kupię Tamrona będę się zastanawiał, czy na pewno dobrsze zrobiłem, że może jednak Sigma byłaby lepsza, a Canon na pewno... Co byście mi poradzili?!?! HELP
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200
wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.Komentarz
-
Ostatnio czytałem w jednym z miesięczników, że Canon w USA podnosi ceny hurtowe średnio 2-3% na cały asortyment z wyjątkiem lustrzanek (samo body). Tak więc nie wiadomo jak to będzie z tymi cenami.Komentarz
-
Jeśli robisz śluby (to będzie obiektyw używany przy zdjęciach plenerowych?) to twoje pytanie jest trochę dziwne. Tamron to tańszy zamiennik Canona, przeznaczony dla amatorów którzy nie mają tyle pieniędzy żeby sobie kupić oryginalny osprzęt Canona. Ma on pewne wady a jego główną zaletą jest cena. Jeśli masz zarabiać na zdjęciach pieniądze to kup sprzęt znacznie bardziej niezawodny, dający pewność otrzymanych rezultatów.Moj problem polega na tym, iż szkło bedzie dosyc intensywnie eksploatowane. Koncerty w nocy - plenery - śluby - sport nieczęsto... Na bank nie zmienie go szybciej niż przez kilka lat. Czy myślicie, że lepiej jednak dołożyć ponad tysiaka i kupić super wykonaną i dobrze uszczelnioną L-ke?Komentarz
-
Czyli takie zastosowania, jak i u mnie. Sprawdzi się z nawiązką, a jak ci się rozleci po paru latach to sobie kupisz drugi, bo pewnie cena spadnie do tego czasu :]O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
z waszych wypowiedzi wnioskuję, że na bank nie brać Sigmy ...
ale, po przeczytaniu recenzji na stronach 19-22 tego wątku jestem przekonany że tamron jest ostrzejszy od Canona 2.8 bez IS, ale biorąc pod uwagę, że nie jest aż tak solidnie wykonany(uszczelniony) a zdaża mi się cykać w zakurzonych miejscach to myślę o L tym bardziej ze mogę go mieć za ok 3300zł a Tamrona 2200 więc różnica nie jest taka ogromna...
5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200
-
Mnie akurat najmniej martwi szczelność, a najbardziej brak IS... Przy ogniskowej 200mm na cropie to juz nawet ciężko się kadruje bez statywu ;-)
dlatego ja się wciąż bym łamał C70-200/4IS czy T70-200/2,8...Komentarz
-
Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
Sober, czyli też u Ciebie Sigma odpada...a niby taka zachwalana, taka fajna... a ktoś zna wymiary i ciężar Tamrona?5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200
Komentarz