Niech ktoś posprząta wątek o 200 L (#37 - #44)
X
-
-
Jako, że lubię kibicować dobrej optyce, a 70-200 nie mam w planach, to moją uwagę przyciągnął... niebieski pasek na obiektywie
Co to za nowa moda? A może to oznacza, że obiektyw jest równie telecentryczny jak Zuiko, które od pewnego czasu też mają takie paski?
Komentarz
-
Niebieski pasek "odsłania się" jak przełączymy w tryb MF. Przy AF paska nie widać.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
-
Kurcze, mam podobne dylematy jak wiekszosc ktorzy mysleli o C 70-200 4L. Mam nadzieje ze niedzielna aura da nam mozliwosc pobawic sie tym cackiem, jednak nic nie zastapi wziecia w lapki i przestrzelania. Cichy, szacuneczek za test. Pozdrówka!Komentarz
-
słuchajcie o co chodzi z tum skąpcem??
Wyszukiwarka najlepszych cen: miliony produktów, tysiące sklepów, setki opinii dziennie, jedno miejsce – Skąpiec.pl – wejdź i oszczędzaj!
ofert zaczynają się od 2275 zł, ale jak już wejdę do sklepu to cena jest inna...
o co chodzi? to jakaś ściema jest z tą porównywarką cenową...Komentarz
-
To jest nie fair, o ile dobrze zrozumiałem informacje zamieszczoną na stronce Tamrona to 70-200/2.8 ma wbudowany silniczek to autofocusa ale tylko w wersji z mocowaniem Nikona inne będą przenosić napęd z body.Komentarz
-
Komentarz
-
Cena minimalna ustalona przez dystrybutora to 2499 zł.
Dalsze porównania.
28-75 vs 70-200.
JPG z aparatu nic nie ruszane.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Yhym
Dziwne 5d masz, że łączy zdjęcia i napisy dodaje
Komentarz
-
-
Ja jeszcze poczekam na pojawienie się sampli z puszek cropowych jako, że pod taką podpinam obiektywy, a każdy wie, że FF to inna bajka :P
QBUŚ - gdyby było jak mówisz to podpięcie takiego tamrona bez własnego napędu do Canona skutkowało by brakiem AF. Puszki Canona od chyba 20 lat nie mają napędu AF. Wszystko jest w szkle. Wypuszczenie szkła pod Canona z napędem na wiertarkę to byłby niezły dowcip ;pOstatnio edytowany przez Grisha; 11502.Komentarz
-
Komentarz
-
Czyli Cichy nie tylko Tamronem się zajmuje??
Masz jakieś dobre ceny na VW dla forumowiczów?
qrde... zastanawiam sie ostatnio nad Canonem 70-200/2,8 - teraz mam dylemat, bo za roznice moglbym sobie jakas stalke dorzucic do zestawu... Kocham te szklane dylematy
Skasowali mi ;(Komentarz
-
No niezupełnie. 5D ma większe piksele matrycy przez co ma mniejsze wymagania rozdzielczości więc np. crop z 5D 8mpix będzie mieć lepszą rozdzielczość niż cały kadr z 30D czy 350D.Komentarz
Komentarz