X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Stach84
    Coś już napisał
    • 2007
    • 83

mój status zamówienia niezmiennie - kompletowanie zamówienia. Zaczynam się powoli bać czy nie zostanę zrobiony przez euro w balona i czy nie anulują mi zamówienia w związku ze wzrostem cen, jak to już miało miejsce u kilku kolegów z tego i z zaprzyjaźnionego forum...
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Komentarz

• arrow
      Uzależniony
      • 2009
      • 637

Mozesz to sprawdzic telefonicznie. Robilem wielokrotnie u nich zakupy. Cena zawsze byla taka jaka byla w momencie zakupu nawet jak w moim przypadku puszka wzrosla cenowo o 1000 zl. Kompletowanie zamowienia czasami dlugo trwa jak dana rzecz musza sciagac od producenta
      Canon FF

Komentarz

• MC_
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3444

Akurat Tamrona 70-200 z mocowaniem Canona ściągać nie musza, bo jest na miejscu w Toruniu.

Komentarz

• tomfoot
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2277

Sprawdź to, bo faktycznie za długo kompletują zamówienie. Tym bardziej, że na stronie nadal widnieje komunikat o wysyłce w 24 godziny (i jak tak dostałem). Wystarczy, że napiszesz do osoby odpowiedzialnej za zamówienie, którą podali w potwierdzeniu przyjęcia zamówienia. Mi nie zdarzyło się, żeby coś zmienili w trakcie realizacji, a kupiłem tam wiele rzeczy.

Komentarz

• Stach84
            Coś już napisał
            • 2007
            • 83

Zamieszczone przez MC_
            Akurat Tamrona 70-200 z mocowaniem Canona ściągać nie musza, bo jest na miejscu w Toruniu.
            ja zamówiłem do nikona. po tym jak zamówiłem na stronie sklepu widniał status dostępny w 24h a teraz widnieje status - chwilowo niedostępny
            D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7443

Sklepy panikują, bo od nowego roku jest na Tamrona nowy cennik, a pewnie nie pozmieniali cen licząc, że jakimś cudem uda się kupić taniej. Nie uda się.
              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

Ewentualnie trzeba uderzać tam, gdzie mają jeszcze zapasy porobione. Wtedy tylko 1% vat uderzy.

Komentarz

• N00bek
                  Zablokowany
                  • 2010
                  • 734

MC_, byłem w euro agd, pomacałem tego Tamrona 70-200 i sobie odpuszczam. Jakoś tak mi przyszło, że do stałek się zaczynam przyzwyczajać ;D Stąd chyba lepiej będzie mi kupić za te 3kafelki 200/2.8L niżeli 70-200/4 czy w/w tamiego. Jakoś przekonania nie mam, co do szybkości tego AF.

Miałem do czynienia z tym AF na pentaxie k5 - jak dla mnie wydaje się wolniejszy w stosunku do 70-200/4 podpiętego pod 350D. Może kwestia modelu

Komentarz

• igor58
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1861

Nie wiem, czy sklepy panikują, ale np. Tamron 70-300 VC USD kosztuje w Krakowie 100 złotych taniej (plus możliwość negocjacji, czyli jeszcze zejście o 50 zł.) niż u Cichego...

Komentarz

• tomfoot
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 2277

a ktoś Cię zmusza do zakupów u Cichego? przecież możesz wybrany przez siebie obiektyw kupić nawet na targu od Saszy
                      ja nie kupiłem od Cichego w efekcie, ale nie widzę problemu że nawet czasem coś sprzedaje nieco drożej oferując w zamian masę pracy i zaangażowania
                      odwieczna dyskusja - kupować w małym sklepie czy dyskoncie ... z tym że to nie ten wątek

Komentarz

• igor58
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1861

Nikt mnie nie zmusza do zakupów u Cichego, natomiast straszenie podwyżkami w sklepach (a więc wysyłanie "subtelnego" komunikatu: "kupujcie u mnie") jest trochę nie fair. Tylko tyle.
                        Nie interesuje mnie, kto i ile zaangażowania wkłada w swoją pracę, bo solidność i profesjonalizm uważam za rzecz absolutnie podstawową w każdej wykonywanej profesji.

Komentarz

• gavin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 1339

Czy ten tamron punkty krzyżowe traktuje jak liniowe?

Komentarz

• drfidel
                            Zablokowany
                            • 2010
                            • 111

Zamieszczone przez gavin
                            Że jak ?

Komentarz

• BeatX
                              PLUS member
                              PLUS member
                              • 2007
                              • 1733

Zamieszczone przez gavin
                              nie wiem, czy traktuje boczne jak krzyzowe, ale jak mialem to szklo to z 30D trafial w punkt i srodkowym i bocznymi.
                              to na 40D, 50D, czy tam 7D pewnie bedzie rownie dobrze.
                              albo lepiej ;]
                              Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/

Komentarz

• gavin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 1339

że tak:

Problemy z obiektywami Tamron?
                                Plotkarskie serwisy donoszą o problemach obiektywów Tamron 17–50 mm f/2.8 VC, 60 mm f/2 Macro, 70–200 mm f/2.8 oraz 10–24 mm f/3.5–4.5 podczas współpracy w lustrzankami Canon EOS 40D/50D/60D/7D. Problem tkwi w systemie automatycznego ustawiania ostrości, gdyż obiektyw nie jest w stanie skorzystać z zewnętrznych punktów krzyżowych (pracują one jako liniowe), w które wyposażone są układy AF zastosowane w lustrzankach. Podobno europejski oddział Tamrona jest już świadomy tej wady i oczekuje na oficjalne stanowisko centrali w tej sprawie.

wyjaśniło się to w końcu?

Komentarz

Pracuję...