X
-
-
Czy piszesz o mnie ? Komunikat wysyłam zupełnie inny tzn. nie pochwalam praktyki zaniżania cen w sklepach internetowych, a kiedy przychodzi do zakupu okazuje się, ze towaru nie ma, a nowa partia będzie ileś tam drożej. Normalna praktyka.Nikt mnie nie zmusza do zakupów u Cichego, natomiast straszenie podwyżkami w sklepach (a więc wysyłanie "subtelnego" komunikatu: "kupujcie u mnie") jest trochę nie fair. Tylko tyle.
Nie interesuje mnie, kto i ile zaangażowania wkłada w swoją pracę, bo solidność i profesjonalizm uważam za rzecz absolutnie podstawową w każdej wykonywanej profesji.
.Nigdy nikogo i nigdzie nie namawiałem na zakupy u siebie. Jeśli ktoś ma możliwość i chęci kupić taniej, często bez faktury czy gwarancji polskiego dystrybutora - proszę bardzo.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
A ja głupi myślałem, że sensory AF są w body a nie w szkle...że tak:
Problemy z obiektywami Tamron?
Plotkarskie serwisy donoszą o problemach obiektywów Tamron 17–50 mm f/2.8 VC, 60 mm f/2 Macro, 70–200 mm f/2.8 oraz 10–24 mm f/3.5–4.5 podczas współpracy w lustrzankami Canon EOS 40D/50D/60D/7D. Problem tkwi w systemie automatycznego ustawiania ostrości, gdyż obiektyw nie jest w stanie skorzystać z zewnętrznych punktów krzyżowych (pracują one jako liniowe), w które wyposażone są układy AF zastosowane w lustrzankach. Podobno europejski oddział Tamrona jest już świadomy tej wady i oczekuje na oficjalne stanowisko centrali w tej sprawie.
wyjaśniło się to w końcu?Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
ja już biegnę i sprzedaję swoje tamrony, bo nie dość że z nimi będę miał problem to jeszcze mam do tego zestawu aparat z najbardziej kijowym AF na świecie czyli 5d mkII, to nie może zadziałać, a zdjęcia które do tej pory robiłem to .... ich po prostu nie było
cóż, mam nadzieję że Martyna zachęci mnie do jakiejś AlfeczkiKomentarz
-
-
Piszę o sklepach realnych, nie internetowych.
Np. Fotopanorama w Krakowie, gdzie oferta Tamrona jest bogata, a obiektyw, ktory mnie interesuje jest w ciągłej sprzedaży i niższej (o 100-150 złotych) cenie. Tak, to był komentarz do nowego cennika Cichego.Komentarz
-
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Wiesz jaka jest różnica? Że u Cichego wymienisz na inny jeżeli ten będzie Ci mydlił. Natomiast w takim sklepie internetowym jesteś pewien, że Ci wymienią?
Dla mnie Cichy, na forum to kolega. Na allegro czy w necie jest sprzedawcą jak każdy inny. Nie zrobi mi to, że zapłacę te 150zł mniej. Jak kupować sprzęt to na poważnie i z jakimś zabezpieczeniem (które od CIchego mogę mieć). Natomiast w Fotopanoramie po zakupie pewnie Cię zleją lub karzą wysłać do serwisu. To ma być to taniej?Komentarz
-
Ja bym się jeszcze uczepił tych faktycznych cen w Fotopanoramie, na stronie mają zupełnie co innego niż pisze igor58. 150 zł taniej to jest niższa cena od hurtowej, więc w ogóle o czym my rozmawiamy...O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Podałem cenę ze sklepu, byłem tam, miałem obiektyw w ręku (cena - 1699). Mieli jeszcze kilka sztuk. Powiedzieli, że są w stanie zejść jeszcze o co najmniej 50 zł, bo kupiłem u nich wcześniej T17-50/2.8 i kilka drobiazgów. U Ciechego, jak pamiętam, ten obiektyw kosztuje w granicach 1800 (wg jego nowego cennika z tego roku). Jeśli się pomyliłem, przepraszam Cichego i forumowiczów.Komentarz
-
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Ile kosztuje przedłużenie gwarancji???
No i czy jest możliwość zakupu na ratki???
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
Dzięki za ciekawy test, zastanawiam się tylko czy to pierwsze wrażenie nie jest trochę mylne. Piszesz że:
+ wygląd !
+ cena !!! 2490,- brutto na dzień dzisiejszy
+ jakość zdjęć (ostrość na 2.8 )
+ macro (od 0.9m)
+ współpraca z TC
+ dokładność AF
OK. Ale ja mam niemiłe wspomnienia z Tamronami. Stare dobre czasy kiedy ubogość portfela zmuszała do pstrykania tymi szkiełkami, zostałem niemile zaskoczony brakiem ostrzenia przez Tamronka na ... mrozie. Sprawował się dobrze latem ale kiedy zabrałem go zimą w plener przy -15, poniedział ... NIE !
Mam nadzieję że obecnie Tamron wypuścił wersję ... CAŁOROCZNĄ ! :-)Canon EOS 1D Mark III l Canon 24-70 f/2,8 l Canon 70-200 f/2,8 SI l Canon 50 f/1,2 l Canon 580 EX II, Canon 300/2,8 IS LKomentarz
-
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
sigpicKomentarz
-
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
Komentarz