X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Zamieszczone przez allxages
    No to dziwny ten bokeh wyszedł. W sensie dość duża GO..
    Ale to logiczne jest. Zmniejszając cały obrazek do tego samego rozmiaru, co crop podobnego obrazka, otrzymamy większą GO.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• jellyeater
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 1631

Magic te zdjęcia z choinką. Żadne baterie i sworznie nie mogą się z tym równać. :P Ciekawe na ile podobny efekt dałoby radę wciągnąć tym F2.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• jacek_73
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2587

Zamieszczone przez jellyeater
        Magic te zdjęcia z choinką. Żadne baterie i sworznie nie mogą się z tym równać. :P Ciekawe na ile podobny efekt dałoby radę wciągnąć tym F2.
        Podobna myśl przemknęła mi przez głowę
        Jestę fotografę
        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez jellyeater
          Ciekawe na ile podobny efekt dałoby radę wciągnąć tym F2.
          Jeśli ktoś nie ma czegoś podobnego w archiwum, to mogę powtórzyć dopiero za 9 miesięcy.
          Mam do takiego porównania tylko bokeh z 85/1.8.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• jacek_73
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 2587

Zamieszczone przez dinderi
            Jeśli ktoś nie ma czegoś podobnego w archiwum, to mogę powtórzyć dopiero za 9 miesięcy.
            Mam do takiego porównania tylko bokeh z 85/1.8.
            Ubrać choinkę to chyba nie problem
            Jestę fotografę
            miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• tomfoot
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 2277

Przeciez mozna na choince powiesic jajka i zajaczki!

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Zamieszczone przez jacek_73
                Ubrać choinkę to chyba nie problem
                W Marcu? Chyba w Bydgoszczy

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• roshuu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1107

Oj panowie, panowie. Czytam sobie ten watek od 1szej strony i zastanawiam sie ilu z Was robi zdjecia a ilu "robi zdjecia"... Testowalem 35/1.4 vs 35/2 i absolutnie roznica w cenie nie jest adekwatna do jakosci! Po wzgledem obrazka 35L ma mniejsza winiete, jest jasniejszy o 1 dzialke, ma lepszy kontrast a co do ostrosci to nawet kit dobrze skalibrowany daje zylete! Wszystkie w/w roznice skorygowalem sobie w acr badajac "milimetr po milimietrze" roznice pomiedzy 2ma 35tkami. Final - sa prawie idenyczne! Oczywiscie obudowa i USM to co innego ale pierwszy + mnie grzeje a AF w 35/2 jest naprawde celny. Od ponad roku jezdze z 35/2 na sluby jako podstawowym szklem, sprzedalem 24-70L, ktore wymieklo przy 35/2. Jestem naprawde zadowolony z tej tanszej alternatywy. Panowie robta zdjecia i nie onanizujcie sie - klient (jesli fotografia bedzie fajna i kolorowa) kupi od Was zdjecia za gruba kase nawet jesli bedziecie miec podpiete 18-55 do 350D
                  6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Komentarz

• jellyeater
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 1631

Testowalem 35/1.4 vs 35/2 i absolutnie roznica w cenie nie jest adekwatna do jakosci!
                    Trzeba jednak ubrać choinkę...

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• AMB
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 112

Wykonanie 35/1.4 lepsze, aczkolwiek nie rozni sie z zewnatrz niczym z tym z 85/1.8 - a to nie L... ten sam plastik itp
                      skoro u ciebie niewiele się różni to ja mam chyba jakieś dziwne 35L i 85 1,8

Komentarz

• horak
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 589

35L ma obudowę z tego samego tworzywa co 100L (ta sama faktura) i jeśli się nie mylę to tylko te 2 obiektywy mają taką obudowę.

Komentarz

• greg1981
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 70

Widzę i czytam watek od początku i co jakiś czas przewija się wymiana zdań uzytkowników posiadających 2.0 a 1.4. W związku z tym, że jestem na etapie kupna 35 to ja juz sam nie wiem co mam zakupić. Zdecyduję się jednak chyba na 1.4, podobne małe przepychanki słowne były, gdzy zamierzałem zamienić 7d na 5d i wtedy też sporo ludzi twierdziło, że nie ma wiekszej różnicy i takie tam - po zakupie FF zobaczyłem inny świat. ps. mam nadzieję, że po przypięciu 1.4 też zobaczę coś nowego co ucieszy mnie.
                          Ostatnio edytowany przez greg1981; 31522.

Komentarz

• dreamstorm
                            Uzależniony
                            • 2009
                            • 642

Na pewno zobaczysz, bo różnica w obrazku miedzy f2 a f1.4 jest spora Ostrość to rzecz drugorzędna.
                            Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Komentarz

• Greg S
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 188

Miałem okazję robić zdjęcia zarówno L-ką jak i wersji f2. To co mi najbardziej rzuca się w oczy to kolory. W f2 kolory są wyprane z jakimś buraczkowo-pomarańczowym zafarbem (tylko ja to widzę?) przez co zdjęcia z L-ki prezentują się już na starcie znacznie lepiej. Kwestie silnika AF i różnicy jednej działki przysłony pomijam.

Komentarz

• Matt_K-K
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 322

Na pewno w 35L plastik nie jest taki jak w 100L - w tym drugim ma lekką fakturę, w 35L jest gładki. Ale to tylko detal, bo najważniejsza jest optyka.

Osobiście 35L sprzedałem, gdyż stosunkowo rzadko używałem tej ogniskowej - obecnie mam 35/2, ale nie wdając się w truistyczne stwierdzenia, że jest gorszy itp., stwierdzam iż w relacji cena/jakość jest jednym z fajniejszych wyborów jakie można wykonać dysponując względnie niewielkim budżetem. Kolory faktycznie są inne niż w elce, ale nie powiedziałbym że bardziej pomarańczowe - wręcz przeciwnie, mnie wydają się takie bardziej niebieskawe W każdym razie 35/2 to niewielki gabarytami a wielki duchem kompan w moim plecaku

Komentarz

Pracuję...