X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michael_key
    Fotografujący
    • 2009
    • 2129

Zamieszczone przez crazy
    Janmar - z całym szacunkiem ale zaczynacie "świrować" Kurde macie robić zdjęcia a nie pisać takie dyrdymały, nie wiem co się ze społeczeństwem dzieje , że stało się takie jak na tym forum. Zero radości tylko wieczne pisanie o dupie marynie i bezsensowne alanizlowanie tego czy tamtego... wrrrrr
    Hmmm... w końcu ktoś widzę się odważył i włożył kij w mrowisko :grin:

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Osłona do 35/2 jest wciskana i jest badziewna! Setki razy odpinała się i spadała mi na ziemie

Komentarz

• crazy
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1554

Zamieszczone przez michael_key
        Hmmm... w końcu ktoś widzę się odważył i włożył kij w mrowisko :grin:
        Nic tylko prawde napisałem
        Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Zamieszczone przez crazy
          Nic tylko prawde napisałem
          podobnie jak janmar!

a Twoja reakcja na jego opinie jest personalna i odrobine zbaczajaca z kierunku dyskusji z tzw. zachowaniem szacunku do innych uzytkownikow. jeszcze daleko do tego, zeby musialo az dojsc do "spacyfikowania watku", za co dziekuje, ale rownoczesnie prosze o nieco wiecej rezerwy odnosnie prawa innych uczestnikow do wlasnej opinii, zeby sytuacji niepotrzebnie nie nakrecac... rowniez kolege michal_key o wstrzymanie sie od podsycania...
          www albo tez flickr

Komentarz

• crazy
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1554

akustyk - nikogo nie mam zamiaru do niczego namawiac ani tym bardziej czegokolwiek podsycać, napisałem własne zdanie ot cała sprawa. Wole cieszyć sie z robienia zdjęć a czy zrobie owe plastikiem za 1000 zł czy magnezowym za prawie 6 tyś nie ma dla mnie znaczenia. Ostatnio robiłem zdjęcia Heliosem i jestem ciekaw czy jakbym je tutaj zapodał który kolwiek z Was rozpoznałby czym faktycznie robione

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Zamieszczone przez crazy
              Ostatnio robiłem zdjęcia Heliosem i jestem ciekaw czy jakbym je tutaj zapodał który kolwiek z Was rozpoznałby czym faktycznie robione
              Dawaj, dawaj!
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• pjakusz
                Początki nałogu
                • 2006
                • 269

Zamieszczone przez crazy
                akustyk - nikogo nie mam zamiaru do niczego namawiac ani tym bardziej czegokolwiek podsycać, napisałem własne zdanie ot cała sprawa. Wole cieszyć sie z robienia zdjęć a czy zrobie owe plastikiem za 1000 zł czy magnezowym za prawie 6 tyś nie ma dla mnie znaczenia. Ostatnio robiłem zdjęcia Heliosem i jestem ciekaw czy jakbym je tutaj zapodał który kolwiek z Was rozpoznałby czym faktycznie robione
                Hmmm, jak na kogoś, kogo sprzęt nie interesuje, bardzo dużo udzielasz się w wątkach sprzętowych. Sprawdziłem tylko ostatni miesiąc - kilkadziesiąt Twoich postów, WYŁĄCZNIE w tematyce sprzętowej

Komentarz

• crazy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1554

A sprawdziłeś czym fotografuje jak już tak dogłebnie mnie sprawdzałeś?? To że udzielam sie w takich a nie innych wątkach nie oznacza że jara mnie sprzęt i takie sie nim podniecanie jak Wy to robicie, po prostu lubie poczytać Wasze ekscytacje wszechobecne

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12158

Zamieszczone przez crazy
                    A sprawdziłeś czym fotografuje jak już tak dogłebnie mnie sprawdzałeś?? To że udzielam sie w takich a nie innych wątkach nie oznacza że jara mnie sprzęt i takie sie nim podniecanie
                    skad w takim razie zalozenie, ze innych uzytkownikow forum jara sprzet? no bo, jak sam stwierdziles, na podstawie aktywnosci na forum tego nie sposob okreslic.

Zamieszczone przez crazy
                    jak Wy to robicie, po prostu lubie poczytać Wasze ekscytacje wszechobecne
                    wyczuwam klasyczne polskie "Oni" i konflikt wyalienowanej jednostki...

z zewnetrznej perspektywy nie roznisz sie niczym od innych uzytkownikow forum. to na czym dokladnie polega roznica miedzy Toba a Nami?
                    www albo tez flickr

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

Zamieszczone przez akustyk
                      z zewnetrznej perspektywy nie roznisz sie niczym od innych uzytkownikow forum. to na czym dokladnie polega roznica miedzy Toba a Nami?
                      Że "oni" mamy L, a "my" chciałbym mieć?
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

Zamieszczone przez dinderi
                        Mirek... juz nie nakrecaj dalej, z laski swojej... jako stary uzytkownik forum powinienes wiedziec kiedy odpuscic

moge przeczyscic tego OT?
                        www albo tez flickr

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Zamieszczone przez akustyk
                          Mirek... juz nie nakrecaj dalej, z laski swojej... jako stary uzytkownik forum powinienes wiedziec kiedy odpuscic

moge przeczyscic tego OT?
                          Czyścić
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Ale w zasadzie, to zainteresowało mnie to porównanie Heliosa z 35L.
                          Sa to wprawdzie rózne ogniskowe, bo Helios to bodaj 58 mm a więc 35x1,66. Ale mozna przyjąc, że to będzie porównanie, jak 35 zapięte do cropa, a Helios do FF.
                          Wymyślę, jakiś efektowny temacik i jak rodzina pozwoli, to zrobię dzisiaj zdjęcia porównawcze na F1.4 i 2
                          Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• crazy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1554

Dlatego ja już nic nie bede pisał a Lki posiadam Panie Dinderi

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

Zamieszczone przez dinderi
                              Czy wziąłeś pod uwagę pewną grupę użytkowników pozbawioną absolutnie talentu, którzy na domiar złego mają tego świadomość i dla których posiadanie JUŻ 35/2.0 to prawie nadto? Ale to każdy sam sobie musi odpowiedzieć na pewne (trudne) pytania i jak gorąca głowa ostygnie, spokojnie cofnąć się do postu nr1 tego wątku i popatrzeć...i ocenić. Mówię tu o niezdecydowanych co wybrać.

MY pozdrawiają ONYCH :smile:
                              Jestę fotografę
                              miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Zamieszczone przez jacek_73
                                Czy wziąłeś pod uwagę pewną grupę użytkowników pozbawioną absolutnie talentu...
                                Oczywiście, że wziąłem. Również tych niepozbawionych talentu.
                                Nie miałem w ręku 35/2 ale po tym co widziałem w internecie jestem przekonany, że da się nim doskonałe zdjęcia robić. Tak samo, jak równie doskonałe zdjęcia można zrobić każdym innym obiektywem. Z tym, że im słabszy obiektyw tym więcej trzeba mieć talentu, żeby zrobić doskonałe zdjęcie.
                                Moja eLżbieta znacznie przerasta moje umiejętności, a mam ją tylko dlatego, że miałem ochotę sobie kupić. Nie uważam, że posiadanie jej stawia kogokolwiek na wyższej pozycji w jakiejkolwiek hierarchii. 35/2 ma ogromne walory, o których wspomniał np. Allxages, a które sa absolutnie nie do przecenienia. Zdecydowanie łatwiej wsadzić 5D+35/2 do kieszeni spodni, niż 5D+35L, a do zdjęć, gdzie treść się liczy, a nie głebia ostrości i bokeh, nic lepszego nie trzeba. Tyle, że jak wspomniałem, takie zdjęcia robią prawdziwi zawodowcy...

PS. Posiadanie eLi ma równiez tę zaletę, że kiedy robi się nią zdjęcia, to już nie ma tłumaczenia, że "ooo, a bo on ma najlepsze obiektywy, dlatego takie zdjęcia. Jakbym ja taki miał, to tez bym umiał takie robić". Nie ma przebacz. Trzeba zacisnąć poślady i wziąć się do roboty, bo szczyt techniczny został osiągnięty.
                                Pewnego dnia sprzedam swoje elki i tak jak jedna moja znajoma, zostawię sobie jeden, wcale nie jasny zoom. I w zupełności wystarczy.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...