X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nowart
    Uzależniony
    • 2007
    • 809

Zamieszczone przez pjakusz
    Albo z PL i z dystrybucji K-Consult, albo EU i gwarancja europejska. Opcji kupione w PL z gwarancją EU nie ma.
    no i w tym cały szkopuł, że to jest najśmieszniejsze. tak jak pisałeś - przecież Polska nie leży w UE...
    mimo wszystko życzę powodzenia w rozmowach a jak się nie uda to oddaj do sklepu z tytułu ustawy niezgodności i niech oni oddadzą skoro wg nich to nie problem i zawsze serwis ich sprzęt przyjmuje.

Komentarz

• niekrasz
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 40

ktos moglby wrzucic jakies linki do galerie "nietestowych", ale fotoalbumow z sesji, portretow itd

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7443

A czym się różni potret testowy od nietestowego ?
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• pjakusz
          Początki nałogu
          • 2006
          • 269

Po interwencji u dystrybutora sprzęt jednak trafił na regulację w ramach gwarancji. W serwisie okazało się, że to pierwszy taki obiektyw u nich, nie mają go ani w systemie, ani oprogramowania do niego. Regulacja trochę potrwa, najpierw Japończyki muszą dostarczyć soft. W dobie internetu to niby nie problem, ale prawa Murphy'go wiecznie żywe :/
          Jak sprzęt wróci z regulacji napiszę jak się sprawuje ze starym 5d.

Komentarz

• myslidar
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1010

To współczuję. Ja czekałem prawie 3 miesiące na ten soft od japońców No i się nie doczekałem..
            Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
            Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• szymekgd
              Początki nałogu
              • 2008
              • 292

Soft to nic, ale moze, jak to bylo w starszych sigmach, beda z Japoni slac nowa plytke elektr. do obiektywu?
              CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• pjakusz
                Początki nałogu
                • 2006
                • 269

Zamieszczone przez szymekgd
                Soft to nic, ale moze, jak to bylo w starszych sigmach, beda z Japoni slac nowa plytke elektr. do obiektywu?
                Nie strasz Obiektyw na razie robi bardzo dobre wrażenie, na 5d2 i 7d po mikroregulacji trafia powtarzalnie i tam gdzie trzeba. Płytki ma chyba OK

Komentarz

• andrzej3k
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 144

Nie strasz .....
                  Płytki ma chyba OK
                  No, to akurat łatwo sprawdzisz. Otwórz rawa z 5-tki w DPP. Jeśli przycisk i opcje Tune będą aktywne tzn., że elektronika Sigmy dogaduje się z 5d.

Komentarz

• sirgerwazy
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 314

ahhh...
                    to właśnie główny powód dlaczego nie kupuje sigm gdzie istotny jest af ....
                    ja również czekałem na soft do s30 1.4 - 2 miesiące i się nie doczekałem ))
                    po tych przygodach nie miałem ochoty już nawet testować s85 1.4 - porostu kupiłem 85L ))

życzę powodzenia
                    Pkt 8 regulaminu forum
                    plutophoto.blogspot.com

Komentarz

• gadget_zary
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1046

myslidar nie tyle na soft czekałeś co na płytkę do programowania tego softu Ja czekałem 30 dni roboczych. W gwarancji jest napisane że mają max 14 dni roboczych w sytuacji gdy serwis nie ma czegoś na miejscu.

Komentarz

• nowart
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 809

Po interwencji u dystrybutora sprzęt jednak trafił na regulację w ramach gwarancji.
                        No to działa ta gwarancja w końcu czy nie? Bo się pogubiłem ... czy może zadziałała warunkowo a Ty dostałeś pokutę?
                        Reszty nie skomentuję, żenada jakaś... możesz się przypadkiem nie doczekać

Komentarz

• pjakusz
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 269

Zamieszczone przez nowart
                          No to działa ta gwarancja w końcu czy nie? Bo się pogubiłem ... czy może zadziałała warunkowo a Ty dostałeś pokutę?
                          Reszty nie skomentuję, żenada jakaś... możesz się przypadkiem nie doczekać
                          No przecież napisałem. Przy pierwszej wizycie w serwisie nie działała, po interwencji u dystrybutora dostałem dyspensę i już działała. A co do softu - póki co jestem dobrej myśli, obiektyw nowy to i mogło się trafić, że jeszcze nie trafił do nich żaden na regulację. Tym bardziej że szkło naprawdę dobre, coraz więcej puszek ma regulację AF - coraz mniejsza grupa fotografów potrzebuje wsparcia serwisu. Z rozmowy z technikiem wynikało, że soft mogą dostać mailem. Mam nadzieję że wszystko szybko się zakończy, ale jeśli będą jakieś problemy, na pewno je opiszę.
                          Trzymam kciuki za rodzimy serwis, ale jeśli im się nie uda, wyślę sprzęt do DE - ktoś w końcu musi umieć regulować ten obiektyw

Komentarz

• pjakusz
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 269

Straszyliście, a Japończyki wraz z serwisem sigmy w Gdyni to szybkie chłopaki We wtorek wieczorem sprzęt trafił do serwisu, w środę serwisy wymieniły się mailami i po 24 godzinach sprzęt wyregulowany Wczoraj święto, sprzęt odebrałem dzisiaj. Wygląda na to, że wszystko OK, na starym 5d ostrzy w punkt.

Komentarz

• Sunders
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 2746

Wygląda na to, że wszystko OK, na starym 5d ostrzy w punkt.
                              A co na innych puszkach?Też wszystko wygląda O.K.?
                              http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• pjakusz
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 269

Zamieszczone przez Sunders
                                A co na innych puszkach?Też wszystko wygląda O.K.?
                                Nie sprawdzałem, ale po pierwsze na wszystkich trzech moich puszkach sigma miała taki sam FF, więc pewnie po wyregulowaniu na jednej trafia też na pozostałych dwóch. Ale nawet gdyby było coś nie tak, to mam mikroregulację AF. Mimo wszystko jutro posprawdzam jak sigma pracuje na reszcie puszek.

Komentarz

Pracuję...