Jeśli to jest Twoja pierwsza wizyta na naszym forum, pamiętaj sprawdź listę najczęściej zadawanych pytań FAQ . Zapraszamy do zarejestrowania się
Z uwagi na kłopoty wbudowanej "szukaczki" zalecamy korzystanie z narzędzia alternatywnego, wyszukiwarki google.
Istnieje kilka sposobów korzystania z narzędzia, najprostsze z nich to:
1. Rozbudowana wyszukiwarka Kolaj-a: http://maciejko.net/cbsearch/
W okienku wpisujemy szukaną frazę a w rozwijanym menu poniżej wybieramy całe forum lub też konkretne podfora.
Szukać możemy na całym forum, tylko w tytułach wątków lub też tylko w postach konkretnego użytkownika. Narzędzie umożliwia również wyłączenie z wyników wyszukiwania tematyki ślubnej.
2. Bezpośrednio przez google http://google.pl
w celu wyszukiwania informacji na CB wpisujemy: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie w tytułach i treści postów
lub: allintitle: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie wyłącznie w tytułach
Istnieje też możliwość bezpośredniego wyszukiwania googlem, ograniczonego do poszczególnych forów i działów. Aby znaleźć coś w konkretnym dziale konstruujemy zapytanie w następujący sposób: "Canon Board > nazwa_forum > nazwa_działu" "szukana_fraza" site:canon-board.info
np.: "Canon Board > Sprzet Cyfrowy > Canon dSLR" "7D" site:canon-board.info
3. Za pomocą wtyczki do przeglądarki internetowej, którą możemy pobrać w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=22036
Chcą ograniczyć wyszukiwanie do tytułów wątków wpisujemy. allintitle: szukana_fraza
Wyszukiwanie ograniczone do tytułów wątków działa jak wyżej lecz nie wpisujemy już oczywiście "site...."
Wbudowana wyszukiwarka przyjmuje obecnie zapytania złożone z 5 lub więcej znaków i nie zawierające znaków typograficznych ("-" "/" itp.). Znajdzie więc wyniki dla zapytania "plecak", "teleobiektyw" czy "1200L" ale dla "600D","70-200/2.8", "24-70"czy "35/2" już nie.
Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Gość: Jeśli coś działa - nie ruszaj. Jeśli nie działa - udawaj, że tak miało być.
Nie lepiej bylo samo body kupic? kosztowalo by cie grubo ponizej 4000 tys i tez mialbys Cashback. Po co kupiwac KIT skoro zamierzasz go sprzedac? Sam kit jest warty okolo 150 zl (drozsza wersja z USM)
Pudelko nie musi miec naklejek zeby kase dostac. Musi byc kupione w kraju objetym promocja i po 1szym kwietnia.
Body w Fotojokerze 4700zł , pewnie jakieś stare zapasy. Brałem z kitem bo było taniej, jak go sprzedam za 150zł to otrzymuję kwotę o której mówię. Wiem że body nie musi mieć naklejek, informowałem w ten sposób że mają pewny Cash Back'owy sprzęt.
Kilka razy analizowałem allegro uwzględniając koszt wysyłki, w pierwszej wersji ciężko o kontakt, brak odzewu, w stosunku do mojej wersji straciłem ok 120zł w stosunku do drugiej propozycji straciłem ok 20zł.
Jest jedna podstawowa sprawa, przy tej kasie to chyba wolę osobiście pomacać aparat, nie wszyscy są z mojego miasta i nie wszyscy oferują darmowe macanie sprzętu (oferowane punktu odbioru to zazwyczaj prywatne osoby którym terzeba zapłaciś ok 50zł, nie ważne czy bierzesz sprzęt czy też nie ), uwzględniając te małe niedogodności związane kosztami przejazdu itp. chyba czasami lepiej kupić na miejscu, zawsze mogę podziękować Pani z Fotojokera za testowanie, nic nie płacąc. No i jeszcze wspomniane płatności kartą, też mały plus.
Czeka mnie bawienie się w wysyłanie listów i zaglądanie na konto bankowe, ale jakoś to można przeżyć. Mam psychiczny luz że mam pewny sprzęt, nie gdzieś tam, skąś tam.
Pozdrawiam
Kilka razy analizowałem allegro uwzględniając koszt wysyłki, w pierwszej wersji ciężko o kontakt, brak odzewu, w stosunku do mojej wersji straciłem ok 120zł w stosunku do drugiej propozycji straciłem ok 20zł.
Jest jedna podstawowa sprawa, przy tej kasie to chyba wolę osobiście pomacać aparat, nie wszyscy są z mojego miasta i nie wszyscy oferują darmowe macanie sprzętu (oferowane punktu odbioru to zazwyczaj prywatne osoby którym terzeba zapłaciś ok 50zł, nie ważne czy bierzesz sprzęt czy też nie
Pozdrawiam
eee..?? nie rozumiem co chcesz powiedziec przez ten cytat. Straciles 120 zl? i 20 zl? za to ze bierzesz aparat czy nie placisz 50 zl?
Ja akurat jak kupowalem moja lampe w fotojokerze to pytalem co w momencie kiedy cos z lampa jest nie tak, ze np w ciagu 2 dni cos sie jej przydarzy i odmowi wspolpracy. Pan z fotojokera powiedzial ze nie oddaja kasy i nie wymieniaja na nowy. Tylko seriws. Podbijaja CI gwarancje w minucie placenia za sprzet. W nosie mam taki biznes. Masa sklepow daje ci tydzien na sprawdzeie spokojnie a dopiero potem podbija karte gwarancyjna!
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Cześć Wszystkim. Mam drobny kłopot..właśnie zamierzam kupić body 5d, ale TIP chce mi go wyciągnąć z zestawu kit 5d +24-105, dając mi rachunek na zestaw + wycięte kody z obiektywu, stąd moje pytanie/obawy. Jakie kody z zestawu KIT należy posiadać, aby otrzymać cashback? Rozumiem, że z zewnętrznego pudełka i z pudełka obiektywu? Obydwa są do wycięcia z kartoników, czy jeden z nich jest np. naklejką i ostatnie pytanie: czy te kody nawiązują jakoś do siebie, czy można się jakoś upewnić, że kod z obiektywu nie jest, np. wycięty z nieKITowego obiektywu.
Tak. Dowód zakupu kit'a z miejsca w którym go kupił, obiektyw sprzeda komuś pewnie już bez paragonu. Chciałem kupić body nie z zestawu, ale podobno teraz nie ma, albo coś kręci.. no ale cenę ma teraz chyba najlepszą na allegro, no i zdaje się że parę osób już od brało od niego sprzęt, więc wydaje się wiarygodny ,a już dłużej bez puszki nie pociągnę..
Tak. Dowód zakupu kit'a z miejsca w którym go kupił, obiektyw sprzeda komuś pewnie już bez paragonu. Chciałem kupić body nie z zestawu, ale podobno teraz nie ma, albo coś kręci.. no ale cenę ma teraz chyba najlepszą na allegro, no i zdaje się że parę osób już od brało od niego sprzęt, więc wydaje się wiarygodny ,a już dłużej bez puszki nie pociągnę..
Do aplikacji o zwrot kasy musisz zalaczyc te ktore zakreslilem czerwonym.
Pierwsza naklejka zawiera informacje ze jest to zestaw KIT, nastepne kody to numer seryjny obiektywu i body.
W takim przypadku facet musi ci oddac pudelko (a to znaczy ze ktos bedzie tam mial obiektyw bez pudla i zwrotu kasy (obiektyw pakowany jest w biale czyste pudelko) i dodatkowo wystawic Ci dowod zakupu na KIT ( a nie na samo body. Musisz tego doplilnowac bo zwrotu nie dostaniesz. DO tego pamietaj ze bedziesz musial tez podac numery seryjne body i obiektywu w aplikacji.
Co do samego body (nie kitowego) to u mnie w sklepie jest do kupienia nowka za okolo 8200 (z dowodem zakupu na cashback i z gwarancja realizowana na Zytniej)
Jest jeszcze druga wersja KITA 5D+105 i wyglada tak:
Tam chyba body jest pakowane w biale pudelko a do tego obiektyw ma swoje normalne pudelko z nadrukami (jak normalnie kupiony) w takim wypadku kod na obiektyw jest na pudle, a odnosnie body to ci nie powiem. Napewno nie ma zadnych naklejek na duzym kolorowym pudle. (Patrzylem bo mialem taki kupic ale facet mieszal bo dal mi 5d w pudle od 24-70 a paragon na 24-105 i wogole ostro krecil wiec podziekowalem. Poza tym po co komu takie duze pudla. Dla szpanu? ;D
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Tam chyba body jest pakowane w biale pudelko a do tego obiektyw ma swoje normalne pudelko z nadrukami (jak normalnie kupiony) w takim wypadku kod na obiektyw jest na pudle, a odnosnie body to ci nie powiem. Napewno nie ma zadnych naklejek na duzym kolorowym pudle. (Patrzylem bo mialem taki kupic ale facet mieszal bo dal mi 5d w pudle od 24-70 a paragon na 24-105 i wogole ostro krecil wiec podziekowalem. Poza tym po co komu takie duze pudla. Dla szpanu? ;D
Jarku - sprostowanie;
Zdjęcie, które zamieściłeś powyżej dotyczy zestawu - owszem - ale 5d +24-70;
Na dużym kolorowym pudle (nie dla szpanu jest ono takie wielkie - mieści dokładnie korpus + obiektyw - zostaje kilka centymetrów obok pudła na szkło, które jest ciut węższe od "korpusowego"
A propos kodów:
1. Są dwa kody kreskowe na dużym kolorowym pudle - jeden jest chyba(?) pomijalny - znajdują się na nim wyłącznie cyferki :-) ; na drugiej naklejce z kodem jest oznaczenie zestawu ("EOS 5D 24-70 AT/DE" poniżej kod kreskowy, na samym dole jakieś cyferki...)
2. Na pudle od korpusu (zwykłym białym - innym, niż w przypadku zakupu samego body) znajduje się naklejka z jakimś numerem (bez kodu)
3. Na standardowym pudle od obiektywu jest najciekawiej (też tak masz?) - 3 kody - Pierwszy "Lens No", Drugi "EAN/JAN code", Trzeci "UPC code" - który wysłałeś? Ja chyba dołączę wszystkie
Panowie dziękuję za wyjaśnienia. Jeszcze tylko jedno, czyli w zestawie 5d +24-105 obiektyw jest białym kartonie, ale czy na nim też są jakieś kody, czy tylko na zewnętrznym pudełku.
Jarku - sprostowanie;
Zdjęcie, które zamieściłeś powyżej dotyczy zestawu - owszem - ale 5d +24-70;
Na dużym kolorowym pudle (nie dla szpanu jest ono takie wielkie - mieści dokładnie korpus + obiektyw - zostaje kilka centymetrów obok pudła na szkło, które jest ciut węższe od "korpusowego"
A propos kodów:
1. Są dwa kody kreskowe na dużym kolorowym pudle - jeden jest chyba(?) pomijalny - znajdują się na nim wyłącznie cyferki :-) ; na drugiej naklejce z kodem jest oznaczenie zestawu ("EOS 5D 24-70 AT/DE" poniżej kod kreskowy, na samym dole jakieś cyferki...)
2. Na pudle od korpusu (zwykłym białym - innym, niż w przypadku zakupu samego body) znajduje się naklejka z jakimś numerem (bez kodu)
3. Na standardowym pudle od obiektywu jest najciekawiej (też tak masz?) - 3 kody - Pierwszy "Lens No", Drugi "EAN/JAN code", Trzeci "UPC code" - który wysłałeś? Ja chyba dołączę wszystkie
No to ja napisze tylko ze nie chcialo mi sie szukac ale uwierz mi jest tez ten sam zestaw 24-105 w kolorowym pudle. A wiem dlatego ze mialem okazje macac i jedno i drugie. Obecnie wszedzie widze tylko te duze kolorowe pudla a tych mniejszych juz nie.
Ok znalazlem tylko sorry za jakosc. ale to jest wlasnie pudlo z 24-105. ma z boku panienke, jeszcze chyba jest kit MACRO i ma jakies kwiatki w miejscu panienki
to foto z kodami co zamiescilem to moje pudelko, foto wyslalem do Marie Quinn czyli tej co sie zajmuje promocja a ona odeslala mi informacje :
Hi Jarek
Thank you for you inquiry. The barcodes you need to submit are the first three barcodes on the photograph.
If you have any further questions please do not hesitate to contact me.
Regards
Marie Quinn
Customer Service
Continental Promotions International
wiec jesli ktos ma te wersje z mniejszym pudlem to juz wiecie na 100% co macie wysylac.
W wersji z mniejszym pudlem body nie ma swojego pudelka tylko jest wlozone w taka przegrode. Tylko obiektyw ma swoje biale pudlo. Jak ktos wam wyjmie obiektyw to cale body bedzie wam w srodku pudla latalo, nie mowiac tez ze to wlasnie w pudle obiektywu wlozone sa wszystkie sterowniki, ksiazeczki papiery, dyski.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez marcingol
Panowie dziękuję za wyjaśnienia. Jeszcze tylko jedno, czyli w zestawie 5d +24-105 obiektyw jest białym kartonie, ale czy na nim też są jakieś kody, czy tylko na zewnętrznym pudełku.
w tym z mniejszym pudelkiem czyli to pierwsze co pokaalem, na pudelku obiektywu jest tylko jeden kod ale w ogole nie bierzesz pod uwage. Dowiedz sie jakie pudlo dostaniesz i wtedy bedziesz wiedzial co wysylac. W przypadku mniejszego to tylko to co obramowalem czerwonym kwadratem. a w przypadku drugiego to niech pisza Ci co takie pudla maja.
Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.
Powód: Automerged Doublepost
Jarku - ależ ja nigdy nie twierdziłem, że 5d w kicie z 24-105 nie występuje w wersji z kolorowym pudłem :-D ... zwróciłem tylko uwagę, że zamieszczona fotka odnosiła się do innego zestawu. Ale pal licho - zdjęcie - które zamieściłeś w ostatnim poście - pokazuje, że na stronie: http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/kits.aspx nie są zamieszczone wszystkie możliwe wersje kitów (mam na myśli pudełka oczywiście - żeby była jasność
Uwaga - podaję o co chodzi - może komuś się przyda
Kod IBAN/SWIFT
Podanie kodu SWIFT konieczne jest przy przelewach międzynarodowych. Dzięki niemu można w prosty sposób zidentyfikować instytucje bankową, w której mamy rachunek. Są one bardzo często wymagane przy przelewach bankowych w firmach bukmacherskich. Najczęściej wypłacając pieniądze z konta u bukmachera żadąne jest właśnie podanie kodu SWIFT. Każdy bank ma jeden kod SWIFT.
Kody SWIFT
Bank Śląski: INGBPLPW
BPH: BPHKPLPK
Inteligo: BPKOPLPW
Kredyt Bank: KRDBPLPW
...
Kod IBAN
Jest to międzynarodowy standard numeracji rachunku bankowego (International Bank Account Number). Kod ten powstaje poprzez dodanie kody kraju na początku numeru rachunku zapisanego w formacie NRB (26 znaków). W przypadku Polski dodawany symbol to "PL".
Zbig, dobra robota :grin:
nareszcie wiem, co to za, excuse le mot, cholerstwa!
Dziękujemy za udział w Promocja „Zwrot czesci zaplaty” w 20 rocznice EOS.
Otrzymaliśmy twoje zgłoszenie ... i obecnie jesteśmy w trakcie jego
realizacji.
Jeśli nie otrzymasz zwrotu gotówki w przeciągu 20 dni zaloguj się i sprawdź
stan swojego zgłoszenia na stronie www.submissionstatus.com używając
następujących danych:
Adres Email:
ID zgłoszenia:
Pamiętaj że dla każdego zamówienia jest tylko jedno ID zgłoszenia.
Komentarz