X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bonku5
    Początki nałogu
    • 2006
    • 280

Potrzebuję pomocy..

Jestem w trakcie wypełniania formularza cash back i dochodzę do pola w którym trzeba podać iban - dowiedziałem się w banku jaki mam ale babka powiedziała mi że będzie potrzebny jeszcze swift (Też już go mam) , gdzie mam go wpisać? w tym samym polu? jeśli tak to po jakimś odstępie lub pauzie?
    Babka oczywiście mi powiedziała że nie wie :/

A do Canona dzwonie 2 dzień bez rezultatu (oczywiście nie mogę się dodzwonić do Pani która się tym zajmuje :/)

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

gdyby SWIFT byl im potrzebny to zapewne w formularzu byloby na to odpowiednie pole. W tej chwili wystarczy tylko IBAN (szczególnie w Europie) ktory jednoznacznie określa gdzie maja trafić pieniądze - kraj, bank a nawet konkretny oddział.
      A jesli juz bardzo sie upierasz to dopisz dlugopisem w formacie IBAN / SWIFT
      Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Bonku5
        Początki nałogu
        • 2006
        • 280

tzn ja sie nie upieram ale babka w Banku powiedziała że jest to potrzebne No ale jeśli mówisz, że nie trzeba to może nie będę wpisywał

Komentarz

• Ciosna
          Bywalec
          • 2007
          • 162

Zamieszczone przez Bonku5
          tzn ja sie nie upieram ale babka w Banku powiedziała że jest to potrzebne No ale jeśli mówisz, że nie trzeba to może nie będę wpisywał
          Też miałem banie co z tym SWIFT'EM. Nie ma rubryki na to w formularzu, no to pod nazwą banku wpisałem długopisem ten kod, dopisałem tak samo SORT/CODE. Niby wszytko jest logiczne w numerze konta, ale jak zadzwoniłem do banku to pani mi powiedziała, że w takim przelewie powinien byc ten SWIFT bo mogą zostać poniesione dodatkowe koszta za ten przelew, że niby zostaną poniesione w celu identyfikacji banku i właściciela konta. Nie wiem ile w tym prawdy. Nie zależnie od wszytkiego dopisałem SWIFT i SORT/CODE dlugopisem na formularzu i wysłałem,
          Ostatnio edytowany przez Ciosna; 8777.
          Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• Bonku5
            Początki nałogu
            • 2006
            • 280

o widzisz dobry pomysł.. Też tak zrobię. Dzięki
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            No to już na pewno ostatnie pytanie Jakim listem to przesyłaliście? Poleconym? jest coś takiego miedzynarodowego?
            Ostatnio edytowany przez Bonku5; 4828. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Ciosna
              Bywalec
              • 2007
              • 162

Liścik w moim przypadku (standardowa mała koperta za 10gr) poszedł priorytetem (bez poleconego) za 3,00 zł o ile sie nie myle do nabycia w kazdym punkcie Poczty Polskiej :grin:
              Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• Zbig
                Bywalec
                • 2007
                • 101

Zamieszczone przez SKRYTOBOJCA
                Przywitajcie nowego Canoniarza
                Długa droga Najpierw spotkaliśmy się na PF, później chyba NF, a teraz dotarliśmy na CB.

Dzień dobry !

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Zamieszczone przez Ciosna
                  Niby wszytko jest logiczne w numerze konta, ale jak zadzwoniłem do banku to pani mi powiedziała, że w takim przelewie powinien byc ten SWIFT bo mogą zostać poniesione dodatkowe koszta za ten przelew, że niby zostaną poniesione w celu identyfikacji banku i właściciela konta. ,

Srata tata. I tak i tak zostana CI naliczone pieniadze. Niby dlaczego wszyscy zamiast 590 zl dostawali 570 ? Swift nie jest wymagany w takim wypadku i niech sie pani z banku lepiej douczy. Swoja droga to jest chore ze w bankach nie pracuja kompetentne osoby. Jak realizowalem check American Express to mi kobieta powiedziala ze nie moze zrealizowac bo ona takiego nie widziala a w swoich dokumentach maja tylko wzory czekow do 2003 roku.Ja jestem od uaktualniania? Suma summarum skonczylo sie ze musiala przefaksowac go do Wawy zeby za 3 godziny otrzymac potwierdzenie ze jest to autentyczny czek.

kod SWIFT nie jest wymagany do takiego przelewu! WYstarczy IBAN i nuner konta.

Bonku5 . NIe wiem pod jaki numer dzwonisz ale ja nie mam zadnych problemow z dodzwonieniem sie. Nawet w piatek dzwonilem odnosnie kodow dla zestawow KIT (przy okazji wyszlo ze kombinowane KITY nie przechodza a przynajmniej trzeba ostroznie podawac sn obiektywu z tym co sie znajduje na naklejce na pudle Dzonie, zwykle mowie pani ze do promocji Cashbacku i przelacza mnie tam gdzie trzeba.
                  Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
                  Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• tpop
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1465

Zamieszczone przez JaBlam
                    WYstarczy IBAN i nuner konta.
                    a IBAN to niby co?
                    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Zbig
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 101

Uwaga - podaję o co chodzi - może komuś się przyda

=======================

Kod IBAN/SWIFT

Podanie kodu SWIFT konieczne jest przy przelewach międzynarodowych. Dzięki niemu można w prosty sposób zidentyfikować instytucje bankową, w której mamy rachunek. Są one bardzo często wymagane przy przelewach bankowych w firmach bukmacherskich. Najczęściej wypłacając pieniądze z konta u bukmachera żadąne jest właśnie podanie kodu SWIFT. Każdy bank ma jeden kod SWIFT.

Kody SWIFT

Bank Śląski: INGBPLPW
                      BPH: BPHKPLPK
                      Inteligo: BPKOPLPW
                      Kredyt Bank: KRDBPLPW
                      Lukas Bank: LUBWPLPR
                      Mbank: BREXPLPWMUL
                      Millenium Bank: BIGBPLPW
                      Nordea Bank: NDEAPLP2
                      PBK: BPHKPLPK
                      Pekao SA: PKOPPLPW
                      PKO BP: BPKOPLPW
                      VW Bank: VOWAPLP1
                      WBK: WBKPPLPP

Kod IBAN
                      Jest to międzynarodowy standard numeracji rachunku bankowego (International Bank Account Number). Kod ten powstaje poprzez dodanie kody kraju na początku numeru rachunku zapisanego w formacie NRB (26 znaków). W przypadku Polski dodawany symbol to "PL".

Przykładowy numer rachunku w standardzie NRB:
                      50 1234 5678 9101 1121 0000 0123

Przykładowy numer rachunku w standardzie IBAN:
                      PL50123456789101112100000123

=======================

Acknowledged? Roger

Komentarz

• Pavlik
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 86

. Swoja droga to jest chore ze w bankach nie pracuja kompetentne osoby.

kod SWIFT nie jest wymagany do takiego przelewu! WYstarczy IBAN i nuner konta.

.
                        Sam IBAN nie da gwarancji że niekompetentny pracownik banku prześle prawidłowo pieniądze. Kod SWIFT zmniejsza ryzyko takiego błędu do maksymalnego minimum

Pracuje w banku od 7 lat, przez pierwsze 2 robiłem płatności zagraniczne i różne błędy się zdarzały mimo że każda płatność jest weryfikowana przez 3 osoby w zależności od banku.
                        Z reguły polskie banki lub zagraniczne w polsce mają jeden KOD SWIFT, większe jak PKO BP czy Pekao SA mogą mieć więcej kodów dla poszczególnych oddziałów, ale generalnie swift centrali starczy!!!

pozdrawiam
                        still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Komentarz

• forix

Witam. Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem 30D dla zainteresowanych mogę polecić sklep Fotojoker 4299zł wraz z kitem 18-55, Wszystko bez problemu instrukcja oczywiście PL drukowana, faktura od razu wystawiana, pudełko z naklejkami Cash Back czyli kasa zwrotna chyba zagwarantowana na 100% , nie długo będę wysyłał. Po zwrocie i ewentualnym sprzedaniu kita aparat powinien kosztować ok 3750zł czyli całkiem, całkiem.
                          Pozdrawiam

Komentarz

• JaBlam
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1304

Zamieszczone przez forix
                            Witam. Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem 30D dla zainteresowanych mogę polecić sklep Fotojoker 4299zł wraz z kitem 18-55, Wszystko bez problemu instrukcja oczywiście PL drukowana, faktura od razu wystawiana, pudełko z naklejkami Cash Back czyli kasa zwrotna chyba zagwarantowana na 100% , nie długo będę wysyłał. Po zwrocie i ewentualnym sprzedaniu kita aparat powinien kosztować ok 3750zł czyli całkiem, całkiem.
                            Pozdrawiam

Nie lepiej bylo samo body kupic? kosztowalo by cie grubo ponizej 4000 tys i tez mialbys Cashback. Po co kupiwac KIT skoro zamierzasz go sprzedac? Sam kit jest warty okolo 150 zl (drozsza wersja z USM)
                            Pudelko nie musi miec naklejek zeby kase dostac. Musi byc kupione w kraju objetym promocja i po 1szym kwietnia.

http://www.allegro.pl/item190180605_...f_vat_22_.html 3999 z faktura i zwrotem Canona

http://www.allegro.pl/item188976316_...nie_30_d_.html - tutaj nie wiem czy akurat dostalbys zwrot Cashback ale cena nawet jesli nie dostalbys zwrotu jest i tak super cena bez wypelniania czekania itd.

Fotojoker nie jest wcale taki tani wbrew pozorom. Owszem zdarzaja sie "okazje" ale sam sklep generalnie nie jest dla tych co chca oszczedzic- tak mi sie wydaje. Kupilem tam moja lampe EX580 za 1699 zl podczas gdy wszedzie u konkurencji byly po 1499-1550. (ale tu byla kwestia placenia karta gdzie nie kazdy sklep ma taka mozliwosc) U mnie w Kraku nie widzialem nowych szkiel w sklepie od ponad 7 miesiecy. Ba- szkiel Canona w ogole nie ma oprocz 17-85 IS. I ceny maja nadal zabojcze. Konkurencja dawno ma nizsze. No ale masz, wiec ciesz sie nim, rob fotki i pokazuj.

Pavlik, mozesz miec racje, aczolwiek tylu moich znajomych wysylalo na promocje Canona, sam wysylalem okolo 4 i nie bylo zadnego problemu z weryfikacja i przelaniem pieniedzy na wlasciwe konta. Ale rozni ludzie sa. Oczywiscie uogolnilem z tymi niekompetentnymi bo sa tez tacy ktorzy robia wszystko co moga i wypelniala bardzo dobrze swoje obowiazki jako pracownicy banku. Niestety mialem zle doswiadczenia z KB i PKO dlatego napisalem ze pracuja tez takie osoby ktore powinny solidne przygotowanie przejsc.
                            Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Bonku5
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 280

Bonku5 . NIe wiem pod jaki numer dzwonisz ale ja nie mam zadnych problemow z dodzwonieniem sie. Nawet w piatek dzwonilem odnosnie kodow dla zestawow KIT (przy okazji wyszlo ze kombinowane KITY nie przechodza a przynajmniej trzeba ostroznie podawac sn obiektywu z tym co sie znajduje na naklejce na pudle Dzonie, zwykle mowie pani ze do promocji Cashbacku i przelacza mnie tam gdzie trzeba.
                              A mianowicie dzwoniłem na główny numer canona odbierała Pani mówiła, że przełączy i nikt nie odbierał dalej. W końcu dała mi bezpośredni numer do pani Beaty Fyszymberg (przepraszam jeśli przekręciłem nazwisko) tj 22 572 30 37. Ta Pani zajmuje się Cashback ale niestety nie mogłem się do niej dodzwonić - nikt nie odbierał.
                              A jeśli chodzi o piątek to powiedziała mi że Pani Beata nie pracuje bo ma długi weekend

Pozdrawiam i może komuś ten numer się przyda.

Komentarz

• JaBlam
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1304

Zamieszczone przez Bonku5
                                A mianowicie dzwoniłem na główny numer canona odbierała Pani mówiła, że przełączy i nikt nie odbierał dalej. W końcu dała mi bezpośredni numer do pani Beaty Fyszymberg (przepraszam jeśli przekręciłem nazwisko) tj 22 572 30 37. Ta Pani zajmuje się Cashback ale niestety nie mogłem się do niej dodzwonić - nikt nie odbierał.
                                A jeśli chodzi o piątek to powiedziała mi że Pani Beata nie pracuje bo ma długi weekend

Pozdrawiam i może komuś ten numer się przyda.

No ja raczej mowilem o dzwonieniu do Canona w Irlandii czyli glownego zrodla. Canon Polska jak pracuje kazdy wie

Komentarz

Pracuję...