X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oszczepnik
    Początki nałogu
    • 2008
    • 279

Ja swego czasu robiłem zdjęcia podłóg dla dość dużej firmy ze stolycy jako, że było to moje pierwsze z tego typu zleceń to liczyłem za fotkę 45 zł, czy mało czy dużo, dla mnie było w sam raz. W każdym razie pójście drogą "zrobię tanio- będę miał klientów" mija się z celem. IMO nie tędy droga, jeśli uważasz, że Twoje fotki są poprawne technicznie i umiesz wykorzystać aparat to nie bój się policzyć odpowiednio.
    pozdro i udanych wyborów
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• Hiv
      Początki nałogu
      • 2005
      • 321

Ktoś z was może się orientuje ile biorą fotografowie za zdjęcia ślubne w USA? Chodzi mi o komplecik czyli przygotowania, ceremonia, wesele, plener.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Hiv
        Ktoś z was może się orientuje ile biorą fotografowie za zdjęcia ślubne w USA? Chodzi mi o komplecik czyli przygotowania, ceremonia, wesele, plener.
        For all those people who find it more convenient to bother you with their question rather than to Google it for themselves.

Komentarz

• krecio
          Początki nałogu
          • 2004
          • 470

Zamieszczone przez Hiv
          Za dwa tygodnie moj kumpel wydaje (oddaje...?) syna w meksykanskie rece w Long Beach. Obsluga foto u profi kosztuje dokladnie $7000.
          pozdr.
          krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• krystian123
            Bywalec
            • 2008
            • 164

jeszcze raz ja
            ile srednio kosztuje fotografowanie chrzcin?

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

za Chrzest w Kielcach ostatnio biorę 400-500 zł

wychodzi mi mniej więcej tak:

oddaję 20 odbitek 15x23 i to co się nadaje na płycie w formie prezentacji i pliki do odbicia ale większość bierze od razu dodatkowe odbitki
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• gervee
                Początki nałogu
                • 2004
                • 371

arturs ... to "coś" na stronie to tak docelowo (mam na myśli sposób prezentacji)? Mnie to przeraża ... taka drobna uwaga. Nie mam na myśli zdjęć (bo tych nie da się obejrzeć).

No zauważyłem, że trzeba kliknąć dwa razy na tej miniaturce ...
                Ostatnio edytowany przez gervee; 209.
                ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

Zamieszczone przez gervee
                  arturs ... to "coś" na stronie to tak docelowo (mam na myśli sposób prezentacji)? Mnie to przeraża ... taka drobna uwaga.
                  jak się nie da jak się da - właśnie trzeba kliknąć - jest napisane przecież i potem chyba już łatwo..
                  a serio - akurat taką "niestandardową" galerię kolega co stronę robił wrzucił.. ale skoro to "przeraża" to pogadam z nim i podmienimy na mniej straszną stronka na razie testowo wrzucona ale już niech wisi - przynajmniej licznik odwiedzin działa

Zamieszczone przez gervee
                  (bo tych nie da się obejrzeć).

No zauważyłem, że trzeba kliknąć dwa razy na tej miniaturce ...
                  znaczy już się da obejrzeć?? bo w końcu nie wiem..
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• pank
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

Ta galeria jest straszna. Już nawet mniejsza o to że mało estetycznie to wygląda, ale jakakolwiek nawigacja po tym to masakra.
                    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez pank
                      Ta galeria jest straszna. Już nawet mniejsza o to że mało estetycznie to wygląda, ale jakakolwiek nawigacja po tym to masakra.
                      eee.. czepiacie się strzałka w prawo czy lewo to chyba standard .. ale niech będzie - jak trochę czasu znajdę to uaktualnię trochę zdjęć bo to na szybko wrzucone było i zmienię galerię ..
                      przy okazji mam konsultację odnośnie strony..
                      pozdr
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Pasik
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 28

Dodaję kolejne dwie osoby, które mówią "fuj"takiemu przedstawieniu zdjęć.
                        Jednak zastanów się nad zmianą:-)
                        Tak z ciekawości dlaczego na fotoblogu umieszczasz bardzo podobne ujęcia a potem jeszcze odmiana kolor.BW.
                        Pod rząd takie same twarze tylko czasem wykadrowano więcej.
                        Mam wrażenie że to ma zachęcić do skorzystania z usług, a jakoś robi się blee. Moim zdaniem liczy się jakość a nie ilość.
                        Ciężka praca takiego fotografa:P

Zadam pytanie- ile wziąć od koleżanki za zrobienie kilkunastu zdjęć ciuchów na Allegro plus pewnie obróbka graficzna.
                        Dziewczyna sama już proponuje pieniądze bo czuje się głupio- dość sporo zdjęć zrobiłam za darmo.
                        A ja mam zagwozdkę na wieczór...
                        teraz się żegnam i idę dalej focić kurteczki:P
                        pozdr.Pasik

Komentarz

• oszczepnik
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 279

Zamieszczone przez krystian123
                          jeszcze raz ja
                          ile srednio kosztuje fotografowanie chrzcin?
                          Zależy co dajesz w zamian znaczy ile fotek jak oprawionych (album czy tylko DVD). Za sama usługę wiem ze liczyli koło 150-200 zł w tym chyba jakieś fotki wywołane, ale pewny nie jestem. Może masz kogoś w okolicy co wcześniej to robił.
                          pozdro
                          "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• gervee
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 371

Zamieszczone przez Pasik
                            Zadam pytanie- ile wziąć od koleżanki za zrobienie kilkunastu zdjęć ciuchów na Allegro plus pewnie obróbka graficzna.
                            Dziewczyna sama już proponuje pieniądze bo czuje się głupio- dość sporo zdjęć zrobiłam za darmo.
                            A ja mam zagwozdkę na wieczór...
                            teraz się żegnam i idę dalej focić kurteczki:P
                            No gdybyś była facetem to miałbym radę ... wziąć, ze trzy razy (jak fajna), no a w Twojej sytuacji to może procent od sprzedaży? Jak przyjaciółka to za darmo a jak tylko koleżanka to za normalną cenę (skalkuluj koszty - czas poświęcony na zdjęcia, obróbkę, koszty sprzętu itp).
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            arturs to chyba łatwiej wykorzystać np. simpleviewer przez Picassę do pokazywania zdjęć ... np. tak jak tu http://www.rebacz.pl/foto/czm/index.html
                            Ostatnio edytowany przez gervee; 209. Powód: Automerged Doublepost
                            ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• krystian123
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 164

dzieki wielkie za odpowiedzi, rozjasniliscie mi troche sytuacje. pozdro

Komentarz

• Pasik
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 28

Ufff:-)dzisiaj miałam rozmowę o finansach przy herbatce.Dzięki za informacje co do kosztów.
                                Wstępnie dogadane. Myślę że dwie strony będą zadowolone.
                                Dzisiaj pierwsza obróbka, jutro bawię się w upiększanie.
                                pozdr.Pasik

Komentarz

Pracuję...