X
-
-
Tak masz racje. xxxD nie da się robić zdjęć. To sa poprostu modele wystawowe (takie atrapy) które klienci moga podziwiać na wystawce.o 550D nawet nie myśl -chyba że traktujesz fotografię "ot tak se", jeżeli interesuje Cię fotografia i chcesz robić dobre zdjęcia a przy okazji mieć możliwości to kup 50D
W Canonie dopiero od serii dwucyfrowej można robić jako tako zdjęcia a tylko 5D pozwala na zachowanie kolorów.
Reasumujac... Skoro nie masz pieniędzy na 5D MarkII to ja mimowszystko polecałbym kupić iPhona, który robi o niebo lepsze zdjęcia niz jaka kolwiek trzy-cyfrówka a nawet bym porównał z xxD. Ponadto masz wbudowany HDR czego nie ma nawet 5DII !!! Zatem poważnie rozważ zakup iPhona albo Samsunga GalaxyS... Ewentualnie poczekaj na iPhona 5 bo bedzie większa pixelowo matryca i kto wie, może używalne ISO 12800?
Po niektórych postach zaczynam się zastanawiać nat wymiana swojego 500D na jakaś nowa komórkę bo jak nie ma różnicy to po co przepłacać? a na 5D mnie nie stać na razie...
PozdrawiamZepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
Tak masz racje. xxxD nie da się robić zdjęć. To sa poprostu modele wystawowe (takie atrapy) które klienci moga podziwiać na wystawce.
W Canonie dopiero od serii dwucyfrowej można robić jako tako zdjęcia a tylko 5D pozwala na zachowanie kolorów.
Reasumujac... Skoro nie masz pieniędzy na 5D MarkII to ja mimowszystko polecałbym kupić iPhona, który robi o niebo lepsze zdjęcia niz jaka kolwiek trzy-cyfrówka a nawet bym porównał z xxD. Ponadto masz wbudowany HDR czego nie ma nawet 5DII !!! Zatem poważnie rozważ zakup iPhona albo Samsunga GalaxyS... Ewentualnie poczekaj na iPhona 5 bo bedzie większa pixelowo matryca i kto wie, może używalne ISO 12800?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
flankerp, wiem że nie jesteś jeszcze w stanie tego pojąć, ja też tak myslałem jak miałem 450D, zrozumiesz to niebawem - chyba że cykasz zdjęcia okazjonalnie na imieninach
50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 ISKomentarz
-
Coś czuję,że mnie też nie będzie stać na iPhona 5,chyba przerzucę się na inne hobby np. bierki podwodne.;-)Tak masz racje. xxxD nie da się robić zdjęć. To sa poprostu modele wystawowe (takie atrapy) które klienci moga podziwiać na wystawce.
Reasumujac... Skoro nie masz pieniędzy na 5D MarkII to ja mimowszystko polecałbym kupić iPhona, który robi o niebo lepsze zdjęcia niz jaka kolwiek trzy-cyfrówka a nawet bym porównał z xxD. Ponadto masz wbudowany HDR czego nie ma nawet 5DII !!! Zatem poważnie rozważ zakup iPhona albo Samsunga GalaxyS... Ewentualnie poczekaj na iPhona 5 bo bedzie większa pixelowo matryca i kto wie, może używalne ISO 12800EOS 550D C18-55,C55-250,C50 1,8Komentarz
-
Akurat 500D ma te sama matryce co 50D więc nie sadze, że zobaczysz róznicę. Ważne jest szkło. Co innego ergonomia. Tu się nie sprzeczam.Coś czuję,że mnie też nie będzie stać na iPhona 5,chyba przerzucę się na inne hobby np. bierki podwodne.
Jakiś czas temu fociłem kolegi 40D i nie powiem świetny sprzęt, ale nikt mi nie powie, że robi o niebo lepsze zdjęcia. To zależy od fotografa, przede wszystkim.
Dowody? A prosze: (może trochę niekonicznie różnica między xxxD a xxD ale sens ten sam)
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
Taaa, znów się zaczyna pitolenie profesjonalistów od dużych aparatów.
Ciekawe który z was się pochwali dobrymi zdjęciami zrobionymi "beleczem"?„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Komentarz
-
nie chcę być złośliwy, ale jak ktoś przez 1,5 roku nie opanował joya, to może pora zająć się czymś innym?
jak ktoś nie robi tablic testowych, to 40d daje wystarczającą jakość obrazu w większości sytuacji, pomijam wysokie iso, ale tutaj zaden crop nie notuje fenomenalnych wynikówKomentarz
-
a ja mam takie wtrącenie, zmienić 400D na 40D czy kupić 28 1.8, oba obiekty są dla mnie ważne i wiem, że odpowiecie żeby kupić szkło, ale może ktoś ma inne zdanie i dlaczego
ostatni miesiąc rozmyślam nad 40stką a dzisiaj mnie naszło czy nie lepiej 28mm odwieźcie mnie od tego.
p.s
nie patrzcie na moją stopke jeżeli chodzi o szkła
Ostatnio edytowany przez Czapa; 31617....Ja tu tylko sprzątam
C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV
Komentarz
-
trudno będzie Ci doradzić, czego Ci brakuje w 400d, co Twoim zdaniem ma Ci dać 40d?
szkło zawsze się przyda, nie wiem jakie masz szkła, ale jeśli rzeczywiście masz 28-70, to kupiłbym szkło, ale szersze niż 28mm
Komentarz
-
...Ja tu tylko sprzątam
C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV
Komentarz
-
jak Ci aparat odpowiada to kupuj szkło.
jak chcesz poprawić ergonomię kup aparat.
zagraj w lotto i kup jedno i drugie
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.comKomentarz
-
a ja myślałem, że jak nie stworze osobnego tematu to nie będzie dyskusji,
temat rzeka - no nic, teraz nie będę mógł sypiać nocami
...Ja tu tylko sprzątam
Komentarz
-
Kup Grip (Alpha albo inny nie-oryginalny) + obiektyw
bedziesz mial ergonomie i szkło
Ja tak zrobiłem
Czekam na dostawe mojego słoika
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
Komentarz