To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ishi
    Bywalec
    • 2005
    • 145

godzinke po tym jak sprzedałem nowy 350Dkit klient wrócił z tym błędem...
    i co się okazało, przy zdjęciach seryjnych (po 5,6) zawsze się zacinał.. wyjęcie i włożenie aku pozwoliło robić normalnie one shot, ale kolejna seria znów powodowała ten błąd.. dziwne bo aparat nowy, styki czyste a przy testowaniu w czasie zakupów klient robił serie do max 3 zdjęć

Komentarz

• tomaj_2
      Początki nałogu
      • 2006
      • 247

Pytanie jakiej pamięci używał...najlepiej włożyć inną (innej firmy)...zobaczyć czy będzie tak samo
      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
      Moje wypociny

Komentarz

• bsorbek

Zamieszczone przez tomaj_2
        Pytanie jakiej pamięci używał...najlepiej włożyć inną (innej firmy)...zobaczyć czy będzie tak samo

A karta możę powodowac ten błąd bo u mnie tak to własnie wygląda

Komentarz

• ishi
          Bywalec
          • 2005
          • 145

Zamieszczone przez tomaj_2
          też tak pomyślałem, używał elite pro 1Gb, ale na szybkim sandisku i goodramie było to samo....

Komentarz

• ishi
            Bywalec
            • 2005
            • 145

aparat poszedł na przedsprzedaż także jak wróci z servisu jakieś konkretne info to dam znać..

Komentarz

• bsorbek

Pliss chłopaki napiszcie mi coś

Komentarz

• snow
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1145

Zamieszczone przez bsorbek
                Pliss chłopaki napiszcie mi coś
                Ja miałem błedy tylko gdy obiektyw był źle zapięty. Używałem moje 300d z kartami wiekszości producentów (Pretec, Sandisk, Kingstone i jakieś tam tanie karty) i nie zauważyłem błedów. Err99 wyskakiwał mi tylko przy źle założonym obiektywie. Wg. instrukcji ten kod błędu może być wygenerowany przez tysiąc innych rzeczy więc trudno przesądzić czego to jest wina. Podepnij inny obiektyw, włóż inną karte i sprawdź. Ew. wyślij do serwisu na diagnoze, chociaż nie wiem czy oni coś stwierdzą. Zauważyłem natomiast że z Pretec'iem już mi się z 3 razy zawiesił aparat i pomogło tylko wyjęcie akumulatora...

Komentarz

• tomaj_2
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 247

No widzisz snow a u mnie z Pretec-iem 1GB x80 300D nie ma i nigdy nie miał problemów Co ciekawe, kumpel kupił sobie do 350D Sandiska ultra II i ten przez 20 minut w mojej puszcze zawiesił aparat 3 razy U niego...działa idealnie
                  Moim zdaniem nie ma reguły. Dziwne, ale prawdziwe.
                  Ps. Moj podczas zabawy UltraII miał podpiętego kita.
                  Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                  Moje wypociny

Komentarz

• bsorbek

ja mam karte kingstone yo może faktycznie ten obiektyw chociaż nowy przeczyściłem styki - zobaczymy

Komentarz

• bsorbek

ale foty da sie robic bo ten err 99 wyskakuje tylko przy pierwszym zdjęciu jaby karta była niegotowa

Komentarz

• MCat
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 39

tylko nie rozumiem co znaczy nie gotowa... nie podgrzana do działania? a tak serio, ja mam często err 99 na obiektywie kitowym od 300D - wina: przysłona czasem zacina się, ale po rozruszaniu działa potem dobrze. Inna rzecz że tylko działa dobrze w pewnym zakresie ogniskowej, od ok 30-55, na szerokim wogóle, podejrzewam więc uszkodzoną taśmę. Tylko u mnie to inna trochę rzecz, bo kitowy ma już 2,5 roku i był wykorzystywany bardzo intensywnie (ok 140 tyś zdjęć, na łączną ilość 180 tyś jakie zrobiłem 300D - bez wymiany migawki i lustra... i to jest ciekawe, ile to wytrzyma jeszcze?)
                        400D, sigma 70-300 APO, sigma 10-20, canon 50/1,8, canon 18-55, 430 EX

Komentarz

• bsorbek

Zamieszczone przez MCat
                          tylko nie rozumiem co znaczy nie gotowa... nie podgrzana do działania? a tak serio, ja mam często err 99 na obiektywie kitowym od 300D - wina: przysłona czasem zacina się, ale po rozruszaniu działa potem dobrze. Inna rzecz że tylko działa dobrze w pewnym zakresie ogniskowej, od ok 30-55, na szerokim wogóle, podejrzewam więc uszkodzoną taśmę. Tylko u mnie to inna trochę rzecz, bo kitowy ma już 2,5 roku i był wykorzystywany bardzo intensywnie (ok 140 tyś zdjęć, na łączną ilość 180 tyś jakie zrobiłem 300D - bez wymiany migawki i lustra... i to jest ciekawe, ile to wytrzyma jeszcze?)
                          to jednak nie karta i wasnie miałem pytac czy może kit+owy byc niedopasowany. U mnie sięczasem zacina np raz na 30-40 zdjęc czasem czesciej albo w ogole obiektyw niby jest nowy ale od 400 d i II - sam już nie wiem pozycze Sigme i sprawdzę jak działa

Komentarz

• bsorbek

z Sigmą to samo albo i gorzej czy to możę byc zepsuta migawka ? Wydaje mi sie zę wtedy nie robiłby wcale zdjęć a dzisiaj jak robiłam nim zdjęcia to na 50 zacioł sie dwa razy

Komentarz

• MCat
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 39

Trudno powiedzieć, możliwe że wadliwa jest jedna z taśm w aparacie
                              400D, sigma 70-300 APO, sigma 10-20, canon 50/1,8, canon 18-55, 430 EX

Komentarz

• moregun
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 351

u mnie jak sie zaczelo pojawiac sie er99 w 20d to po jakimś czasie zwiesil mi sie na amen aparat i w serwisie wyczytalo wyrok:
                                rysa na migawce
                                WYMIENIĆ MIGAWKĘ 600zł

zabolało

Komentarz

Pracuję...