X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Em Es
    Zablokowany
    • 2011
    • 394

idiotyczne te przepisy... tak jak statywem można zrobić krzywdę tak i można aparatem z obiektywem

Komentarz

• Hadrian
      Coś już napisał
      • 2004
      • 79

Taz sie uda raz nie... Nie ma reguły... Uda sie w KRK a nir koniecznie uda sie wrócić ze statywem lepiej zabraz tani bo jak cos mozna sie go pozbyc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Komentarz

• westu
        Bywalec
        • 2006
        • 153

OK, chyba wszystko jasne + dodatkowo: http://www.talkphotography.co.uk/for...d.php?t=226569

Zadzwonie jeszcze jutro, ale szanse marne.

Komentarz

• Usjwo
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 1055

Zamieszczone przez westu
          Zadzwonie jeszcze jutro, ale szanse marne.
          To paranoja jakas. Ja wiele razy latalem ze statywem w podrecznym i nikt sie nie czepial.

Komentarz

• dziobolek
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2634

Zamieszczone przez Em Es
            idiotyczne te przepisy... tak jak statywem można zrobić krzywdę tak i można aparatem z obiektywem
            Zgadza się... że nie wspomnę o tym, iż za "bramkami" można kupić tyle alkoholu,
            że bez problemu... wystarczy użyć wyobraźni.

Zamieszczone przez Usjwo
            To paranoja jakas. Ja wiele razy latalem ze statywem w podrecznym i nikt sie nie czepial.
            Ryanair'em???

Pozdrówka!
            "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
            Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
            tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• model
              Początki nałogu
              • 2008
              • 346

Zamieszczone przez dziobolek

Ryanair'em???
              No ale w zasadzie jaka to różnica jaką linią? Kontrola bezpieczeństwa na ogół jest dużo wcześniej przed wejściem do samolotu i nikt tam nie patrzy na to jaką linią lecisz.
              Podpisy kłamią

Komentarz

• Merde
                Grzeczny i układny podpis
                • 2008
                • 7756

Zamieszczone przez model
                No ale w zasadzie jaka to różnica jaką linią?
                Taka, że to tania linia lotnicza. Jeśli mogą na czymś dodatkowym zarobić (bagaż rejestrowany), to tak zrobią.
                Michael O'Leary powinien urodzić się trochę dalej w kierunku północno-wschodnim.
                Za sikanie w samolocie jeszcze się nie płaci?
                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Usjwo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 1055

Ryanair'em???
                  Tym akorat nie.
                  W zasadzie moga sie przyczepic (chyba) tylko do wagi i wymiaru, skoro i tak safety check jest wspolny dla wszyskich (i napewno nie robiony przez Ryanair'a)

Komentarz

• Em Es
                    Zablokowany
                    • 2011
                    • 394

dziobelek > nie wiem czy miałeś na myśli wizję kogoś z ułańską fantazją roztrzaskującego flaszkę na czyjejś głowie czy też bardziej terrorystyczne połączenie flaszki z także dozwoloną zapalniczką - ale jak najbardziej masz rację

Komentarz

• hubert12125
                      Coś już napisał
                      • 2011
                      • 97

Latalem juz z dziadowskim ryanair i linie lotnicze nie maja nic z tym wspolnego ale panowie ktorzy kontroluja i latalem juz z monopodem ktory akurat teoretycznie podbada pod tepe narzedzie(wystarczylo wyjasnic do czego to jest i pokazac sprzet foto)Kwestia szczescia i probowania wiec

Komentarz

• Merde
                        Grzeczny i układny podpis
                        • 2008
                        • 7756

Zamieszczone przez hubert12125
                        Kwestia szczescia i probowania wiec
                        To szczęście może cię kosztować kilkaset złotych, bo co zrobisz ze statywem jeśli jednak się okaże, że nie wpuszczą?
                        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• model
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 346

Zamieszczone przez hubert12125
                          Latalem juz z dziadowskim ryanair i linie lotnicze nie maja nic z tym wspolnego ale panowie ktorzy kontroluja
                          No dokładnie, linia lotnicza nie sprawdza Ci zawartości podręcznego.
                          Podpisy kłamią

Komentarz

• dziobolek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2634

Zamieszczone przez Em Es
                            dziobelek > nie wiem czy miałeś na myśli wizję kogoś z ułańską fantazją roztrzaskującego flaszkę na czyjejś głowie czy też bardziej terrorystyczne połączenie flaszki z także dozwoloną zapalniczką - ale jak najbardziej masz rację
                            Jak się zaopatrzysz w odpowiednią ilość, to wszelkie fantazje stoją otworem...

Zamieszczone przez model
                            No dokładnie, linia lotnicza nie sprawdza Ci zawartości podręcznego.
                            Ale obsługa na "czekpoincie" dostaje odpowiednie wytyczne od przewoźnika.
                            No i tak jedni mniej, inni bardziej rygorystycznie tegoż przestrzegają.

Nie wiem jak Kraków, ale z Katowic to tragedia...
                            Ostatnio cofnęli mi grę - http://wojosport.pl/pl,product,21841...pokrowiec.html
                            A dwie torby porcelanowej zastawy na 12-cie osób przeszły bez problemu.
                            Dobrze, że osoba odprowadzająca jeszcze czekała, to mogłem grę oddać w jej ręce.

Dla porównania lotem z Dublina ostatnio bez problemu z dużym parasolem przeszedłem

Wszystko zależy od lokalnej obsługi lotniska.
                            Ale nie ma co "filozować", najlepiej tak jak już ktoś napisał

Zamieszczone przez luciferi
                            jak masz jakieś wątpliwości do dzwoń na lotnisko do straży granicznej, jak kiedyś miałem podobne pytanie (nie o statyw) i miły pan cierpliwie wyjaśnił co i jak.
                            Pozdrówka!

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150

Komentarz

• Em Es
                              Zablokowany
                              • 2011
                              • 394

Jak się zaopatrzysz w odpowiednią ilość, to wszelkie fantazje stoją otworem...
                              ja się zaopatruję co najwyżej w M&M`s - za to wielokrotnie miałem nieprzyjemność latać z rodakami dla których lot jest kolejną okazją do ulubionej
                              rozrywki... spotkałem nawet rodaka który tak się zmęczył trudami lotu że oczekując na bagaż usnął na taśmie i przebudził się zdziwiony przesuwany niewidzialną siłą... dlatego wolę latać z Niemiec - ciszej, przyjemniej i nie śmierdzi

Komentarz

• dziobolek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2634

Niby tak, ale... dla mnie oni są mniej "upierdliwi" i łatwiej się ich znosi,
                                niż wrzeszczące całą drogę dzieciaki.

Pozrówka!

Komentarz

Pracuję...